Szerda délután sajtótájékoztatón indította el az Unicum Tehetségvadászat programját a Zwack és a Tankcsapda. Az online-kampány végén a tíz kiválasztott banda három fesztiválon, a Volton, a Balaton Soundon és a Szigeten is fölléphet, a legjobb pedig két Tankcsapda-koncerten kap fellépési lehetőséget.

Az indulás április elseje, a kezdeményezés mellé pedig odaállt a Tankcsapda – ami igencsak szokatlan, mert a zenekar még sosem fogadott el hasonló fölkérést. A tehetséghalászat első körben a weben zajlik. A jelentkezők föltöltik bemutatkozó anyagukat a Youtube-ra, melyet aztán megosztanak a verseny Facebook-oldalán, és már indulhat is a megmérettetés a lájkokért. Végül a legtöbb szavazatot szerzett tizenöt banda kerülhet a Tankcsapda színe elé (a zsűri tagja lesz még például Bus István a Playboy régi Tank-rajongó főszerkesztő-helyettese, illetve Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. elnöke).

Lukács László, a zenekar frontembere elmondta, hogy banda tagjai nem tartják magukat valami hatalmas zenei megfejtőknek, inkább a huszonkét év alatt fölgyülemlett tapasztalataikat tudják megosztani a fiatalokkal. Fejes Tamás dobos szerint nem is azt fogják nézni, hol hallanak egy-egy hamis hangot, hiszen még velük is előfordul néha, hogy rontanak. Inkább azt figyelik majd egy-egy produkciónál, hogy az mennyire színpadra termett. Lukács még azt is elmondta, hogy ők leginkább nem is tehetséget kutatnának, pláne, nem fölépítenének egyet-egyet, inkább lehetőséget adnak arra, hogy széles közönség előtt mutatkozzék be a banda.

„Együttműködésünk Magyarország legnépszerűbb rockzenekarával második évébe lépett, arra gondoltunk, itt az ideje egy különleges kezdeményezéssel előrukkolni. Az ötlet az volt, hogy keressünk tehetséges zenekarokat, a legjobb tíz csapatnak pedig talán a pénznyereménynél is értékesebb jutalmat, lehetőséget adunk, hogy a legnagyobb nyári fesztiválokon fellépjenek az Unicum Music Pubban. A tíz legtehetségesebb zenekar közül egy szerencsésnek a Tankcsapda is biztosít további két fellépést. Igencsak izgalmas és mozgalmas nyara lesz tehát annak a csapatnak, mely a mi tehetségkutatónkat megnyeri” – mondta Zwack Sándor.

A kiválasztott zenekarok személyes bemutatkozására és a legjobbak kiválasztására előreláthatóan május 31-én, a Dürer-kertben kerül sor.

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)