Hétvégén, egész pontosan január tizenkettedikén, szombaton indul a Fővárosi Nagycirkusz első nemzeti cirkuszévada, a nagyszabású nyitánnyal és gálaelőadással. A napjaink legjobb magyar artistáit felvonultató Magyar cirkuszcsillagok című műsorra a Koncertblogon jegyet is lehetett nyerni. Nyertesek a cikk végén.

A cirkuszművészet egyik fő erénye, hogy kiválóan képes bemutatni ember és állat együttműködését, harmóniáját. Az egzotikus állatszám tevéi, szürkemarhái és Szandra, egy James Bond-filmben is szerepet kapó elefánt mellett idén a lovasprodukcióké lesz a főszerep. A holland frízek és arab telivérek szabadidomítását, a Postakocsi lovasszám huszárainak virtuóz attrakcióit, a Fővárosi Nagycirkusz tánckarával közösen mozgó holland fríz lovak produkcióját a 2008-as Monte Carló-i Cirkuszfesztivál Arany Bohóc-díjas Richter Flórián és lovasakrobatáinak zsokészáma koronázza meg.

A műsor során a közönség izgulhat is, köszönhetően az Elastic-Fantastic-Bombastic bungeejumping-mutatványainak, melyben a fiúk a kupolába szerelt trapézok között röpködnek. Simet László most feleségével, Olgával és Bakk Diánával borzolja a kedélyeket, s ismét hajmeresztő produkcióra készül, kilép a világűrbe és partnernőivel szkafanderbe öltözve lépked a csillagok között.

Hogy mindezt bírjuk idegekkel, a Golden Power Bronz Bohóc-díjas erőemelőinek lassú mozdulatai és könnyedsége révén az erő garantáltan velünk lesz. Lesz még Komikus gumiasztal produkció, és Dittmár Roland és Németh Ágnes komikus duója is.

A műsor alaphangulatát a klasszikus cigánytábor elemei, vándorvurstli, táncoslányok, vidám kavalkád, késdobáló és egy igazi cirkuszdinasztiát képviselő zsonglőrduó, Eötvös Loránd és partnere adják. A január tizenkettedikén induló a Magyar cirkuszcsillagok előadás március tizedikéig tekinthető meg a Fővárosi Nagycirkusz porondján.

Párosjegyet nyert

Melyik produkcióval kezdődik a Magyar cirkuszcsillagok előadás második felvonása? (Segítség az előadás oldalán volt, a helyes válasz: Magasiskola.)

A megfejtéseket csütörtök (január 10.) este hatig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre Cirkusz tárggyal. A helyes megfejtést beküldők között párosjegyet sorsoltunk ki a Magyar cirkuszcsillagok előadásra (az időpontot a nyertes választhatja ki). A nyertes: Matkovics Edit, akit e-mailben értesítettünk, és nevét a Facebook-oldalunkon is közzétettük.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)