Új hullámok, indie-zenekarok közé keveredik az Esclin Syndo néhány órára a Merlinben a New Waves Of The Horizon pénteki estjén. A szintén fellépő Hangmás menedzsmentje, a Trash City Club és az Esclin Fortymainje közösen pakolták össze a két olasz és egy szlovák vendégzenekart is kínáló programot, magyar dj-k részvételével.

Papír szerint Berger Dalmáék valamikor éjfél után kezdenek, előttük a tavasszal Katonák voltunk című számukból klipet forgató Hangmás játszik. Az olasz indie középmezőnyéből érkező, egyaránt tíz éve működő Low-Fi és Nouer közé ékelődik az északi barátainktól érkező Lavagance. Ők már voltak a Depeche Mode és a Duran Duran előzenekara is. Az előtérben hatvanas, hetvenes évek hangulat várható a gumipopos Jehovától és Tonyótól, a nagyteremben a koncertek után a Kunk dj-i, Brandon és Cigi pörget, főleg electrót. Egyelőre kicsit nehéz összeraknom, hogy ebbe az eklektikába miképpen illeszkedik az Esclin Syndo, de végül is tök mindegy. Lényeg, hogy van ilyen is.



 

Az ES szőkéje, a Realistic Crew-hoz nemrég visszatérő Berger Dalma Nanushka után újabb kalandok elé néz a divat világában, pénteken már a NUBU hivatalos arcaként lép fel. A kapcsolt promó keretein belül a helyszínen vásárolt Esclin Syndo és Hangmás lemezekhez a divatcég vásárlási kedvezményt biztosít.