CSATLAKOZZ!

BESTOF

Színház az egész dj-pult - az Űroperától Apparat hétfői koncertjéig

Az egyik legmenőbb minimáltechnós arc, Apparat hétfői színházi és filmzenés koncertje kapcsán összeszedtünk néhány jelentős színházi elektronikus zenés produkciót, a harmincöt éves, Benkő László-féle Űroperától Liszt Ferenc "elektrósított" feldolgozásain át a drum'n'basses Machbethig.

Apparat: Soundtracks Live Nápolyban

Tovább

Jógától formás seggek - jegyet nyertek a Samsara Fesztiválra!

Siófok közelében, Törekiben rendezik hétvégén a Samsara Fesztivált, amely Ozora és a Sun mellett a harmadik nemzetközi nyári pszichedelikus heppening Magyarországon - jóga, masszázs, finom (tehát alapvetően nem veretős psytrance-es) zenék és tánc, sőt pszichedelikus filmfesztivál a programban. Headlinerek elég komoly nevek: Banco de Gaia, Entheogenic, Aes Dana és Tripswitch - megvannak a párosjegynyertesek.

A helyszín (kicsit ozorás)

Tovább

Az első nagy nemzetközi fesztivál Romániában - interjú az Electric Castle főszervezőjével

Az Electric Castle Fesztivál jövő hét csütörtökön elstartol, a fesztivált felvezető cikkeink második darabjaként - a román elektronikus zenei szcéna kolozsvári vezéreivel készült Ruffinaments-interjú után - most a fesztivál egyik főszervezőjével, Andi Vancával beszélgettünk, hogy mire költik a pénzt, amit a feszten keresnek, milyen lesz a Roots színpad, mit lehet majd napközben csinálni, és tudatos volt-e a sok dnb-előadó összetrombitálása. Lezárult a nyereményjáték, nyertesek a cikk végén.

Andi Vanca főszervező

Tovább

Mi vagyunk a családod - nyit a Margitsziget, ingyen mennek Compact Discóra és elektronikára!

Nyakunkon a nyár, amit a különféle kiülős és szabadtéri helyek, teraszok durván felpörgő nyitóbulijai is jeleznek. A május elsejei hosszúhétvégén nyílik például a Zippp Margitsziget - pénteken kora délutántól családi, de azért zenés majális, este nyolckor akár gyerekkompatibilis Compact Disco-koncert, majd másnap, már este hattól Contra Mundum-party. Megvannak a jegynyertesek.

Tovább

Kollektiv Turmstrasse: A zenénk gyönyörű dolgok megálmodására inspirálja az embereket - jegyet nyertek budapesti liveactjükre

Legutóbb november végére bookolták dj-zni az igényes-érzelmes német technoduót, a Kollektiv Turmstrassét Budapestre. A Christian Hilscher és Nico Plagemann alkotta párosból akkor végül csak Christian tudott elindulni, Nicónak súlyos családi okból otthon kellett maradnia. A Stayfly szervezőcsapat alig több mint négy hónap után most mindkét vonalon igazít: jönnek mindketten, ráadásul élőben mutatják be a Teslában, mit tudnak. Erre az alkalomra Christiant kérdeztük, az interjú után pedig - nyilván! - belépő-nyereményjáték nyertesekkel.

kollektiv turmstrasse stayfly Records party buli liveact tesla klub belépő-nyereményjáték ingyenjegy dj interjú ajánló Christian Hilscher Németország Berlin elektronikus Amszterdam amerika Japán Ausztrália Mexikó tristesse No Response Kiadó MElodikus technó remix album nagylemez NVC ramin sayyah alive nico plagemann

Háttérben-élesben Christian, előtérben-homályosan Nico

Tovább