A negyvenhat éves jamaicai reggea-ikon november 19-én, csütörtökön, az A38 állóhajón ünnepli tízedik stúdióalbumát. A négygyerekes családapa odahagyva kedvenc hobbijait most belőlünk merít erőt, és ad vissza nekünk temérdek derűt. Gyere és mozgasd meg a november végére már kicsit megereszkedett fenekedet.
junior kelly reggae riddim colony roots reggae dancehall ska Rybydub A38 koncert buli album cd love béke mosoly gyökerek rastafári jamaica a38 hajó roots
A kingstoni zenészcsaládba legfiatalabb testvérként megszülető Kelly olyan végtelenül pozitív gondolkodásmódot örököl, mely a családi tragédiák (például bátyja és példaképe, Jim Kelly korai elvesztése) és mélyszegénység ellenére is mérhetetlen erőt és kitartást tud adni az zenei elképzelései megvalósításához. Így az anyai aggodalmak ellenére már tizenhat évesen egy hazai kislemez boldog tulajdonosa, valamint a jamaicai nagy fesztiválok (Reggae Sunsplash és Sting) állandó fellépője. Zenéjéből és személyiségéből áradó hajtóerő mozgatja, és a héthatáron és az USA-ig meg sem állva jelentetheti meg az első igazi slágerét, a Love So Nice-t 2001-ben, melynek sikere földkörüli pályára állítja.

De ahol nagy a hopp, ott néha benézz a kopp is. Egy könnyed autókázásnak induló "fellegekben járás" majdnem életétbe kerül szinte egyből a Juvenil album megjelenése után. A baleset Kellyt ágyhoz szegezve gondolkodásra készteti igazán a hogyan-továbbról. S míg a törött bordák, a kilyukadt tüdő és számos kismedencei törés összeforradásának nehézkes pillanatait éli meg, élet- és zenei filozófiájának átgondolása foglalkoztatja. Ennek eredményeképp jelenik meg a Smile és a Bless 2003-ban. Ezeken helyet kap az a  jámbor, rasztafári filozófia, mely felöleli az afrikai örökséget és magában foglal egy olyan erős hitet, aminek alapja a jó erkölcsi magatartás. Zeneileg pedig visszalép a rootsreggea alapjaihoz, hozzákeverve a modern irányzatok (dancehall/hiphhopp/ska) legjobb akusztikus ritmusait. Törekedve arra, hogy a fiataloknak megmutassa a dancehall igazi gyökereik.

Az est igazi klubkoncertnek ígérkezik, a Pesti Estek sorozat részeként, a koncert az októberben megjelenő Urban Poetry album számaira épül, így tehát biztos hogy felcsendül majd az Power to the People, vagy a pörgös No Dig It Up, hogy aztán egy gyönyörűen érzelmes számmal záruljon az este. Kelly felvezetését a magyarország első számú jamaicai sítlúsú rootsreggae-t  is játszó formációjára, a Riddim Colonyra, levezetését pedig a cseh Rybydub elektronikus, néha igazán érdekes dnb-s  megoldásokkal operáló formációira bízták. A tervezett kezdés este kilenc óra, a zárás pedig egy-kettőig is elhúzódhat. A jegyár négyezer-ötszáz forint.
Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!