HTML

FÉNYJÉZUS

HTML

Nincs mit cifrázni - a drum'n'bass legjava 2015-ben dj Ren és a Koncertblog szerint

A decemberi két podcastunk, a Dr. Zoidberg készítette blaszfémiás és a dj Minich mixelte szilveszteri bulizós után megkezdjük év eleji nagy menetelésünket: a tervek szerint február végéig nem kevesebb, mint nyolc zenei irányzat (sorrendben: drum'n'bass, metál, technó, hiphop/rap, crossover, break, house, psytrance) legjobb 2015-ös zenéit rakjuk össze egy-egy spéci mixben/podcastben, külön erre az alkalomra készített artworkkel, az ezt készítő művész bemutatkozásával és a feladat kommentálásával, illetve a podcaster dj személyes megjegyzéseivel és a válogatás sztorijával. Az első terítékre kerülő stílus a drum'n'bass - podcaster: dj Ren a Budapest Jungle-től (mely a vezető hazai dnb-szervező, a Bladerunnaz címkéje) és a She Fire-től, artworker: Oláh Orsolya festő/művész.

podcast mix best of 2015 drumandbass dnb dárenbéz dramaba dj ren oláh orsolya festő művész budapest jungle bladerunnaz she fire magyar képzőművészeti egyetem festészet nőművészek friday buli party félabsztrakt sorozat tumblr Tilos Rádió mixcloud soundcloud youtube-playlist dzsungel könyve hospital ram records drs random movement exit metalheadz break calibre remix blu mar ten soulr

Tovább

Már nem szopnak a ministránsok - fortélyos blaszfémiával indul a Koncertblog podcast-sorozata

Elérkezett a pillanat, hogy a megszámlálhatatlan és egyáltalán nem válogatott eseményajánló (volt itt minden a kilencvenes évek retropopjától az alig százfős brutaldeathmetal-bulikig) után végre elkezdjünk ízlésformálni, de legalábbis orientálni. Mostantól majdnem minden héten speciális podcasttal jelentkezünk, mely néha tematikus, néha stílus/irányzat-összefoglaló (például az új év elején a 2015-ös bestoffok jönnek), néha koncerthez/partyhoz/fesztiválhoz kapcsolódó, illetve bármi más, amit éppen jónak gondolunk. Erős kezdés: az első podcast nagyívű utazás a könnyűzene történelmén át blaszfemizáló és vallásellenes számokkal. A podcastot munkatársunk és sok más mellett metálszakírónk, egyben hazánk első számú darktechno-dj-je, Dr. Zoidberg jegyzi, aki a podcast műfaj klasszikus jellemzőjének megfelelően személyes hangvételű kommenttel egészítette ki munkáját; az artwork pedig Szilágyi Rudolf egri festőművész/performer alkotása.

blasphemy session dj dr. zoidberg podcast mix sorozat szilágyi rudolf festőművész perfomer képzőművész koncert party buli fesztivál vallás blaszfémia vallásellenesség ateizmus darktechnó eger grafikus művésztanár járókeret blackmetal deathmetal punkrock john lennon stevie wonder tom waits Etta James frank turner propagandhi acidrap natas esham mike partridge xtc the damned aphrohead mike dearborn randy newman disney pixar blues vital remains scorned exploited hypocrisis thrashmetal speedmetal rózsaszín pitbull

Tovább

Mi szemnek-fülnek ingere - O.Z.O.R.A. Festival-ajánló

Ha a közhiedelmekből újraépítenénk a világot, még egy, a jelenleginél is borzalmasabbat kapnánk. Az O.Z.O.R.A. Festival például közel sem olyan, mint amilyen képzet kialakul róla a még nem is rosszindulatú hírfogyasztó fejében. Meg kell nézni fesztivált, és lehet ámulni a művészeti ágakon könnyedén átszökkenő, sokszínű és izgalmas forgatagon. Ehhez pedig elég július 29. és augusztus 3. között egy pár napot eltölteni a nagyszabású összművészeti fesztiválon.

Tovább

"Lobogó humor és árnyas lombú melankólia nőnek" - Rutkai Bori világa, megvan a Csillagerdő-nyertes

Ezüstvasárnap, december tizenötödikén a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban ad hármas koncertet Rutkai Bori a zenekaraival. A Csillagerdő programja délután négykor gyerekkoncerttel kezdődik, majd fél ötkor Retro Jedno néven adnak elő régi dalokat, héttől pedig Specko Jedno-koncert vetített képekkel, animációkkal. A különleges hármas koncertalkalomra (ahol még gyerekmegőrző is lesz) belépőt lehetett nyerni a Koncertblogon, illetve Borit kérdeztük mindenféléről.

Bori pamlagon hever

Tovább

Művészetek völgye másképp - látvány- és kreatívorgia az O.Z.O.R.A Fesztiválon

Az emberek többségének a fejében a zenei fesztiválokról általában az a kép él, hogy van pár színpad, ahol különböző zenék szólnak egész nap, illetve vannak büfék, ahol ételt és italt lehet vásárolni, és van a tömeg, mely élvezi ezt. Ez majdnem így is van, de azért van fesztivál a világon, ahol ezen túl rengeteg minden más is van, például olyan művészeti élet, amiről nem is gondolnánk, hogy része lehet egy szabadtéri fesztiválnak. Az egyik ilyen fesztivál történetesen hazánkban van több mint tíz éve, de kevesen gondolnák az O.Z.O.R.A. Fesztiválról, hogy egy világhírű amerikai festő is az egyik meghívottja idén, aki még sosem volt Európában hasonló rendezvényen. A teljesség igénye nélkül nézzük, mit lehet élvezni még, ha a zenét már élveztük eleget.

Tovább