A Ninjabreakz visszatért a nyári szünetről, és nem mással kedveskedik a törtek kedvelőinek, mint a breakstep feltalálójával, Deekline-nal. Október negyedikén a High Definition Breaks Series 21-ik installációjában az A38-on mindenki belekóstolhat, milyen is a breakbeattel infúzált twostep és garázs-house. Megvannak a nyertesek, akik kóstolhatnak bele.

Dj Deekline aka Nicholas Annand még 1999-ben néhány év dj-zés után alapította a Rat Recordsot, hogy ki tudja adni első kislemezét az I Don’t Smoke-ot, mellyel sikeresen újraértelmezte az akkoriban virágkorát élő twostepet, feltöltve az alapokat törtekkel.

A breakstep megszületett, és a szám az angol kislemezlistán a tizenharmadik helyig kúszott. A breaksteppel, és az ezt a lemezt követő munkásságával elvitathatatlanul kivette a részét a grime és a dubstep kialakulásából.

Kollaborált számos előadóval, mint pédául a Stanton Warriorsszal, Dj Fresh-sel, Krafty Kuts-szal, a Freestylersszel, és nagyon jó fogadtatása volt az Ed Solóval közösen készített Jungle Cakes ep-nek is. Az I Don’t Smoke tizenöt éves évfordulójára átdolgozta a számot Specimen A producerrel és Majestik új rapbetétjével, amivel nagyon korszerű trapes hangzást adott a klasszikusnak:

És miért hívják szinte az összes jelentősebb fesztiválra? Mert a szettjei nagyon-nagyon mások: hiphopra épített, klasszikus számok bootlegjeivel és mashupjaival megspékelt basszusnehéz egyveleget kapunk, ahol számtalan sample figyel be referenciaként teljesen eltérő számokból. Ám ez a dnb-t, funkot vagy épp garázst sem nélkülöző kaotika nagyszerűen és tudatosan felépített, és egyetlen dologra van kihegyezve: hogy jól megtáncoltasson! Ízelítőnek pedig, itt egy kurrens mixe:

A le- és felvezetésről a Ninjabreakz két rezidense, Krueger és Zera gondoskodik majd. A jegyár: kétezer-ötszáz forint, de ingyen is jöhetsz, ha válaszolsz a következő kérdésre:

Játék és nyertesek

Hányadik műsora volt a Record Club rádióban május elején a Ninjabreakz akkori vendégének, Lady Waksnak? (Segítség a korábbi ajánlónkban, a helyes válasz: 277.)

A megfejtéseket a koncertblog1@gmail.com-ra vártuk Deekline tárggyal október 4-én, szombaton délelőtt tízig. A helyes megfejtést beküldők közül két nyertest választottunk, akik másodmagukkal ingyen mehetnek az aznap esti Ninjabreakz: High Definition Breaks Series 21 - Deekline partyra, az A38-ra: Keleti Lindát és Trázer Nándort. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük. Őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!