Szereti, ha a környezete reálisan látja, de önmagával szemben néha túlontúl kritikus. Régebben annyira féltette mindenét, hogy a legfelső polcra pakolt, ma már törékenyeket is tesz az alsóra. Mező Misi a teltházas Magna Cum Laude-Aréna-koncert után nem tette ölbe a kezét, csak megnyugodott a lelke, hogy jó úton jár, de a kihívásokat folyamatosan keresi. Legutóbb például a Vasovski Symphonic kihívását találta meg (vagy az találta meg őt, mindegy is). A klasszik crossover-produkció klasszikus és elektronikus zenei hangzásokat találkoztat december 21-én, hétfőn, a Papp László Budapest Sportarénában, a magyar pop/rock színe-javával, köztük a Magna Cum Laude énekes-frontemberével. Interjú és nyereményjáték a koncertre.

vasovski symphonic koncert Papp László Budapest Sportaréna Mező Misi interjú ajánló belépő-nyereményjáték ingyenjegy magna cum laude klasszikus zene elektronikus zene werner gábor karmester magyar virtuózok dj pop rock radics gigi Tolvai Reni majka curtis Baricz Gergő járai márk

Tudjuk rólad, hogy imádod a kihívásokat. Emiatt választottad a Vasovski Symphonicot is?
- Igen, ezt is nagy kihívásnak tartom. A szimfonikus világ nem új számomra, volt benne részem, de dj-vel a hátam mögött még nem énekeltem. Igaz, Werner Gábor karmester és a Magyar Virtuózok sem zenéltek még így, úgyhogy mindenkinek fontos állomás lesz ez a Magyarországon most debütáló koncert.

December huszonegyedikén a Papp László Sportarénában Magna-dalt hallunk tőled elektronikus változatban és szimfonikus aláfestéssel?
- Nem. Ez a dal kifejezetten erre a produkcióra készült, ahogy a többi fellépőé is.

Valamit megtudhatunk róla?
- Halkabban beszélj hozzám, hogy meghallhassam én, amit gondolsz…

Kacérkodsz a gondolatolvasással?
- Igen, de nem úgy. Ez az új dalom refrénje. A szöveg is, és a zene is nagyon jó lett, mondhatom, hogy megszerettem. Szerintem azok is szeretni fogják, akik ott lesznek velünk azon az estén. És remélem, hogy ezt majd jó hangosan adják a tudtunkra, mert egy ilyen koncerten nem működik a gondolatolvasás...

Évek óta nagy a pezsgés körülöttetek. Ez azt jelenti, hogy most már lifttel közlekedtek?
- Értem a célzást... Ha átvitt értelemben szeretném érzékeltetni az utunkat, akkor valóban azt kell mondanom, hogy hosszú évekig a cselédlépcsőn jártunk. De nincs ezzel semmi baj, szeretjük a lépcsőket, meg nem biztos, hogy mindig a rövidebb út vezet a célodhoz. A lifttel az a baj, hogy bár hamarabb és könnyebben odaérsz, egy apró bakin is elcsúszhatsz és derékba törhet a karriered.

Ez aztán az alázat!...
- Másképp nem megy. Ha az ember a siker küszöbére lép, megeshet, hogy megbillen. Szerencsés, ha olyan emberekkel hozza össze a sors, akik ismerik a gondolatait, gesztusait, és reálisan látják, mert ők biztosan jelzik, ha rossz irányba változik.

Úgy tűnik, te is a szerencsések közé tartozol.
- Igen! Jó emberek vesznek körül, és nekem fontos, hogy ne azt mondják, amit hallani akarok, hanem az igazságot. Az én "tükreim" nem elfogultak. Dicsérnek, ha kell, de a vadhajtásaimat is gondolkodás nélkül levágják.

Apropó, tükör. Te mit látsz benne?
- Egy kritikus embert. Legyen az a zenélés, vagy bármi az életben. Néha talán túlságosan is kritikus vagyok. Vallom, hogy az embernek tudnia kell, melyik polcra teszi magát az életben. Sosem szabad feljebb képzelni magad, mint ahol vagy, de lejjebb sem, mert akkor nem lesz önbizalmad.

Adja magát a kérdés, Misi és a polc?
- Amikor elkezdtem a zenélést, többnyire felülre pakoltam. Tudod, mint vidéken, amikor hétvégére megjönnek a gyerekek, és a nagyi felpakol mindent jó magasra, nehogy elérjék. Bármim volt, óvtam mindenkitől, néha még magamtól is.

És most? Vettél létrát?
- Már régóta pakolok mindenhová. Van fent is, van középen is, de teszek bőven alulra is, hogy vigyen belőle, aki szeretne. Most már eljutottam oda, hogy a törékenyekből is merek az alsó polcra tenni.

Ebben az is benne lehet, hogy most már nem kell kapaszkodnod mindenbe, hiszen meglódult a szekér?
- Ha tizenöt év után csinálsz egy Arénát, ahová tizenkétezer ember vált jegyet, akkor a lelked megnyugszik. Nem azt mondom, hogy ölbe tett kézzel várod a holnapot, hanem azt, hogy elhiszed, jó úton vagy, és gőzerővel menni kell tovább.

Tavalyi Aréna-koncertváró interjúnkban azt mondtátok, hogy az a koncert a csúcs. De tizenöt évig várni a megnyugvásra, nem kis teljesítmény. Megfordult bennetek valaha, hogy feladjátok?
- Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem. Viszont önző módon szeretünk annyira zenélni, hogy nem vettük el magunktól ezt az érzést. Meg aztán ott volt bennünk, hogy valami olyat csinálunk, amit más nem, ez a miénk, ezek mi vagyunk, így jött a reménysugár is mindig, ami továbblendített.

Azért az elég ritka, hogy ilyen hosszú ideig rázósabb helyzetekben is ekkora egyetértés legyen a tagok között.
- Eszemben sincs túlfényezni magunkat, nálunk is volt minden, mint a házasságban. Az sem fenékig tejfel, aki azt mondja, hogy mindig minden rendben, biztos, hogy hazudik. Voltak hullámvölgyek, de szerencsére meg tudtuk lovagolni őket, és nem alatta végeztük, hanem együtt jöttünk ki belőle.

Akkor az egyéni fellépéseid miatt sincs vita köztetek?
- Bárhová megyek egyedül, a Magna Cum Laude énekeseként megyek. Ez fontos számomra, mert bármit is hoz az élet, az elsőszámú szerelem a Magna lesz. Tizenöt éves zenekari múlt után, az ember szereti kipróbálni magát más helyzetekben is, feszegetni a határait. Ezért vállaltam a tehetségkutatót is, sok kérdésem volt, például, hogy fogok viselkedni a kamerák előtt, meglátom-e a tehetséget az énekesekben, tudok-e másokkal együtt dolgozni? Kihívás kihívás hátán, az lett volna a gond, ha nem vágok bele.


Vasovski Symphonic - december 21. - Aréna


Magáról a produkcióról, hogy milyen zene fog szólni, azon kívül, hogy klasszikus zene és elektronika jár majd kéz-a-kézben, nem sokat tudni, és mint följebb olvasható, Mező Misi is inkább titkolózik. Annyi biztos, hogy népszerű klub-dj, Mr. Vasovski pop/rockslágereket is előad majd a maga a sajátos stílusában. Tudjuk még azt is, hogy a hazai popszakma krémje elfogadta a meghívást, hogy működjön közre a produkcióban.

Radics Gigi, Tolvai Reni, Majka, Curtis, Baricz Gergő, Járai Márk, és persze Mező Misi mellett állandó szereplő és kísérő a Magyar Virtuózok zenekara. A december huszonegyedikén, hétfőn tartandó koncertre este nyolcas kezdés van kiírva háromezer-kilencszáz és huszonkilencezer-kilencszáz forint közötti áron kaphatók jegyek, de tőlünk lehet szerezni ingyen is!

Játék

Foglalkoztatta-e valaha a gondolat Mező Misit, hogy ő maga is elinduljon egy tehetségkutatón?(Segítség tavalyi Magna Cum Laude-interjúnkban, a helyes válasz: "eszébe se jutott".)

A megfejtéseket december 20-án, este hétig vártuk a jatek@koncertblog.hu-ra Vasovski tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Adamik Boglárkát és Zakariás Gézát, akik másodmagával ingyen mehetnek a hétfő esti Vasovski Symphonic koncertre, a Papp László Budapest Sportarénába. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!

Foglalkoztatta-e valaha a gondolat Mező Misit, hogy ő maga is elinduljon egy tehetségkutatón?(Segítség tavalyi Magna Cum Laude-interjúnkban, a helyes válasz: "eszébe se jutott".)

A megfejtéseket december 20-án, este hétig vártuk a jatek@koncertblog.hu-ra Vasovski tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül két nyertest választottunk: Adamik Boglárkát és Zakariás Gézát, akik másodmagával ingyen mehetnek a hétfő esti Vasovski Symphonic koncertre, a Papp László Budapest Sportarénába. A nyerteseket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.