A két éve szögesdrótba fűzött szuperhősfigurákkal nyitó, kisüveges sörökkel operáló Corvintető csütörtökön minőségi, háztáji partysorozatok képviselőivel ünnepli születésnapját. Sokszínű buli lesz, csajozni biztos lehet.

 

''Azta, ez durva lesz!'' - mondtuk két éve, amikor megtudtuk, hogy az akkor nyitó Corvintetőn majd a város felett fogunk szórakozni. Gyorsan túltettük magunkat azon, hogy nem lehet helikopterrel leszállni, és azt is kibírtuk, hogy a tetőről nem láthatjuk a buszmegállóban playbackelő indiánokat - csak a magasabb épületeket -, de később adott még néhány olyat a két szint, ami miatt mára kevés ismerősöm jön exztázisba, ha egy kedvence pörget, penget, üt, fúj, üvölt, dalol, beatboxol a Blaha partyk koncertekben bővelkedő tornyában.

 



Allnightbreaks-kaszálás a Szigeten a Kiégő Izzókkal

 

A hely méretéhez képest a betáncolható terület kicsi, olykor a hang is furcsán terjed, az itt csapolt sör nem tesz jót a bélflórának, üvegesből meg csak kicsi van, a liftes srácok meg általában szomorúak. Hasonló számtalan helyen előfordul, de nekem van még szálka: azok a - kizárólag szex reményében érkező - törzsvendégek, akik szinte minden itteni bulin tömegével vannak jelen, zenétől teljesen függetlenül. Így megesik, hogy a tánctéren tartózkodók nyolcvan százaléka csak azt nézi, kivel párosulhat a vécésnéni füle hallatára. Persze ez is izgalmas dolog, de egy partyt nagyon meg tud törni, ha a pózolni érkezők csak sokadlagosnak tartják a zenét. Négyötödös többségük esetén pedig szinte biztos, hogy meg is fogják törni.

 


 

Attól függetlenül, hogy a boros ajkú, sálas költőlányok, a betűrt inges mérnökfiúk, a nonfiguratív ''fiatal vállalkozók" és a cannabisos csuklószorítóban vodkanarancsozó középiskolások néha megnehezítik a pulthoz férkőzést, a Corvintetőn azért egy csomó jó dolog is van.

 

A szülinapi felhozatalból is látszik, sok nívós fellépő és partysorozat térül-fordul a helyen, nyáron finoman át lehet csúszni a kora esti, tetőn beütő bódulatból a belső szinten zajló süvítésbe, érkező- és távozó-tüskét is kapni a felvonóban és a város egyik legjobb lángosát az épület aljában árulják (sőt, a gyros-hús is csak néha emlékeztet triceratops bőrére). A szórakozóhely nyitva tartása alatt látogatható a fiatal tervezők ruháit és kiegésztőit árusító Égbolt, illetve a ruhacserélős turkáló, a Tetőcsere is kiváló kezdeményezés.

 

 

A csütörtöki zsúr zeneileg igen színes lesz, ezért én is előítélet-mentesen megyek. House, techno, breakbeat, drum'n'bass, electró, hiphop, ragga, indie járja át a negyedik szintet a Breakbeat Massive, a Hairy Night, a LavaLava, a Rewind, az Allnightbreaks, a Budapest Bootleg, az Irie Maffia Soundsystem, a Tesco Disco és a Gumipop dj-inek köszönhetően. Ilyen felhozatal mellett mindenkinek könnyebb lesz kielégülni.

 

Szombaton meg Herbaliser-dj-szett ugyanitt.