CSATLAKOZZ!

BB

BESTOF

Ugye eljössz még - Karthago a Pecsa zárófesztiválján

1985-ben a Karthago koncertjével nyitotta meg kapuit a Petőfi Csarnok. Most a Pe-csa Zárófesztiválon stílusosan velük is zárul le egy zenetörténeti korszak a legendás koncerthelyszín végső kapuzárása előtt. Szeptember 17. és 20. között a Karthago mellett közel huszonöt koncert lesz a Pecsa melletti Napozóréten felállított szabadtéri színpadon.

Tovább

Zöld Para: Állj ki te is a ZP mellett!

Nem újdonság, hogy Budapest egyik legnépszerűbb szabadtéri szórakozóhelyét, a Zöld Pardont készül bezárni a XI. kerületi önkormányzat. Jelenállás szerint jövő nyáron már nem zúg a Petőfi-híd alatt nyár leghosszabb fesztiváljaként is jelzett koncertsorozat májustól-szeptemberig. A hely rendszeres látogatói és szimpatizánsai a facebookon és a Zöld Pardon weboldalán is kiállhatnak a hely mellett.

Idén még Pardon, jövőre csak para?

Tovább

Busta Rhymestól Megákig és X-ekig – heti koncertajánló

Busta Rhymes és Deák Bill koncertjein kívül Pesti Est(ek)-et, Fiatal Vállalkozók Hetét záró minifesztet, "A koncert 2010"-et, a kutya vacsoráját, valamint a megasztárosok és az x-faktorosok klubestjeit ajánljuk a hétvégére és a jövő hét elejére.

Busta Rhymes és Deák Bill koncertjein kívül Pesti Est(ek)-et Fiatal Vállalkozók Hetét záró minifesztet, "A koncert 2010"-et, valamint Megasztárosok és X-Faktorosok klubestjeit ajánljuk.
Ahogy arról korábbi posztunkban beszámoltunk péntek este tíz percet közvetítünk a jeles amerikai rapper, Busta Rhymes koncertjéből pénteken, előtte pedig a hazai szcéna össznépi jamjét végig mutatjuk a Papp László Budapest Sportarénából. Ugyancsak pénteken rendezik Deák Bill Gyula szintén beharangozott évfordulós buliját, a Negyven év blues-t a Syma Csarnokban, csak egy ugrásra a BS-től.
Ma este az A38 hajóra némi rock zúzás miatt érdemes lenézni, ahol a Pest Est(ek) sorozat keretében a Hallowoodoo, az Irie Rock Trio és a Mocsok 1 kölykök zenélnek., elvileg este nyolctól. A hetedik kerületi Old Man's-ben ezalatt a fülbemászó slágerek szakértő brigádja a Bonbon koncertezik, este kilenctől.
Holnap este a Deák téri Gödörbe a Világgödör program csalogat, ahol a Nemjuci műsora alapozza a hangulatot. A francia Inspector Cluzo produkciója után meg arra a kérdésre kapjuk meg választ, hogy komolyan vehető-e egy rockbanda, ha a Rózsaszin Párduc-filmek felügyelőjétől kölcsönzi a nevét. A hatvanas években fiatalok szerint Poór Pétert már akkor is csak az öregek szerették, ehhez képest még 2010 novemberében, most pénteken is dalolni kezd az egykori táncdal király, méghozzá a Fészekben.
A napok óta több helyszínen folyó Fiatal Vállalkozók Hete egy minifesztiválba torkollik szombat estére, a Corvinus Egyetemen, azaz a Közgázon. Az este nyolctól kakasszóig tartó több termes bulin sokak között föllép a Balkán Fanatic, a Riddim Colony, a Brains, Akkezdet Phiai vagy a Vadfruttik. A Rocktogonban ezalatt (este nyolctól), egy régi banda, a Sex Action tolja egy celebbel a dobok mögött.
A Művészetek Palotájának Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermébe világi roma jazz zene miatt érdemes gyülekezni vasárnap este hét előtt. "A koncert 2010" elnevezésű rendezvényen Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, Lajkó Félix valamint Marko Marković működik közre.
Hétfő este Varga Líviusz Quimby melletti másik zenekara, A Kutya Vacsorája mutatja meg magát az Instantban. Szerencsére már Robin Williams tribute banda is működik Magyarországon, ők játszanak az Old Man's-ben hétfőn.
Akinek kevés a tévéből csorduló Megasztár adag, annak érdemes fölkeresni a B7 klubot kedd este, ahol az addigra versenyben lévő öt Mega mellett a már kiesettek is énekelnek. Lesznek Fivérek, komédiások, dívák és férfias magas c-k.
Az X-Faktorban hatan maradnak jövőhétre, de szerdai klubkoncertjükön ott lesz az egész brigád, talán még a Mentorok is. Nagy Feró talán még egy "yeah"-t is benyög a mikrofonban az ifjú Vastag Csaba tini-lány rajongóinak kedvéért. A bulit Blahához közeli Corvin épület első emeletén rendezik.

The Inspector Cluzo

Tovább

Akartok némi blűzt? - negyven év blues Deák Billtől

"Akartok némi blűzt?" - várhatóan így, kőbányai dialektusában teszi fel a kérdést Deák Bill Gyula péntek este, a Syma Csarnokban, ahogy negyven éve majd' minden koncertjén.

Tovább

Beugró a heti koncertekre

Ezentúl minden héten összegyűjtjük azokat az aktuális koncerteket és partykat, amiket nem érdemes kihagyni. Az egyes blogok csütörtöktől szerdáig ajánlják a bulikat, ebből a posztból elérhetitek az összes menüt.

 

Pluto, Qualitons, Hangmás és sok más nagynevű formáció koncertjét ajánlja a Coffe&TV, külön fókuszálva a vidéki fellépésekre.

 

Erősek lesznek Budapest elektronikus hullámai a következő napokban. Az Out Of Space Mono-nyitót NVC-vel, Dub Pistols dj-szettet, februári Cinetripet és a merlines Liquid Soult ajánlja.

 

A Cowboys From Hell a metál fiatalal hazai képviselőre hívja fel a figyelmet és persze egy nagy öregre. Henry Rollins vasárnapi fellépéséről azonban most nehezebb lesz eljönni lila bordákkal, a spoken word-est inkább a nevetéshez hasznbált izmokat dolgoztatja meg.
 

A blues- és dzsessz-élet nagyjai is aktívak lesznek a következő napokban. Deák Bill, Szakcs Lakatos Bélai, Takáts Tamás és Ferenczi György mellé Marót Vikiék is befértek a Good Vibrations menüjére. 

Tovább