Hatvanliteres üst, rotyog benne a lekvár és július van - mi az? Diákmunka, úgy tizennégy évvel ezelőtt.

 

Utáltam, de tudtam: ki kell állnom a próbát, hogy megvehessem életem első basszusgitárját, amit az első időkben megszólaltatni sem nagyon tudtam.

 

Aztán az évek során elköltöttem még sok százezer forintot, újabb és újabb, jobbnál-jobb hangszerekre, most viszont úgy gondolom, hogy ennek a korszaknak vége. Megtaláltam ugyanis ezt a nagyszerű videót, melynek főhőse ugyanúgy tesz az én kínkeserves pénzkuporgatásomra, mint a hangszerbizniszre.

 


 

 

Igen! Ez egy lufi! Ha már úgyis a sufnitunningnál tartunk, említsük meg, hogy a jobb helyeken virágzó circuit bending (http://en.wikipedia.org/wiki/Circuit_bending) nem más, mint az otthon összetákolt, újraértelmezett, áthegesztett zajkeltő/zenélő kütyük gyártása.

 

 

Magyarországon a mozgalom kb egyszemélyes. Dj Titusz foglalkozik vele, mániásabb óráiban. Őt viszont annyira elkapta a lendület, hogy egy új projektet is összehozott: a Chip Chip Chokast. Egy hónapja jelent meg a lemez, amin a kütyüalapokra tizenhat vendég énekel rá, Lovasi Andrástól a 30Y-os Beck Zolin keresztül Paizs Mikiig. Ez lett az első klip. Részleteket pedig itt lehet találni.