Tavaly Mikuláskor Wookie egy szenzációs, változatos, de homogén szettel lepte meg a magyar rajongókat a Corvin-tetőn. Most sem számíthatunk kevesebbre, hiszen a bladerunnazes Budapest Bass Music jóvoltából szombaton Zed Bias látogat hozzánk szintén a ködös Albionból. Nyertesek a cikk végén.

Zed Bias: Boss

Szinte nincs olyan elektronikus zenei producer vagy dj Angliában, aki ne említené meg Zed Bias (aka Dave Jones, aka Maddslinky) nevét, amikor az inspiráció kerül szóba. Egész stílusok nőttek ki a keze alól, de ő mindvégig megmaradt undergroundnak, még akkor is, ha sok "tanítványa" közben a mainstreambe került.

Emberünk először biztonsági őrként került testközelbe a klubfílinggel a kilencvenes évek elején, és egyből el is döntötte, hogy részese akar lenni - belülről. Egy évig spórolt, hogy egy közepes samplert tudjon vásárolni, majd elkezdte írni első számait, és beindult a dj-karrierje is.

Az áttörést a Neighbourhood jelentette 1999-ben. Ahogy egy interjúban elmondta, a számait mindig is a basszus köré építette, ebben nem változott az elmúlt tizenöt évben semmit.

A kilencvenesek végén és a 2000-es évek elején a garagehouse és a twostep egyik legjelentősebb dj-jévé nőtte ki magát, így rendszeresen meghívták az Ammunition Promotions által szervezett Forward partysorozatra, ami elsőszámú ihletforrása volt a dubstepnek és más garagehouse-hibrideknek.

öt albumot készített több kiadónál, többek közt a Bonobót is jegyző Tru Thoughts-nál. Utolsó, Boss névre keresztelt lemeze pedig a Loefah által menedzselt Swamp 81-nál látta meg a napvilágot. Számtalan kislemez és remix (Chaka Demus and Pliers, Gabrielle, The Streets stb.) fűződik a nevéhez, melyeket különböző alteregók (Maddslinky, Phuturistix stb.) alatt adott ki.

Saját bevallása szerint 2002 óta nem játszott csak twostepes szettet, mert szerinte a fiatalok már nem akarják egész este ezt hallani, így biztosak lehetünk, hogy a szettje naprakész és változatos lesz Budapesten is. A bemelegítésről és a levezetésről Sirmo, BA10, Aafro és Mentalien gondoskodik, aki összeválogatott egy mixtape-et a kedvenc Zed Bias számaiból. A belépő éjfél előtt ezerkétszáz forint, utána négyszázzal több, de van, aki a jóvoltunkból ingyen mehet.

Jegyet nyertek

Ki volt a brazil fellépő a Bladerunnaz októberi Virus-partyján? (Segítség akkori ajánlónkban, a helyes válasz: dj BTK.)

A megfejtéseket szombaton délig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre Zed Bias tárggyal. A helyes megfejtést beküldők között két nyertest választottunk, akik ingyen mehetnek a ma esti a Bladerunnaz szervezte Budapest Bass Music: Zed Bias partyjára, a Corvin-tetőre: Tarpai Árpádot és Nádor Pétert. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük. Őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!