Többször felröppent már, hogy lesz újra West-Balkán, aztán vártuk, vártuk, de nem nagyon történt semmi. Szilveszterkor azonban újra nyílik a kult-klub, szokás szerint újabb helyen. Most a Nyugatinál, a szocreál gyönyörpalotában a Skálában. Ráadásul Herbaliserrel robbantanak. Egykoron a Kopaszi-gátnál, utána a Corvin mozi mögött, majd hátrébb a Futó utcában, végül átmenetileg egy grundon működött a West-Balkán. Most azonban úgy tűnik, nem csak átmeneti lesz az új helyszín.

 

sajt_flyer

 

A csicsergés már hónapokkal ezelőtt elindult, hogy újra kitárja kapuit az intézmény, sőt egy hete már azt is beszélték, hogy szilveszterre nagyon erős lineupot készül összehozni Szalontay Győzőék csapata.  Mivel kevéssé szeretjük, ha csak a szóbeszédek alapján írunk meg valamit, ezért fel is hívtuk a főnököt, aki elmondta a pletykák nem alaptalanok.

 

Az év utolsó napján tényleg megnyílik a Nyugati téri Skálaépületben az új WB, de egyelőre csak arra az estére. Győző azt mondja, nem lesznek kész a teljes dizájnnal, de így talán még érdekesebb lesz a party. Két emeletet is birtokba vesznek, hogy elférjen a az öt zenekar és dj-k csapata. Haladjuk alulról, fölfelé. A második emeleten hazai zenekarok garázdálkodnak majd:  PASO, Ire Maffia, Soerii & Poolek, Kiscsillag. A harmadik emeletet pedig a dj-k uralják majd: a Deck Attack Infragandhival , a Rewind Palotaival, Cadikkal és MC Zeekkel, az All Night Breakz pedig Vidáékkal és Markával.

 

 

Ha ez nem lenne elég erős, akkor kap még fűszerezést az este, hiszen ugyancsak  a harmadikon lép színpadra a Herbaliser, ami most nagyzenekari formációban érkezik.

 

 

Persze a belső dizájn még nem lesz teljesen kész - mondja Győző, hiszen nagyon sok munka van még hátra. Nem csak a belső tereket kell megcsinálni, hanem rendbe teszik az óra környékét is, ami most leginkább csöves telepre emlékezet. Itt az ufóval egy magasságban egy kávézó is fog üzemelni. Úgy tűnik az új WB nem tejfogait akarja villogtatni a budapesti éjszakában. Ha ez mind összejön, akkor a maga 2500-as férőhelyével igen erős konkurenciát kapnak a budapesti koncerthelyek. Azt mondják ilyen lesz a hely:

 

Azt mondják, ilyen lesz a terem