CSATLAKOZZ!

HOLLYWOOD ARANYKORA

Munkában a hangfalszörny – Dub Club a Channel One-nal

Dubszeánsz lesz január 26-án este a megszokott helyszínen, a Dürerben, a Magyarországon most először fellépő Channel One Soundsystemmel. A Budapest Dub Club által szervezett bulin lesz minden, ami a heti stressz levezetéséhez kell: laza ütemek, menő mc-k és kőkemény basszusok, szóval autentikus karibi hangulat.

Dürer Kert Budapest Dub Club reggae dub bass music Channel One Dubapest HiFi Soundsystem Jahfar Selecta Babystep Captain Midnight Mikey Dread Jah T Ras Kayleb Jamaica A rendszer maga (Dubapest HiFi fb/Botond Istvándi)

Tovább

Lovasiék helyett basszusnehéz minifeszt Orfűn

A hétvégén a Fishing on Orfű közönsége helyett végre őszinte zenei energiák, vaskos basszusok lepik el Orfűt - a Bass Camp kétnapos elektronikus zenei minifesztivál törekvése, hogy azokat a stílusokat vonultassa föl, melyek kevésbé reprezentáltak a hazai fesztiválokon és a partykon. Egy helyre gyűjti a régi remeteréti mulatságok rajongóit, a drum'n'bassre, a hiphopra, egyéb törtütemesekre és mindenféle egyéb basszusokra pörgő arcokat - a két nap alatt nyolc külföldi fellépő és a hazai elektronikus zenei szcéna jelentős része fellép.

bass camp minifesztivál feszt orfű panoráma kemping belépő-nyereményjáték ingyenjegy bérlet bassmusic trap hiphop drumandbass dnb garázs garage bergi savage dj ren buli party mentalien interjú ajánló palotai cadik sirmo pécs remeterét törtütem basszus scar commix rét-tér színpad bassbin uk-funky house technó london dappa szlovákia bad mojo BC & Dubapest Soundsystem egzotikus footwork táncverseny lux familiar juke szett shell sport reggae dubstep usa chill air mocity cop czynky szovjet acid boc ddhd markov mheola bootsie lemezbörze elektronikus felnőttmegőrző túra volán taxi

Tovább

A Zöld Pardonért demonstráltak - felvétel a tüntetésről

Vasárnap délután 5-től tízezres tömeg tüntetett a Zöld Pardonért a Műegyetem Rakparton, A színpadról demonstrálók között ott volt a Quimby, a Magna Cum Laude, a Csík Zenekar, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a 30Y, a Bikini, a Subscribe, a Pál Utcai Fiúk, Ganxta Zolee és a Kartel, és az Irie Maffia Sound System. A tiltakozó műsort élőben közvetítettük. Itt pedig egy három órás fölvételt láttok a megmozdulásról. A videón fölmerülő képhibákért elnézést kérünk!


Tovább

Teljes körű kielégülés a Blahán

A két éve szögesdrótba fűzött szuperhősfigurákkal nyitó, kisüveges sörökkel operáló Corvintető csütörtökön minőségi, háztáji partysorozatok képviselőivel ünnepli születésnapját. Sokszínű buli lesz, csajozni biztos lehet.

 

''Azta, ez durva lesz!'' - mondtuk két éve, amikor megtudtuk, hogy az akkor nyitó Corvintetőn majd a város felett fogunk szórakozni. Gyorsan túltettük magunkat azon, hogy nem lehet helikopterrel leszállni, és azt is kibírtuk, hogy a tetőről nem láthatjuk a buszmegállóban playbackelő indiánokat - csak a magasabb épületeket -, de később adott még néhány olyat a két szint, ami miatt mára kevés ismerősöm jön exztázisba, ha egy kedvence pörget, penget, üt, fúj, üvölt, dalol, beatboxol a Blaha partyk koncertekben bővelkedő tornyában.

 Allnightbreaks-kaszálás a Szigeten a Kiégő Izzókkal

 

A hely méretéhez képest a betáncolható terület kicsi, olykor a hang is furcsán terjed, az itt csapolt sör nem tesz jót a bélflórának, üvegesből meg csak kicsi van, a liftes srácok meg általában szomorúak. Hasonló számtalan helyen előfordul, de nekem van még szálka: azok a - kizárólag szex reményében érkező - törzsvendégek, akik szinte minden itteni bulin tömegével vannak jelen, zenétől teljesen függetlenül. Így megesik, hogy a tánctéren tartózkodók nyolcvan százaléka csak azt nézi, kivel párosulhat a vécésnéni füle hallatára. Persze ez is izgalmas dolog, de egy partyt nagyon meg tud törni, ha a pózolni érkezők csak sokadlagosnak tartják a zenét. Négyötödös többségük esetén pedig szinte biztos, hogy meg is fogják törni.

 


 

Attól függetlenül, hogy a boros ajkú, sálas költőlányok, a betűrt inges mérnökfiúk, a nonfiguratív ''fiatal vállalkozók" és a cannabisos csuklószorítóban vodkanarancsozó középiskolások néha megnehezítik a pulthoz férkőzést, a Corvintetőn azért egy csomó jó dolog is van.

 

A szülinapi felhozatalból is látszik, sok nívós fellépő és partysorozat térül-fordul a helyen, nyáron finoman át lehet csúszni a kora esti, tetőn beütő bódulatból a belső szinten zajló süvítésbe, érkező- és távozó-tüskét is kapni a felvonóban és a város egyik legjobb lángosát az épület aljában árulják (sőt, a gyros-hús is csak néha emlékeztet triceratops bőrére). A szórakozóhely nyitva tartása alatt látogatható a fiatal tervezők ruháit és kiegésztőit árusító Égbolt, illetve a ruhacserélős turkáló, a Tetőcsere is kiváló kezdeményezés.

 

 

A csütörtöki zsúr zeneileg igen színes lesz, ezért én is előítélet-mentesen megyek. House, techno, breakbeat, drum'n'bass, electró, hiphop, ragga, indie járja át a negyedik szintet a Breakbeat Massive, a Hairy Night, a LavaLava, a Rewind, az Allnightbreaks, a Budapest Bootleg, az Irie Maffia Soundsystem, a Tesco Disco és a Gumipop dj-inek köszönhetően. Ilyen felhozatal mellett mindenkinek könnyebb lesz kielégülni.

 

Szombaton meg Herbaliser-dj-szett ugyanitt.

Tovább