Az utolsó simításokat végzi a Carbonfools harmadik lemezén, hogy a december 27-ei albumbemutatóra elkészüljön a Carbonsoul. Eközben decemberben két koncertet is letudott a csapat Londonban és Birminghamben, ahol a Dreadzone viszonozta a Szénhülyék májusi vendéglátását. A májusi Carbonfools-Dreadzone-koncert szintén a Gödörben zajlott, ahol a lemezbemutatót is rendezik ma este, melyet a Koncertblog élő streamjén közvetít úgy fél tizenkettőtől, előttük fél tíztől kezd a Colorstar és így a koncertblog élő műsora is.

 

A december 27-ei lemezbemutató koncerten a Carbonfools mellett föllép a folkbreaker Folkfree és az elektronikus zenei őskövületnek számító Colorstar is. Egyelőre annyi biztos, hogy a „szénhülye” srácok koncertjét közvetítjük, de az is elképzelhető, hogy a másik két együttes is kameránk elé kerül a karácsony utáni hétfőn.

A Carbonfools producere, Titusz állítása szerint a csapat azon vette észre magát, hogy egy marha jó lemezt készített. A zenét zsigerből lökő tagok igazi családi vállalkozássá alakították a projektet, melyben közreműködik Fehér Balázs énekes operadalnok édesapja, Fehér András, de Fekete István gitáros, hasonló nevű dzsessztrombitás papájának játéka is hallható lesz az albumban. Rajtuk kívül meglepetés „énekesek” is szerepelnek a hamarosan elkészülő hangzón a zenekar tagjai Bicskei Titusz kütyüs és producer, Fehér Balász énekes, Fekete István gitáros, Zsüli perkás, Zsazsa basszer és Keleti Tamás dobos mellett.
A csapat decemberben 8-án és 9-én a budapesti bemutató előtt két angliai koncerten mutatta meg az új album számait is. Köztük a honlapjukon már most meghallgatható Paradise-t és Sunsetet.
Egy zenekarnak nem olyan egyszerű becsekkolni egy repülőre, mert a hangszerek és akütyük elég komoly plusz súlyt jelentenek.  A Carbonfools különösebb nehézségek nélkül oldotta meg a problémát. A londoni landolás után a repülőtérről estek be a Scala Clubba, ahol  óriási örömmel fogadta őket az elektronikus színtéren sztárnak számító Dreadzone régi cimborákként üdvözölte a magyar fiúkat. Akik elég nagyot néztek a koncert kezdés fél nyolcas időpontja hallatán.
Ennek ellenére is legalább félig megtelt a kábé háromszáz fős terem, ahol eleinte udvarias mértéktartással fogadta a terem breaket, elektronikát és rockot kavaró magyarokat, de a koncert végére azért föloldódtak az angolok és kellőképpen föloldódtak, hogy már laza hangulatban köszöntsék a fél tízkor rákezdő Dreadzone-t. A hazai viszonyokhoz szokott partyzók nak meglepő, hogy a korai kezdést hasonlóan korai éjfél körüli záróra
A fallépés után a banda néhány sörözni vágyó tagja megdermedve érzékelte, hogy Londonban éjfél után majdnem minden zárva van, kivéve a Casinokat, be is vetették magukat az egyikbe, ahol a helyi viszonyokhoz képest olcsón fogyaszthattak, de a kártyaasztalokig nem jutottak el.
Másnap a birminghami O2 Acadamyben lépett föl a Carbonfools. Az Acadamy egy nagy aréna, melyben könnyű elveszni és a nagyterem mellet sok kisebb koncerthelyiség található. Az egyik ilyenben, egy körül-belül háromszáz fős „roomban” zajlottak az események az előzőnapi londonihoz hasonló mederben és informátorunk itt is meghökkent azon, hogy Angliában nem lehet a koncerttermekben bagózni, ahogy egyébként a Budapest Sportarénában vagy az A38 hajón sem.Az utolsó simításokat végzi a Carbonfools harmadik lemezén, hogy a december 27-ei album bemutatóra elkészüljön az anyag. Eközben decemberben két koncertet is letudtak december 8-án és 9-én Londonban és Birminghamben, ahol a Dreadzone viszonozta a „Szénhülyék” májusi vendég látását. A májusi Carbonfools-Dradzone koncert szintén a Gödörben zajlott, ahol a lemezbemutatót is rendezik, melyet a Koncertblog élő streamjén közvetít.

A Carbonfools producere, dj Titusz állítja: a csapat azon vette észre magát, hogy egy marha jó lemezt készített. A zenét zsigerből lökő tagok igazi családi vállalkozássá alakították a projektet, melyben közreműködik Fehér Balázs énekes operadalnok édesapja, Fehér András, de Fekete István gitáros hasonnevű dzsessztrombitás papájának játéka is hallható lesz az albumon. Rajtuk kívül meglepetés-énekesek is szerepelnek a hamarosan elkészülő hangzón - a zenekar rendes tagjai, így Bicskei Titusz kütyüs és producer, Fehér Balázs énekes, Fekete István gitáros, Zsüli perkás, Zsazsa basszer és Keleti Tamás dobos mellett.

Fiú és Apa egy számban

A csapat decemberben 8-án és 9-én a budapesti bemutató előtt két angliai koncerten mutatta meg az új album számait is. Köztük a honlapjukon már most meghallgatható a Paradise és a Sunset.

A tagok londoni beszámolója szerint a landolás után a repülőtérről estek be a Scala Clubba, ahol régi cimboraként üdvözölte őket az elektronikus színtéren sztárnak számító Dreadzone. A mieink elég nagyot néztek a koncertkezdés fél nyolcas időpontja hallatán, ennek ellenére legalább félig megtelt a kábé háromszáz fős terem, ahol közönség eleinte udvarias mértéktartással fogadta a breaket, elektronikát és rockot kavaró magyarokat, de a koncert végére azért föloldódtak az angolok, hogy már laza hangulatban köszöntsék a fél tízkor rákezdő Dreadzone-t. A hazai viszonyokhoz szokott partyzóknak meglepő, hogy a korai kezdést hasonlóan korai, éjfél körüli záróra követte.

A Carboonfools Demjén Rózsit tol

A fellépés után a banda néhány sörözni induló tagja dermedten konstatálta, hogy Londonban éjfél után majdnem minden zárva van, kivéve a kaszinókat - be is vették magukat az egyikbe, ahol a helyi viszonyokhoz képest olcsón fogyaszthattak, de a kártyaasztalokig nem jutottak el.

Másnap a birminghami O2 Academyben lépett föl a Carbonfools. Az akadémia egy nagy aréna, könnyű elveszni, a nagyterem mellet sok kisebb koncerthelyiség is van. Az egyik ilyenben, egy körülbelül háromszáz fős "roomban" zajlottak az események az előző napi londonihoz hasonló mederben.

 

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)