CSATLAKOZZ!

BB

BESTOF

Messze van még az a szilveszter! – pénteki buliútvonal

Jó, nem olyan messze, összevissza két nap, de ahogy az ősi piréz mondás tartja: nem lehet olyan erős az előszilveszter, hogy ne lehessen rátenni még egy lapáttal az év utolsó napján. E bölcsességből kiindulva bátorkodunk egy igazán combos programot felskiccelni az elszántaknak december 29-ére, péntekre is. Hatodik buliútvonal-ajánlónk a zuglói Jamming sörözőben indít, a további program pedig a Fekete Zaj Fesztivál a Dürer Kertben, egy laza átmozgató edzés az Amigo Bárban, aztán jöhet Marcus Henriksson és Pablo Bolívar a Corvin Clubban.

Tovább

Valaki mindig emeli a tétet - Ozora-interjú Dr Space-szel

Idei Ozora-cikksorozatunk interjúsorozat lett, melyet Justin Chaosszal kezdtük, majd jött a fesztivál egész éves rádiója, a Radiozora vezetője, Tsubi, a harmadik, utolsó részt pedig Dr. Space-é, aki amellett, hogy pozicionálja Ozorát, beavat a lineup összeállításának rejtelmeibe, egyben segít eligazodni a psytrance különféle alstílusai között.

dj fesztivál festival feszt lineup psytrance goa interjú Dr Space Ozora Psyweekend Boom Aphid Moon Dissociative Error Corrective Rastaliens MTV Prodigy Woodoo People házibuli Faithless Björk Korn Placebo Marilyn Manson Blackout VHK Colorstar Amorf Ördögök Erik Sumo Bonobo Röyksopp breakbeat drumandbass dnb breakcore fúzió tánczene timetable 4.49 Traktor Manomantra Korai Öröm hangmérnök klubest dob producer mashup Ajja laptop Forestdelic kiadó Sunset Temple naplemente válogatás album mix buli partykultúra Tsubi Pumpui Kalumet Ausztria Bakony Fesztivál Wegha dekó stage-menedzser Juno Reactor Arcon Hujaboy Koxbox Melting Point Anthill Yudihistra Kala Imaginarium Hypereggs Drip Drop Earthspace Braincell Infected Mushroom Dragon Nest színpad nagyszínpad Vlastur Band Lajkó Félix Asian Dub Foundation Ando Drom görög koncert Matsumoto Zoku Universo Paralello brazil bassline funkys groovie basszus nightpsy fullon progpsy progresszív forest dark bpm glitch törtütem olasz underground mainstream goatrance hitech Nano Records Wildthings Records zenonesque Oxidaksi happyhardcore

Tovább

Túl szűk, lapos és merev ez a nyavalyás világ - jegyet nyertek a Fekete Zaj Fesztiválra!

A Fekete Zaj Fesztivál kapcsán találkoztunk és beszélgettünk a VHK énekesével, az egyébként csillagász Grandpierre Attilával. A Vágtázó Halottkémek augusztus 17-én, szombaton, este nyolctól lépnek föl a Fekete Zaj Fesztiválon a Dürerben. Az augusztus 16-ától 18-ig tartó Fekete Zaj Fesztiválra jegyet is lehetett nyerni, ha helyesen válaszoltál a poszt alján föltett kérdésünkre.

Tovább

"Ki vele, az Istenért!" - VHK és IHM a Dürerben

Ma este 8-tól kezdődő Dürer kerti program csúcspontja, a mostanában Vágtázó Életerő néven zúzó VHK koncertje, úgy 11, fél tizenkettő tájban kezdődik, addig az Isten Háta Mögött nevű zenekar játszik, még előtte pedig egy kerekasztal-beszélgetés zajlik a Grandpierre Attila 1975 óta vágtázó zenekaráról, melyről éppen könyv íródik, és film forog, A bulira az összes jegy elfogyott elővételben, így a helyszínen nem is érdemes próbálkozni.
A mai est tehát a VHK jegyében telik a Dürerben, este nyolctól róluk és a körülöttük rajzolódó jelenségről beszélget Dudich Ákos (Wan2) újságíró moderálásával többek között Pálinkás Szűts Róbert (újságíró, [origo]), Fiáth Tita (pszichológus, Ludditák), Geréby György (vallásfilozófus, CEU), a mostanában készülő VHK-könyv és-film kapcsán.
Az említett film utolsó kockái a ma este tizenegykor kezdődő Vágtázó Életerő koncerten forognak, ahol Grandpierre Attila ezres nagyságú koncert rutinjával őrül meg a színpadon. Érdekesség, hogy az Aláírhatatlan Történelem című számot egy mai rock bandával az Isten Háta Mögöttel adják elő.
Az úgy fél tíz körül rákezdő IHM feltehetően gazdagon játszik a napokban megjelent negyedik, Ű című albumáról. A underground banda szelídebb albumot készített a korábbiaknál kevesebb metálos csapatással és több elektronikával. Ezt a váltást magyarázza egy közelmúltbeli tagcsere, az alapító Bokros Csaba gitáros-billentyűs távozott és helyette a szállós-elektronikus Esclyn Syndo tagja, Sándor Csaba érkezett a szinti mögé.
A "Ki vele az Istenért" bulira már elővételben elfogyott az összes jegy, így passz nélkül fölösleges is a Dürer Kert felé fordulni ma este.

A ma este 8-kor kezdődő Dürer-kerti program csúcspontja a mostanában Vágtázó Életerő néven zúzó VHK koncertje, úgy 11, fél tizenkettő tájban indul, addig az Isten Háta Mögött nevű zenekar játszik. Még korábban pedig egy kerekasztal-beszélgetés zajlik Grandpierre Attila 1975 óta vágtázó zenekaráról, melyről éppen könyv íródik és film forog. A bulira az összes jegy elfogyott elővételben, így a helyszínen nem is érdemes próbálkozni.

Grandpierre Attila

Tovább

Emberisten és sámánpunk

A heti koncertajánlónkat nem is kezdhetnénk mással, mint a Koncertblogon már beharangozott, pénteki düreres Vágtázó Életerő fellépéssel, amit a helyszínen jelen lévő stábunk közvetít is: így aki nem tud megjelenni, az itt is nyomon követheti az események alakulását. A pénteki nap ezen kívül rockvonalon két érdekes eseményt is tartogat annak, aki történetesen  nem gerjed a sámánpunkra: egyfelől a Trafó Bár Tangóból némi átalakítással Mappa Clubbá változott Tűzoltó utcai létesítményben játszik a Wackor, az Oneheadedeman és a szerb Decontrolled, pár száz méterrel arrébb, a Soroksári úti R33-ban pedig a Middle Finger Club keretében játszik a Stiff Bastard, a My Small Community, a Plastic Bitch és a Wrong Side Of The Wall.

 

 

Szombaton a Kék Yukba érdemes lenéznie annak, akinek nem volt elég a pénteki dózis: a Nasmith és az ős-metalcore Embers mellett az a Mangod Inc. húzza a talpalávalót, akik 2007 legjobb debütáló lemezét készülnek épp megfejelni az idén. Aki azt hiszi, hogy könnyű dolguk lesz, csak nézze meg a fenti videoklipet. Vasárnap pedig gitárgerjesztés ugyan nem tölti be az A38 színpadát, de egy kultikus figura hangja igen: a Henry Rollins spoken word-estet senkinek sem szabad kihagyni, aki egy kicsit is ért angolul, és történetesen meg akarja ismerni az Öreget egy másik oldaláról is.

Tovább
«
12