Kezdtük Serge Devanttal, majd folytattuk Luca Bacchettivel, most pedig jön Mijk Van Dijk az IWIW Experience Party fellépői közül. A Detroit-techno atyja, Kevin Saunderson mellett, a trance-zene egyik úttörője, a német Mijk Van Dijk is játszik az IWIW Experience Partyn, május 14-én, a budapesti Syma Csarnokban.

Mijk Van Dijk már 1990 óta dj, de nevet az 1992-es a Cosmic Babyvel közösen jegyzett, és világszerte elsőnek mondott trance-válogatással szerzett magának. 1995-ben az akkor éppen népszerűségét szépen alapozó Moby Everytime You Touch Me című dalát remixelte, amivel tovább dobott népszerűségén.

Az elkötelezett gamerek a nevét nem is feltétlenül, de munkáit jócskán ismerhetik, hiszen számtalan Playstation-videojáték zenéjét szerezte. Ezek közül is kiemelkedik a kultikus Ghost in the Shell.

A kilecvenes évekbeli nagy trance-durranás idején több partyslágert jegyzett, például a Marmion projektnév alatt a Schöneberg címűt. Bár Van Dijk a mai napig aktív és tájékozódik is az új trendek irányába, mégis a kilencvenes éveket nevezhetjük a legsikeresebb időszakának. Ekkor dolgozott olyan korabeli nagyokkal, mint dj Hell vagy Emmanuel Top.

Kevesen tudják róla, hogy mielőtt a trance-hangzás felé sodródott, ő grundolta az első Berlinen kívüli technokiadót is. Úgyhogy vele kapcsolatban is kellemes talány, hogy milyen irányokba vezeti a IWIW Experience Party közönségét, május 14-én a Syma Csarnokban.

Mijk Van Dijk rajongói portálja, ugyanő a Facebookon, a Twitteren, a Myspace-en és a Last.fm-en

Az első IWIW Experience-es dj-portré, Serge Devantról

A második Luca Bacchettiről

Részletes partyinfó


Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)