Szeptember elején kezdtük a heti buliajánlókat az Origo zeneoldala, a Quart felkérésére, melynek ez már a negyedik darabja. Lassan kialakul a forma is, melynek - úgy tűnik - részévé válik egy kakukktojás, tehát egy olyan buli, ami nem elektronikus. Most ez a csütörtöki Stukker-koncert; a hét két legnagyobb neve az amerikai ős-acidhouse-legenda, Josh Wink szombaton, illetve a dán Trentemoller szerdán.

Stukker, Elvi Kérdés, Hunnia Bisztró, szeptember 25., csütörtök

A Stukker a legújabb magyar, folkos-countrys-rockos-skás szupergrupp, a korais Vécsi Tibivel a mikrofon mögött (aki ezúttal nem csak sámánhörög, hanem énekel) és a korai-colorstaros Szalay Peti gitárossal az élen. A Hunniában este kilenctől vezeti föl őket az Elvi Kérdés, ők maguk pedig fél tizenegytől csapnak a húrokba, dobokba, szájharmonikákba stb. A belépő ötszáz forint.

Olvasd el a koncert előtt tartalmas Stukker-interjúnkat!


Bladerunnaz: Budapest Jungle - Dillinja, A38, szeptember 26., péntek

A brit Dillinja a jungle és drum'n'bass egyik leginkább meghatározó alakja, aki 1991 óta több mint ötszáz kiadványával referencia-dj-vé vált a stíluson belül, akit egy lapon említenek Fabióval és Grooveriderrel. A Valve Recordings alapítója, aki a nevét a hírhedt amerikai gengsztertől, John Dillingertől vette, 1991 óta ontja a jobbnál jobb számokat, repertoárja nagyon széles: jól megférnek egymás mellett a finomabb jungle-ök és a zúzós dnb-k is. Belépő: 2700 Ft.

 

Herz Opening Party, Fogasház, szeptember 26., péntek

A No Disco estet váltva Metha új sorozatában a magyar tehetségek felkarolását tűzte ki célul, olyanokét, akiknek eddig kevesebb lehetősége volt megmutatni magukat. Metha az utóbbi időben főleg a house-, techhouse-vonalat tolja, némi technóval megtámogatva, persze a No Discóban korábban még belefért sok más is, de ennek vége, jön a Herz, mely zeneileg letisztultabb, immár csak a négynegyedre koncentrálva táncoltatják meg a Fogasházba látogatókat. Belépő nincs.

 

The Debut: Josh Wink, Martin Buttrich, Cafe del Rio, szeptember 27., szombat 

A téliesített Cafe del Rióban robban a hétvége legjelentősebb négynegyedpartyja: az amerikai acidhouse-legenda, Josh Wink, illetve a Timo Maasszal és a Loco Dice-szal közösen alkotó német technovarázsló, Martin Buttrich, emeli majd magasabb tudatállapotba a delikvenseket. Josh Wink a korszakalkotó Don’t Laugh és Higher State of Conciousness mellett, számos más klubslágerrel is büszkélkedhet - mint például a Superfreak, vagy a How’s Your Evening So Far? - az elmúlt huszonöt évben. Aktuális szettjeit leginkább acid-, house-, techno- és kísérleti zenék adják, de nem riad vissza egy kis dnb-től sem. Jegyek háromezerért kaphatók.  

 

Szezonzáró: Punnany Massif, Budapest Park, szeptember 27., szombat

Minden magyar fiatalok egyik kedvenc fesztiválformációja, a Punnany Massif pénteken a Parkot rakja tele. Írunk jegyárat, de ezúttal a forma kedvéért. Az utolsó szálig elkeltek ugyanis a tikettek. Belépő: 999, 1499 és 1999 Ft volt, míg volt. 

The Phantom, Lärm, szeptember 27., szombat

Phantom a Ptaki néven ügyködő formácó egyik fele, egyben az újhullámos lengyel house-romantika egyik kiemelkedő dj-je. Ő érkezik a Lärmba szombaton, kellemes minimálos, éteri elektronikával. A Ptaki és a The Phantom aka Bartosz Kruczynski szettjeiben bármi előfordulhat, az abszolút minimáltechnótól, a funkon át egészen finom hiphopig, mindez persze lassan zakatoló, kimért house-alapba ágyazva. Beugró egyrugó.

 

DMX: 'Return of the X' World Tour – Petőfi Csarnok, szeptember 28., vasárnap

Először lép föl Budapesten a népszerű amerikai rapper, DMX vasárnap este a Pecsában. A világkörüli turnéját éppen Európában folytató szószátyár estjére jelentős az érdeklődés. Jegyek már alig kaphatók. Aki későn ébredt még mindig nyerhet tikettet a Koncertblogon, ha helyesen válaszol a hamarosan megjelenő cikkünkben fölteendő kérdésünkre.



Recorder/Skalar Music: Trentemøller live, Akvárium Klub-Nagyhall, október 1., szerda

Dánia első számú elektronikus zenei importja ad élő koncertet mindenkinek, aki zizzen az okos alapokra pakolt pszichedelikus hangokra, amiket átjár a skandináv minimalizmus. Ez a típusú crossover-hangzás, mely egyaránt kiszolgálja a mélyebb igényű belső utazókat, csakúgy, mint a táncolnivágyó közönséget már számtalan fesztiválon, sőt tavaly a Depeche Mode előzenekaraként is bizonyított. A 2010-es Great White Yonder és a 2013-as Lost egyre mélyebb, impulzívabb hangokkal szélesítte az összképet, melyek feszes alapok egészítettek ki. Az aktuális hangzásukat pedig a Raveonettes énekesével, Sune Rose Wagnerrel készített Deceive adja át leginkább. Belépő elővételben hatezer-kilencszáz forint, a koncert napján egy ezressel több.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!