Zenei linkek labirintusában bukkantam a francia nemzeti tévé hármas csatornájának színes-szagos videógyűjteményére. A France 3 Ce soir ou jamais című magazinműsorának felvételein keresztül egész szépen fel lehet térképezni a francia könnyűzene jelenét, de a hazai előadók közé beékelődik néhány olyan határon túli is, mint Moby és a Morcheeba.

 

A négyszáznál is több élő felvétel kiváló kép- és hangminőséggel került fel az oldalra, akár órákig lehet függni a kollekción. A stúdióban járt az a Birdy Nam Nam is, amely formáció az idei Sziget Party Arénáját még a Pendulum nagyszínpados kezdését követően is teljesen töltve tartotta. Az ott megkérdezett biztonsági ember szerint a folyamatosan ki-be örvénylőkkel együtt hatezernél is többen lehettek az elektrótól dagadó sátorban, ami a fesztivál francia-koncentrációját figyelembe véve is igen jelentős tömegnek számít.

 

 

A Birdy Nam Nam bankárfejűek között (a France 3 oldalán jobb minőségben)

 


Vitalic a stúdióban

 

Öröm, hogy ezen a téren nehéz lenne puffogni a magyar közszolgálatiak miatt, hiszen az MTV Koncertek az A38 hajón című csokrával, az MR2 Akusztik felvételeivel is kiveszi a részét a könnyűzene vizuális terjesztésében.