Megpróbálva a lehetetlent, összegyűjtöttem a budapesti éjszaka blogunkba illő bulijait, karácsony másnapjától január másodikáig. Nyilván nem lesz teljes a kép, de aki bővítené a listát, az kommenteljen, bátran! A szervezők megdöbbentően sok koncerttel árasztják el a budapesti fiatalságot. Nem tudom, honnan lehet ennyi rendezvényhez közönséget generálni, de bizonyára sikerülni fog, különben nem próbálkoznának ennyien. Én mindenesetre arra jutottam, hogy a bulizni vágyók többsége utálja a családját és/vagy alkoholista. A dömping még a blog zenei világát figyelembe véve is erősen szűrt lista:

 

December 26.

 

Mappa Klub, 8 órától - Indie karácsony

Minden szentnek maga felé hajlik a keze. Olyan bulival kezdek, ahol én is feltűnök, ami persze élből hitelessé teszi a rendezvényt. Ilyen line up lesz:

Jacked, Ez Basic, The Moog, Népi Papa, Hammer of Gods, The Ghouls, The Pills

Ráadásul a zenekarok feldolgozásokkal készülnek, ami egy átlagos koncertnél akár szórakoztatóbb is lehet.

 

December 27.

 

Gödör Klub, 8 órától - Péterfy Bori lemezbemutató koncert

Erről már volt szó, de azért egy ilyen összeállításban is kiemelt helyet kell, hogy kapjon.

 

After Music Club, 9 órától - Bijou koncert

Erről a koncertről nincsen sok infóm, de azért profilba vág és a rádióban is lehet őket hallani, ezért itt is helyet szorítottunk nekik.

 

December 28.

 

Gödör Klub 9 órától - IHM, 30Y, Subscribe

Ez ritka összeállítás, Budapesten. A szervezők nyilván olyan látogatókra bazíroznak, akik zenei identitásukat a kaja és az alkohol túladagolása miatt ideiglenesen elvesztik és letévednek a Gödörbe. Azért mondom ezt, mert bár az Isten Háta Mögött és a Subscribe nagy nehézségek árán egy kalap alá vehetőek, de a 30Y azért elég nehezen illik a társaságba.

 

A38 hajó, 9 órától - Esclin Syndo, Dr. Beat, Pozvakowski, Dalkloid Sounds

Hasonlóan eklektikus felhozatal lesz a hajón is, bár egy fokkal lassabb és kevésbé torzított zenével.

 

-Szeparé Bisztró, 9 órától - Barabás Lőrinc Eklektric. Barabás Lőrinc valszeg új lemezével próbál majd hódítani.

 

Szabad az Á, 9 órától - Belmondo. Czutor Zoli megpihen a Szerzőkért folytatott harcában és ad egy koncertet zenekarával, ahol lesz performansz, meg egy rakat vendégművész is.

 

Corvintető, 10 órától - Poniklo. Poniklo Imre befékezte az Amber Smith-t és összerakott egy magyar nyelvű lemezt, hangyányit könnyedebb hangvételben. Ez jól is áll neki, bár a magyar szövegek kevésbé. Ha valakit érdekel, akkor az a Corvintetőn végighallgathatja a teljes termést.

 

December 29.

 

-Morrison's Music Pub 2, 8 órától - Mystery Gang  Azt szokás mondani, hogy a „rockabilly magyar helytartói fellépnek” … és akkor folytatom úgy, hogy a Süss Fel Nap romjain épült Morrisons 2-ben.

 

-Művészetek Palotája, 8 órától - Lovasi András A Kispál frontembere kissé túl sokat is nosztalgiázik. A mostani koncert  „Lovasi András szerzői estje - 22 év dalai” néven fut. Valóságos Zorán-Presser Pici bá életérzés, reméljük, elmúlik.

 

-Fészek Művészklub, 8 órától - Lamantin Special  - Ryland Bouchard (USA), Bioberber (H)

Lamantinék általában folkos, művészien ismeretlen fellépőkkel tapossák a vizet, de ettől még ez általában izgalmas. Reméljük most is az lesz!

 

December 30.

 

-Fáklya Klub, 8 órától- Metrosection, Takáts Eszter és a Gumizsuzsi, Nemjuci

Emancipált zenekarokat lehet majd nézni és hallgatni a Fáklyában. Aki még mindig bután néz, annak mondom, hogy például a Nemjuci az a zenekar, amitől a Petőfi Rádió naponta 2-300-szor játssza le a „ránöránöváj” című számot.

A38 hajó, 9 órától - Zuboly lemezbemutató. Vicces, vagy mások szerint vicceskedő, etno és hip hop elemekből építkező valami. Ha valakinek nem is tetszik akkor is el kell ismerni, hogy egyedülálló produkcióról van szó, ami most ünnepli második lemezét.

 

December 31.

 

És akkor jöjjenek a szilveszteri bulik, amikhez már nem is fűzök kommentárokat. Tehát a száraz tények:


West Balkán 8 órától - The Herbaliser Band (!K7 Rec.,UK), Deck Attack - Infragandhi, Rewind - Palotai, Cadik, MC Zeek, All Night Breakz - Vida G, Marka, Vida L –ez mind a Funzine színpadon
Az Exit színpadon pedig: Kiscsillag, PASO, Soeri&Poolek, Irie Maffia

 

Gödör Klub, 9 órától-ef Zámbó Happy Dead Band, Colorstar, Specko Jedno, Athe Sam Zenekar (Roma Zenekarvezetők szilveszteri koncertje)

 

Millenáris Park, 9 órától-RadioCafé Party sátor - Riddim Colony, Erik Sumo Band, Turbo, Brains, RadioCafé DJ-k

 

Corvintető, 9 órától-Neo, Kolin, The Moog, EZ Basic, Jacked, Gumipop, Tesco Disco

 

Dürer kert, 9 órától-Quimby, Carbonfools, Maszkura és a Tücsökraj, DJ Palotai

 

Március 15. tér, 3/4 10-től-Heaven Street Seven

 

Január 1.

 

Gödör Klub- fél 8tól-Quimby  2010 első napján is lesz Varázszene, amikor is a Quimby rendhagyó módon jól feldolgozza magát.

 

Január 2.

 

Gödör klub- 9 órától-Kaukázus búcsúkoncert.

Valamiért a Kaukázus a legszarabb időpontot választotta ki magának, hogy elbúcsúzzék közönségétől. Bár lehet, hogy a legtöbb biciklis biotőkedöntő nem iszik szilveszterkor, de azért ezt feltételezni a teljes rajongótáborról mégis mindenképp bátor. Ennek ellenére drukkolunk, hogy sikerüljön szétmenni. Tényleg!