Bryan Adams energikus koncertjeiről híres, de 2012-ben ez az egész évéről elmondható: már másodszorra jön Európába, a két látogatás között pedig végigturnézta Kanadát, és állítólag még az idén új lemeze is megjelenik. Tehát továbbra is tele van tervekkel, júniusban és júliusban számos nagyvárosban, Bécsben, Vilniusban, Rigában, Moszkvában, Szentpéterváron, Lisszabonban és Budapesten is fellép. A kanadai zenész már többször zenélt Magyarországon, legutóbb öt évvel ezelőtt a Kapcsolat-koncert sztárjaként érkezett hazánkba. Ezen a nyáron július 29-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncert - a Koncertblogon jegyet lehetett nyerni rá, megtörtént a sorsolás.

A világhírű énekest, gitárost, zeneszerzőt nem is nagyon kell bemutatni, talán elég csak annyit mondani, Everything I Do… Bryan Adams Kanada legismertebb előadója, koncertjein is úgy néz ki, mint egy egyszerű srác a szomszédból, farmerben és pólóban szeret fellépni. Zenéje is olyan mint ő maga, mentes a túltengésektől, tiszta, egyszerű, de azért egy kicsit karcos.

Mestere a rádiórocknak, de az (Everything I Do) I Do It for You óta ráragadt a balladagyáros titulus, melytől nem tud szabadulni. Szólókarrierje Bryan Adams című albumának megjelenésével kezdődött 1980-ban, azóta hatvanötmillió lemezt adott el, és hat kontinensen koncertezett. Első nyugati zenészként lépett föl például Pakisztánban vagy Vietnamban.

Dalait olyan neves művészek adták elő, mint Joe Cocker, Bonnie Tyler, a Kiss vagy Tina Turner, akivel még duettet is énekelt. Dolgozott együtt Barbra Streisanddal, Celine Dionnal, Stinggel és Rod Stewarttal is.

A Grammy-díjas, filmzenéiért Oscarra és Golden Globe-ra is jelölt zenész 2008-ban jelentkezett utoljára stúdióalbummal. Ez a lemez a 11 címet viseli, és olyan slágerek szerepelnek rajta, mint a Something to Believe In, vagy a Broken Wings.

A koncerten valószínűleg erről az albumról is megszólalnak dalok, és biztos számíthatunk néhány Bryan Adams-klasszikusra, mint a már említett (Everything I Do) I Do It for You mellett, a Summer of '69, a Heaven vagy a Please Forgive Me, és ha igazak a pletykák, akkor lehet, hogy az új dalok közül is meghallgathatunk párat.

A július 29-i, vasárnapi, Showtime Budapest-szervezésű koncertre, a Papp László Budapest Sportarénába. Jegyek a Ticket Express jegyirodáiban és itt kaphatóak, illetve a Koncertblogon nyerhetők is voltak, ez volt a kérdésünk:

Melyik legendás magyar sztárzenekar koncertjét szervezi jövő februárra a Showtime Budapest? Segítség korábbi videós cikkünkben volt, a helyes válasz pedig az LGT.

A megfejtéseket július 27-ig, péntekig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre, Bryan tárgyú levélben. A helyes megfejtést beküldők között két jegyet sorsoltunk ki a koncertre: Horváth Andrea, Zombory Péter. A nevüket a Facebook-oldalon is közöltük, illetve e-mailben értesítettük őket.


Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!
 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra