A VJ Centrum háromnapos, péntektől vasárnapig tartó Hová lesznek a kitörölt fájlok? című vizuális fesztiválján Toldi Moziban a meghívott előadók a jövő képi formavilágának útjait, megjelenési formáit, lehetőségeit prezentálják. Nézd felvételről a szombati produkciókat, itt:

Az előadásokkal és vetítésekkel egybekötött kiállítás a kitörölt fájlok világába kalauzol, vagyis oda, ahol képtöredékekből, „újrahasznosított adathalmazokból” állnak össze új, progresszív képi tartalmak. A létrejövő interaktív alkotásokat mutatja be a kiállítás és az audiovizuális performanszsorozat, a Live Cinema.

A Vj Centrum olyan alkotóműhely, melynek tagjai interaktív video- és médiaművészettel foglalkoznak, különleges vetítési technikákkal kísérleteznek. Az eseményen a témákat kreatív szempontból körbejáró kerekasztal-beszélgetéssel, látványos bemutatókkal, audiovizuális performanszokkal várják az érdeklődőket, melyek speciális filmvetítésekkel és magyar alkotók interaktív installációival egészülnek ki.



Azért nem kell megretteni, nem pixelhuszárok belterjes ömlengéséről van szó. A szervezők megígérték, hogy mi földi halandók is maximálisan élvezni fogjuk az eseményeket. Sőt, mi a Koncertblogon élő-videokapcsolaton keresztül közvetítjük is az eseményeket.

A kiállítás tárgyát interaktív installációk, vetítések, videók alkotják. A munkák olyan médiumon keresztül jönnek létre, melyet az alkotóik terveztek, és nem csupán felhasználtak. A kiállítás a művészet és a technológia kapcsolatát, és egyben a művészet lehetséges új eszközeit keresi.



A pénteki Live Cinema során zene és látványvilág került kölcsönhatásba. Audiovizuális performansz: a zene és tánc hatására, azokkal összhangban változik a vetítés képanyaga. A bemutatók és beszélgetések az audiovizuális művészet lehetőségeit, irányait, jövőjét térképezik föl. A részvevők hazai alkotók, akik bemutatják projektjeiket, és mesélnek a nemzetközi tapasztalataikról is. A program keretében néhány kísérleti film vetítésére is sor kerül.

A péntek esti Live Cinemán megemlékeztek a nemrég elhunyt Bernáthy Sándorról fia, Zsiga közreműködésével, aki apjával közös, Bernáth/y&Son technoformációjuk zenei repetoráját is leadja, és vj-ként Urbanizer néven is produkálja magát.

Szombaton délután pedig előadások láthatók, a Koncertblog-tévé képernyőjén is. Részletes program itt található!


Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)