Az év egyik legnagyobb nem fesztiválos koncertje készülődik Budapesten - napjaink énekes dívája, Anastacia hozza el hozzánk Ultimate Collection Tour sorozatát, aki ráadásul a szervezők kérésére boldogan igent mondva egy ötvenfős szimfonikus zenekar, a Magyar Virtuózok kíséretében adja elő majd világhódító dalait a Papp László Budapest Sportarénában. Koncertajánlónkoz sikerült beszélni egyet Anastaciával, illetve nyilván szereztünk jegyeket is - lásd a cikk végét!

anastacia koncert Papp László Budapest Sportaréna buli belépő-nyereményjáték ing magyar virtuózok mellrák Oroszlán Szonja dobó kata Ultimate Collection Tour turné budapest szimfonikusok karmester papplaci Luciano Pavarotti Michael Jackson tina turner Aretha Franklin im outta love left outside alone paid my dues army of me take this chance album válogatás lemez legenda díva celine dion mariah carey ausztrália új-zéland európa kylie minogue resurrection pop Egészség Hídja Összefogás Egyesület syma csarnok blumarine by anastacia szemüvegkeret brand

Mikor lesz, hogy lesz?

 

A kistermetű, ám annál nagyobb hangú Anastacia koncertje nyárelőn, egész pontosan a nyári napforduló után, június 22-én, szerdán este nyolckor kezdődik az Arénában.

Mi lesz?

A díva legutóbbi, novemberben megjelent válogatásalbumának szellemében, egy egyszerű lemezbemutatón is túlmutató, az eddigi Anastacia-életműből szemezgető nagykoncert várható, és maga az előadás is sosem látott módon zajlik majd: az énekesnőt egy szimfonikus zenekar fogja kísérni a színpadon, méghozzá a kereken ötventagú Magyar Virtuózok kamarazenekar. Hát csoda, hogy picit magasak a jegyárak, ha már a színpadon is ennyi ember ül? Erről a különleges felállásról az énekesnő eképpen beszélt nekünk, mikor felhívtuk: "Szeretem a kihívásokat, és szeretek küzdeni, de ez azt hiszem, nem titok. Szimfonikus zenekarral játszani, olyan, mint egy alapos kényeztetés. Ha meghallom magam mögött a fúvósokat, a vonósokat, akik egyenként mind egy-egy történetet mesélnek, potyognak a könnyeim. Olyan érzés, mintha a dalom hirtelen felnőtt volna. Hatalmas megtiszteltetés együtt dolgozni velük, és a karmesterrel, aki naggyá teszi a slágereimet.”

Hol lesz, mennyiért?

Csakis a Papplaciban, annyi ember, amennyi várható Anastaciára, nem is nagyon fér el máshol. Belépőt hétezer- és tizenkilencezer-kilencszáz forintért lehet váltani.

A díva

Több mint harmincmillió eladott példány, hat nagy-, huszonkilenc kislemez, harminckét videoklip, huszanhat duett olyan ikonokkal, mint például Luciano Pavarotti, Michael Jackson, és persze megszámlálhatatlan elismerés - íme, pályafutásának sarokszámai, melynek elején Tina Turnerhez és Aretha Franklinhez hasonlították, és mára hozzájuk hasonlóan igazi legenda. Korunk egyik meghatározó dívája, aki fényes pályafutását tavaly novemberben Ultimate Collection címmel válogatáslemezzel ünnepelte meg. Az albumon az eddig megjelent nagylemezek legnagyobb sikerei (I’m Outta Love, Left Outside Alone, Paid My Dues) mellett két új dal is (Army of Me és Take This Chance) is helyet kapott.
Amikor 1999-ben - harmincéves korában - megjelent az első, I’m Outta Love című kislemeze, ügyvédje figyelmeztette, készüljön, mert egész biztos, hogy megváltozik az élete eztán. Az énekesnő persze elképzelni sem tudta, miként robbanhatna be a poppiacra százötvenhét centijével, szemüvegesen és a megjelenésétől teljesen elütő hanggal:

"Nem vagyok kishitű, sőt, még bíztam is magamban, mert ugyan korábban senki nem támogatott abban, hogy énekes legyek, mégis egyre jobban erősödött bennem: a hangommal kell kezdenem valamit. Ennek ellenére akkor még nem láttam magam a szakmában, mert mindig azzal kábítottam magam, hogy az igazi énekesnők úgy néznek ki, mint Celine Dion vagy Mariah Carey. Ehhez képest, hol vagyok én ezzel a magassággal, az addig nem jellemző szemüveggel, ráadásul a fellépőruháim sem nevezhetőek átlagosnak. Magam tervezem őket, de visszagondolva, akkoriban inkább hasonlítottak a bohócgúnyákra, mint szolid ruhákra, szóval, el sem tudtam képzelni, hogy Anastacia nevét megismerheti a világ."

Az I’m Outta Love ep végül Ausztráliában és Új-Zélandon konkrétan letarolta az akkor még létező lemezpiacot, Európában pedig a negyedik legnagyobb példányszámban eladott kislemez lett.

Anastacia évek óta folyamatosan mozgásban van, attól két kényszerpihenőtől eltekintve, amikor - Kylie Minogue-hoz hasonlóan - föl kellett vennie a harcot a mellrákkal. De a popszakmát ekkor sem hagyta abba. 2014-ben, a Resurrection album évében például nyolcvan helyszínen lépett föl.

Az Ultimate Collection Tour most áprilisában indul Olaszországban, majd június végén, közel negyven állomás után érkezik Budapestre, ahol - hét évvel a legutóbbi, Syma Csarnok-beli koncertje után - most már harmadszor láthatjuk és hallhatjuk őt. A várost egyenesen imádja, ihlettel teli, romantikus helynek tartja, és nem is csak koncertezni jön: 2009-ben például részt vett az Egészség Hídja Összefogás Egyesület mellrák elleni felvilágosító munkájában, Dobó Katával és Oroszlán Szonjával.
"Nagyszerű érzés visszatérni Európába! Rengeteg emlékem van a kontinensről, nehéz volna kiemelni akár csak egyet is. Nagyon izgatott vagyok, hogy ennyi idő után újra ellátogathatok Magyarországra, és találkozhatok az ottani rajongóimmal, akiket egy extra különleges show-val szeretnék megörvendeztetni, hogy közösen alkossunk magunknak új emlékeket" - lelkendezett, mikor beszéltünk vele.

"Most főleg a turnéra koncentrálok, most is épp a start előtti egyik utolsó próbán vagyok. Vannak izgalmas tervek a tarsolyomban! A zene mellett most az egyik aktuális projektem, a saját szemüvegkeret-brandem, a BluMarine by Anastacia."

Hype

  • Korunk egyik legnagyobb énekes dívája Budapesten.
  • Anastacia plusz egy ötventagú szimfonikus zenekar: ilyen még tényleg nem volt.
  • A várost és közönségét rajongásig szerető előadó.

Játék

Mit mondott decemberi interjúnkban Mr. Vasovski a Magyar Virtuózokról?

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu-ra várjuk június 10-én, pénteken éjfélig. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választunk, akik ingyen mehetnek Anastacia - Ultimate Collection Tour koncertre, a Papp László Budapest Sportarénába. A nyertesek nevét ebben a cikkben, itt közöljük, őket e-mailben értesítjük, egyben tudatjuk velük a koncertre bejutás módját.

Koncertblog Session podcast-sorozat

Filmzenék háborúja - John Williams/Star Wars-mix / podcaster: Metha, artworker: Lisa Biocrackne

Tücsökzene, szinesztéziára kihegyezve - a legjobb psytrance-ek Görgőtől / goa-psy, forestpsy

Nők a pult mögött - ezek voltak a legmenőbb breakek tavaly / break, bassmusic - podcaster: Miss Mants, artworker: Szerdahelyi László

Kanye Westtől Redmanig - a legjobb rapek Majkáék szkreccsere, Gerysson szerint / hiphop, rap, r'n'b - podcaster: dj Gerysson, artworker: Csordás Dávid

Balladák és slágerek - Koncertblog Best of Crossover 2015 Legarstól / indie-pop-house-deephouse-pop-mainstream-crossover-funk-slow-newwave-diszkó-nudisco - podcaster: Legars, artworker: vj Manna

Koncertblog Best of Metal 2015 Session by Dr. Zoidberg / metál, deathmetal - podcaster és artworker:Dr. Zoidberg

Nincs mit cifrázni – a drum'n'bass legjava 2015-ben dj Ren és a Koncertblog szerint - podcaster: dj Ren, artworker: Oláh Orsolya

Érzéki monotonitás – szilveszterezz a Koncertblog adekvátan bulizós podcastjával! / house, technó, minimál - podcaster: dj Minich, artworker: Tatlin

Már nem szopnak a ministránsok - fortélyos blaszfémiával indul a Koncertblog podcast-sorozata / metál, hiphop, technó, punk, folk, reggae, blues, alter, pop - podcaster: Dr. Zoidberg, artworker: Szilágyi Rudolf