A hírek szerint, az Artisjus rámenne az online zenékre is, ami nem baj, mert dől majd a pénz a szerzőkhöz (vagy nem, hiszen azt mondják nem annyit kapnak mint kellene, már, ha érkezik egyáltalán utalás). Én viszont utálok pénzért zenét hallgatni.

 

Sajátos helyzetben vagyok, úgyhogy gyorsan körbeküldtem a haveroknak az infót, és megosztottam velük örömömet és bánatomat. Az egyik koncertblogos kolléga, rögtön válaszolt is. (Ezt olvashatjátok dőlt betűvel)


1.    Imádnám, ha a Youtube fizetne a zenekaraim számai után!

- Előbb-utóbb kénytelen lesz.



 

2. Utálnám, ha pénzért használhatnám a Youtube-ot arra, hogy zenét hallgassak.

- Erre nem sok esély van, hiszen rádiót sem pénzért tudsz hallgatni. A jogdíjfizetés mindig a szellemi termék közzétevőjét terheli.

 

3. Utálnám, ha a cikkekbe berakott videók után a lapnak fizetnie kellene, főként,  ha videóriportot csinálok és abba húzok be zenét, hogy jobb legyen az anyag.

- Ezért külön nem kellene fizetni senkinek. Azt hiszem, egy általányt kell fizetni most a tévéknek is. Tehát ha beraknak egy Clayderman számrészletet lélekemelés okán egy Napló riport alá, akkor azért nem kell külön fizetnie a TV2-nek. Csak akkor kell külön fizetni egy ilyen felhasználásnál, ha reklámban van a zene.
 

Meggyőzve nem lettem, persze bármi előfordulhat.