December második hétvégéjére teljesen megújul az új kézbe került Corvin-tető, ami már nem is Tető, hanem csak Corvin. Az alkalomra mi is megújítjuk buliajánlóinkat, melyek így fogyaszthatóbbak, sokkal-sokkal trendibbek és menőbbek lesznek. Ja, és a szombati megnyitó előtti preopeningre a Cooperate hozza az argentin technogéniusz Jonas Koppot.

Pole Group CLR Osgut Ton Curle Trapez Soma Perc Trax Sleaze kiadó label tresor berlin corvin tető contra mundum jonas kopp argentína cooperate technó house ajánló ingyenjegy belépő-nyereményjáték preopening buli party igor halushkin autothink can i balna isu technokunst Hernan Cattaneo Jim Morrison Pfirter Mindrtip lemezjátszó cdj

Pedig Argentínában ilyenkor nyár van

Mikor lesz, hogy lesz?


December 11-én, pénteken, este-éjjel tizenegytől reggel hatig. A buli elején és végén a szervező Cooperate csapat ad egy-egy back-2-backet, előre nem közölt felállásban. Igor HalushkinAutothinkCan_I és Balna között, főidőben nyomja majd a headliner Jonas Kopp (a szervezők közlése szerint hosszú szettel érkezik), illetve a hazai technoélet egyik régi, és máig aktív motorosa, Isu (Technokunst), aki először pörget Cooperate-partyn.

Mi lesz?


Erőteljes és nagyívű technoparty egy jól bevezetett, de mostanra átalakult és új nevet kapott szórakozóhelyen Budapest közepén-tetején, egy virtuóz külföldi - argetin! - sztárfellépővel, akinek szettje páratlan utazást ígér akár a chicagói house-októl a berlini hipnotikus technókig.

A headliner


Ha argentin elektronikus zenei sztárokat keresgélünk, egyből Hernan Cattaneo ugrik be, akinek nem mondjuk, hogy leáldozott a csillaga, de azért az előző évtized közepe táján mindenképpen jobban oda kellett figyelni rá, mint mostanság. A proghouse-ban utazó Jim Morrison-hasonmás méltó utódja pénteki hősünk, Jonas Kopp. Honfitársa, Pfirter Mindrtip labeljén robbant be a köztudatba 2006-ban, tehát akkortájt, mikor Cattaneo, a másik honfitárs épp a csúcson volt. Innentől számos komoly kiadónál, köztük a berlini legendásnál, a Tresornál (plusz: Pole Group, CLR, Osgut Ton, Sleaze, Perc Trax, Soma, Trapez, Curle) jelent meg, bejátszva a négynegyedek majdnem teljes pályáját. Ahogy a sajtóanyag fogalmaz, "tátongó mélyek és lenyűgöző dallamok jellemzik", fellépéseire két lemezjátszóval és két cdj-vel jön, de már egy ideje Berlinből, ahova Argentínából költözött.

Hol lesz?


A teljesen megújult Corvinon, amit már nem hívhatunk "Tetőnek", ugyanis a friss új tulajdonos Contra Mundum (napjaink komolyabban feltörekvő techno/house-szervezőcsapata) nem csak teljesen átalakította, újrahangszerelte, hanem a nevéből is elhagyta az utótagot (egyébként meg dehogynem hívhatjuk ettől még "Tetőnek"). Sok konkrétumot a felújításról még nem lehet tudni, de az biztos, hogy a nagyterembe Mogul hangrendszert telepítettek. Külön extra, hogy a Cooperate a hivatalos újranyitás előtti estén-éjszakán tarthat preopening-bulit a helyen.

Hype
 

  • Új Corvin új hanggal, az ofisöl megnyitó előtt.
  • Elképesztő tudású és zenei látókörű, egzotikus országból érkezett, itthon nem agyonjátszatott fellépő.
  • Baráti belépő: éjjel egyig ezerötszáz, utána kétezer.

Játék


Milyen trágársággal jellemeztük a headlinert a legutóbbi corvinos buliajánlónkban?

A megfejtéseket december 11-én, pénteken délután háromig vártuk a jatek@koncertblog.hu-ra Kopp tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Lipták Ágnest és Sárvári Zoltánt, akik ingyen mehetnek a péntek esti Cooperate: Jonas Kopp partyra, a Corvin Clubba. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.