A Bladerunnaz idén tizenhat éves, szülinapi bulijukra a drum'n'bass egyik legkülöncebb figuráját, Marcus Intalexet hívta meg ünnepelni, aki mc DRS-sel kiegészülve négyórás szettel hívja egy dnb-be oltott, műfajokon átívelő utazásra az ikszelére vágyókat. Bár a buli a Teslában lesz, most nem nem lesz dresszkód, csak eufória. Az ingyenjegyek már nincsenek nálunk, hanem gazdára találtak.

A manchesteri illetőségű Marcus Intalexet eleinte olyan helyi zenekarok inspirálták, mint például a New Order. Később keményen belefolyt a rave-szcénába is, de mai napig hallgat house-t, technót, rockot, indierockot. A kedvenc együttese a mai napig a Radiohead. 2001-ben megalapította a Soul:R kiadót, ahol eleinte MIST néven kezdte kiadni a számokat ST Files-szal, majd később trióvá egészültek ki Calibre segítségével, ám ekkor már Mist:i:cal néven nyomultak együtt.

A kiadó és Marcus együttes célja az új tehetségek felkarolása mellett, hogy lelket vigyenek a dnb-be, és ezt a likvid, likvidfunk stílusban találták meg, melyben sikeresen inkorporáltak soul- funk- és dzsesszelemeket a finoman felépített dobalapok és a mesterien csavart basszusok köré. A kiadónál megfordultak olyan előadók is, mint Dj Marky, Klute, Dub Phizix, így sokak szerint a likvid-dnb legkonzisztensebb kiadójává vált az évek alatt.

A kiadón keresztül összeverbuválódott mára egy kemény mag, olyan nevekkel, mint MI, Calibre, DBridge, LSB, Bane, Chimpo és mc DRS, a kiadó lényegében házi mc-je. Ők Soul:ution néven háromhavonta szerveznek bulikat Birminghamben, és gyakran utaztatják is a produkciót. Januárban például pont a Fabricben léptek föl. A legendás szórakozóhely által felvett Fabriclive lemezsorozat harmincötödik kiadványát pont Marcus Intalex jegyezte még 2007 augusztusában.

A mixlemezre és az élőszettjeire is jellemző a mérnöki precizitás, de a basszus közben úgy símogatja a lelked, mint egy bársonyos szellő a kánikulában. A dj-zéshez is nagyon egyedi a hozzáállása, mint azt egy interjúban elmondta: "A dj-zés nekem sokkal többről szól, mint a számok megfelelő sorrendben lejátszása és egy brutál mix készítése. A dj-művészet abban áll, hogy nem populáris számokat játszol, és azokat mégis jól szólnak nálad. És ez is legnehezebb része, ami csak tapasztalattal és a szakma szeretetével jön."

Marcus Intalex és mc DRS négyórás szettjének fel- és levezetéséről dj Ren és Mentalien fog gondoskodni. A Tesla Void hangrendszerére sem lehet majd panasz, a belépő háromezer forint, de ha válaszolsz a következő kérdésre, akkor ingyen jöhetsz!

Jegyet nyertek

Kivel kellett osztoznia a Bladerunnaz legutóbbi vendégének, Dieselboy-nak 1998-ban a Global Dj Mix Awardson? (Segítség a korábbi ajánlónkban, itt, a helyes válasz LTJ Bukem.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu-ra vártuk Intalex tárggyal február 7-én, szombaton délután egyig. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk, akik ingyen mehetnek a szombat esti Bladerunnaz 16th Birthday Bass - Marcus Intalex & mc DRS partyra, a Teslába: Kovács Gabriella és Szabó Eszter. Őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!