A connecticuti Hatebreed a tavalyi Hegyalja Fesztivál-os fellépése után ismét hazánkba látogat, ezúttal az augusztus-szeptemberben igen erős programokat felvonultató Budapest Park színpadán fognak betonozni, augusztus 12-én, hétfőn este. A párosbelépő-nyertesek a cikk végén.

Mint írtuk múlt héten, a Park eléggé belehúzott az idén, illetve a nyár végén, mégpedig a legváltozatosabb stílusokkal. Múlt kedden Anthrax húzta nekünk a talpalávalót, most pedig a Hatebreed fog reszelni. És a múlt heti összefoglalónkból kimaradt a vicces amerikai Nofx (augusztus 15., jövő csütörtök) és a harmadik hazánkba érkező Bob Marley-fiú, Julian Marley fellépése a legjobban hangzó, legszámottevőbb Park-produkciók közül, ezúton pótoljuk ezt.

A tipikus keleti-parti hardcore-metált játszó, mondhatni stílusteremtő Hatebreed mindig is híres volt kíméletlenségéről és kirobbanó koncertjeiről. De mit is várhatnánk egy olyan zenekartól, melynek frontembere a tempós ugrálás és sikítozás mellett egy komplett ruhamárkát is menedzsel (Hatewear), saját kiadót dirigál (Stillborn Records), emellett pedig alkalomadtán a Kingdom of Sorrow-ban is színpadra lép a crowbaros Kirk Windsteinnel.

A zenekar idén húszéves, legnagyobb áttörésüket a 2002-es Perseverance albumuk hozta, amely alapjaiban forgatta föl a stílust. Amit az is jól mutat, hogy a megjelenés hetében felkerült a Billboard kétszázas eladási listájára, és rögtön az ötvenedik helyen nyitott, a fehér "asszonyverő trikót" pedig újra visszahozta a divatba.

Ez persze részben annak is köszönhető, hogy hardcore-zenekartól eléggé meglepő módon az nagy, major-kiadó, a Universal Music adta ki az anyagot, ami nyilván nem kis hátszelet jelentett nekik. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a Live for This című számukat a legjobb metálelőadás díjára jelölték a negyvenhetedik Grammy-díj átadón.

2006 márciusában ötfősre hízott a Hatebreed, hiszen Frank Novinec  is csatlakozott a bandához, aki azóta is velük játszik. Ugyanez nem mondható el sajnos a korábbi gitárosról, Lou Richardsról, aki még ebben az évben öngyilkos lett...

Tavaly év végére tervezték az új, The Divinity of Purpose lemezének megjelenését, ám az pont egybeesett a Perseverance tízéves jubileumával, ezért úgy gondolták, hogy inkább azt pörgetik a turnékon. Bárhogy is, az új album idén januárban kijött, a mostanában oly' divatos "vissza a gyökerekhez" felkiáltással. A Parkban is főleg erről a lemezről várhatunk dalokat, de azért remélhetőleg nem maradnak el az olyan klasszikusok sem, mint az eget leszakító Destroy Everything, a gyilkos Proven, a Honor Never Dies vagy a Never Let It Die.

A bemelegítést fél nyolckor a The Southern Oracle tartja majd, míg a koncert után a Popartban a The Idoru zenél majd. A belépő egy forint híján háromezer forint elővételben, a helyszínen egy forint híján háromezer-ötszáz. De játssz, hátha ingyen mehetsz:

Párosjegyet nyertek

Melyik dán zenekar lépett föl a Dürer-kertben július közepén az Eyehategoddal egy estén? (Segítség korábbi ajánlónkban volt, a helyes válasz a Pet the Preacher.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu címre vártuk Hatebreed tárggyal jövő hétfőn, augusztus 12-én, délután háromig. A helyes megfejtést beküldők között öt nyertest választottunk ki, akik másodmagukkal ingyen mehetnek a hétfő esti Hatebreed-koncertre, a Budapest Parkba: Csőri Ágnest, Abai Evelint, Katona Ivánt, Matola Márkot és Szemán Szonját. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, őket e-mailben értesítettük egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!