Először is annyit szeretnék  mondani, hogy mindenki elmegy pénteken az egybenyitott Vörös és Kék Yukba. Mondom, mindenki. Ott lesz ugyanis a tavasz legkomolyabb stoner-doom-sludge fesztiválja, amin egyrészt az egy év szünet után új énekessel színpadra álló Stereochristot láthatjátok, másrészt a szintén új vokalistával dolgozó - ezek a zenekarok egyébként ilyenek, mindig egyszerre cserélik le a tagokat - Wall Of Sleep döngöl a földbe tikteket, Drága Olvasók. Harmadik headlinerként pedig a Wall OF Sleep egykori énekesének, Holdampf Gábornak új csapatát, a Magma Rise-t nézhetitek meg, de ezenkívül még lesz egy rahedli zenekar. A teljesség igénye nélkül: Chief Rebel Angel, Sunday Fury, Shapat Terror, Stonedirt. Ott lesztek. Nem javaslat, parancs.

 

 

Másodsorban hétfőn, azaz március 29-én érdemes átcsúszni a Dürer-kertbe, ahol a svéd Katatonia zenél, akik a korai hörgős doom-death-ból a lebegős, kicsit pszichedelikus szomorúmetál legjobb zenekarává nőtték ki magukat az elmúlt évtizedben. Bár az ultraklasszikus - még hörgős - Brave Murder Day albumnál - amely minden idők egyik legnyomorúságosabb és leggyönyörűbb dalfüzére - nem tudtak azóta se jobbat alkotni, a stílusban még mindig ők írják a legszebb dalokat. Vendég a szintén svéd Swallow The Sun és a német Long Distance Calling.

 

Harmadiknak pedig jövő kedden, vagyis harmincadikán lesz egy undergroundabb, de nem kevésbé minőségi mészárlás a Rocktogonban. Egy angol amerikai doombanda látogat el hozzánk, mégpedig az Iron Hearse, ők a Doom Shall Rise fesztivál után tesznek egy kis kitérőt Budapestre. Fellép még a kaliforniai Leather Nun America, akik két nagylemezükön mutatták be eddig, mit tudnak a súlyos zenékről. A kérdést, miszerint hogy a fenébe tudnak ilyen nyomorúságos, sötét dalokat írni a napfényes Kaliforniában, mindenki felteheti nekik személyesen.