CSATLAKOZZ!

HOLLYWOOD ARANYKORA

"Nem attól leszünk boldogok, ha a semmit becsomagoljuk" - Ørdøg a Mastodon előtt

Az idei különösen erősre sikeredett nagy metálkoncertek terén (IS) is, és a sort június 14-én, szerdán a sludgemetal egyik, ha nem a legnagyobbja, a márciusban új, lehengerlő kritikai és közönségsikerű albummal jelentkező Mastodon nyitja a Barba Negra Trackben (egy hét múlva ugyanitt, ugyanattól a szervezőtől, a Concertótól, az Anthrax, melyet szintén megénekelünk majd mi is). Előttük az egyik legjobb magyar underground-banda, az Ørdøg zenél - interjú velük.

Ördög interjú Mastodon nagykoncert Concerto Barba Negra Track Anthrax sludgemetal metál szabadtér openair underground banda Miki Nagy-Miklós Péter Szentpéteri Zsolt gitáros Facebook követő Youtube csatorna Tibi atya Sátántangó Krasznahorkai Sin City Moonbeam City Leonardo Bosch Mol benzinkút Hammer melléklet merchandise hiphop Public Enemy Ice T NWA Kurtis Blow Grandmaster Flash Eric B and Rakim elektronikus Emperor of Sand album lemez bemutató Show Yourself Kaszás Brendon O Brien Pearl Jam AC/DC Rage Against the Machine artwork Alan Brown Medousawolff színesceruza-készlet Lágymányosi Rákóczi híd 1-es villamos 4/6-os Zöld Pardon

Ørdøg

Tovább

Richard Judge: Ha valami megpróbál közénk állni, az ellen küzdeni kell

Ha elektronikára ráénekelnek, legtöbbször inkább kínosan feszengünk, nem könnyű elkapni az ütemalapú zenéket úgy, hogy ne legyen gagyi az összhatás. Nos, 2017 legnagyobb reménysége az elektronikus zenében egy énekes: Richard Judge. Közelgő budapesti koncertje előtt beszéltünk vele. Február 11-én, szombaton Budapest legújabb szórakozóhelyén, a Teremben lép föl.

terem gioli paji richard judge interjú andrew j kittball records suara records hoehenregler records house spada eagles and butterflies tube and berger televisor beatport trump brexit kollaboráció acousticum klub party parti buli technó techhouse dj moon deephouse

Tovább

Leváltani az ipari standardot - Sennheiser HD8 DJ vs. Sennheiser HD25-CII


A Sennheiser HD25 a fejhallgatók között maga a legenda. Története kísértetiesen hasonlít az egyszeri hifilemezjátszónak szánt, majd a dj-technika ipari standardjává vált, és több mint harminc éven át gyártott Technics SL-1200 lemezjátszó-szériáéhoz: egy eredetileg nem is arra a célra kifejlesztett termék ipari standarddá növi ki magát egy speciális, professzionális területen. Dr. Zoidberg most összehasonlította a letaszítandó királyt és a trónkövetelőt, a HD25-öt a HD8-cal. Koncertblog Technolog, második cikk (az első a friss Oscar-díjas Saul fia szintén friss Oscar-díjas hangmérnökével készített interjú).

sennheiser audio partner fejhallgató füles vs versus teszt standard dj hd25 hd8 dj technics sl-1200 dr. zoidberg British Airways concorde hd25 ba hangmérnök hangtechnikus izoláció sportriporter tévériporter hangnyomás alkatrész strapabíró technolog activeguard hd26 pro hd7 hd6 mix etalon csúcsmodell hd25-cii konstrukció ergonómia kábel kevlár királykategória udg magma aiaiai tma-1 tengely felfüggesztés bársony velúr gyűrű ofc acél AKG K181DJ hangkép made in china made in ireland imaging thd teljes harmonikus torzítás

Dj Minich, Zoidberg

Tovább

Magasba a zászlót!

Először is annyit szeretnék  mondani, hogy mindenki elmegy pénteken az egybenyitott Vörös és Kék Yukba. Mondom, mindenki. Ott lesz ugyanis a tavasz legkomolyabb stoner-doom-sludge fesztiválja, amin egyrészt az egy év szünet után új énekessel színpadra álló Stereochristot láthatjátok, másrészt a szintén új vokalistával dolgozó - ezek a zenekarok egyébként ilyenek, mindig egyszerre cserélik le a tagokat - Wall Of Sleep döngöl a földbe tikteket, Drága Olvasók. Harmadik headlinerként pedig a Wall OF Sleep egykori énekesének, Holdampf Gábornak új csapatát, a Magma Rise-t nézhetitek meg, de ezenkívül még lesz egy rahedli zenekar. A teljesség igénye nélkül: Chief Rebel Angel, Sunday Fury, Shapat Terror, Stonedirt. Ott lesztek. Nem javaslat, parancs.

 

 

Másodsorban hétfőn, azaz március 29-én érdemes átcsúszni a Dürer-kertbe, ahol a svéd Katatonia zenél, akik a korai hörgős doom-death-ból a lebegős, kicsit pszichedelikus szomorúmetál legjobb zenekarává nőtték ki magukat az elmúlt évtizedben. Bár az ultraklasszikus - még hörgős - Brave Murder Day albumnál - amely minden idők egyik legnyomorúságosabb és leggyönyörűbb dalfüzére - nem tudtak azóta se jobbat alkotni, a stílusban még mindig ők írják a legszebb dalokat. Vendég a szintén svéd Swallow The Sun és a német Long Distance Calling.

 

Harmadiknak pedig jövő kedden, vagyis harmincadikán lesz egy undergroundabb, de nem kevésbé minőségi mészárlás a Rocktogonban. Egy angol amerikai doombanda látogat el hozzánk, mégpedig az Iron Hearse, ők a Doom Shall Rise fesztivál után tesznek egy kis kitérőt Budapestre. Fellép még a kaliforniai Leather Nun America, akik két nagylemezükön mutatták be eddig, mit tudnak a súlyos zenékről. A kérdést, miszerint hogy a fenébe tudnak ilyen nyomorúságos, sötét dalokat írni a napfényes Kaliforniában, mindenki felteheti nekik személyesen.

Tovább

Júliusban jön a Crowbar

Félig-meddig hivatalos információ szerint július negyedikén Budapesten a Wigwam klubban játszik az amerikai Crowbar, amely a világ egyik legsúlyosabb sludge-doom zenekara. A Kirk Windstein énekes-gitáros - lásd még Down és Kingdom Of Sorrow - vezette brigád utoljára öt éve, 2005 tavaszán zúzta rommá a Kultiplexet, majd Windstein inkább a Down és a Kingdom Of Sorrow ügyeire koncentrált az elmúlt években, és úgy látszik, a takaréklángon működő Crowbart csak most tudta összerántani egy izmos Európa-turnéra, amely magyar állomásán az egykori Stereochrist énekes vezette HAW lesz a vendégzenekar. 

 

Tovább