Senki sem gondolta volna, hogy a Kiss '97-es budapesti fiaskója után - amikor a legendás, maszkos felállás újáalakuló turnéjának magyar állomását annyira gyengén promótálták, hogy a Margitszigeti Stadion helyett végül a Petőfi Csarnok szabadterén, háromnegyed ház előtt játszottak Paul Stanley-ék, miközben egész Európában háromszor-négyszer ennyien voltak rájuk kíváncsiak - újra fellép Magyarországon a legendás hard rock kvartett. Úgy látszik viszont, hogy a magyar származású Gene Simmons túl azon, hogy gyakorlatilag anyanyelvi szinten, bár érezhető akcentussal beszéli a magyart, erősen lokálpatrióta, hiszen a szervező Live Nation bejelentette: május 28-án ismét Budapesten játszik a Kiss, mégpedig a Budapest Sportarénában.

Ez a Kiss persze már nem ugyanaz a zenekar, ami extravagáns megjelenésével és dúdolható rock'n roll slágereivel a hetvenes években amerikai tinédzserek tízezreit őrjítette meg, és amelyik nagyon nagyot kaszált '96-97-ben az akkor szenzációnak számító újáalakuló turnéján, hiszen sem Pete Criss, az eredeti dobos, sem Space Ace Frehley, a klasszikus felállás gitárosa nincs a zenekarban. A helyükön Eric Singer, az újáalakulás előtti jövés-menésben a Kiss-ben egyszer már megfordult dobos, és Tommy Thayer gitáros játszik, ugyanakkor a zenekar tavalyi lemeze, a szenzációsan sikerült Sonic Boom minden anyaguknál erősebb, amit a '92-es Revenge óta kiadtak.

Még azt is meg lehet kockáztatni, hogy méltó folytatása a Dressed To Kill, Destroyer lemezekkel fémjelzett klasszikus érának. A turné gyakorlatilag a Sonic Boom lemezt hivatott támogatni, de a szlogenje - Sonic Boom Over Europe: From The Beginning To The Boom - azt sejteti, ami nyilvánvaló: harmincöt évnyi munkásságot felölelő, tömény Kiss-esszenciát. A koncertre január huszadikától lehet jegyeket venni a Ticketportal-hálózatban, és ha valaki nem akar lemaradni az exkluzív, első sorokba szóló belépőkről, az siessen, mert a Metallica-koncerthez hasonlóan vélhetően ezeket is gyorsan elkapkodják majd az elvakult Kiss-hívők.