Vasárnap ad koncertet a Selected Sounds sorozat az egyik legfelkapottabb technosupergroup, a Moderat a Millenárison az NVC szervezésében. Az Apparat és Modeselektor alkotta duó új, második lemezét turnéztatja szerte a világon, melynek budapesti állomása igazi vizuális orgiának ígérkezik. Az egyedülálló koncert ajánlására a páros egyik jelentős rajongóját, Prieger Zsoltot, az Anima Sound System sokoldalú frontemberét kértük föl, aki öt Moderat-számot válaszott ki a kedvencei közül.

Tökéletes választás vasárnapra a Moderat, amit mindig is vasárnapi zenének tartottam, és most már az is marad. A Bad Kingdom a Moderat-koncertek egyik legnagyobb közönségénekeltetése, ha akarod, még politikai utalásnak is felfoghatod, "ez nem az, amit akartál". Naná, hogy nem.

A Milk a kedvenc dalom az új albumról, rendkívűl érzékeny felvezetéssel, lassan hömpölygő tárgyalással, ami gyönyörű kilátástalanságba fullad. Stadion-depresszió.

A Therapy-ban a végtelen szomorúságra itt az igazi gyógyerő. Csúszkáló analóg hangszínek mint orvosság. Mint egy David Caspar Friedrich-kép - a tengerparton Holdba bámuló, egymást átkaroló barátokkal.

Séta Iloná-val az erdőben, nagy német romantikus vágyakozás modern kontextusban, Hölderlin benéz a padlásszoba ablakán, tört ritmus, megtört tekintetek, csillaghullás.

A This Time-ban kihajózó vitorlásról integető alakok, nem tudom kivenni, hogy férfiak vagy nők, androgün lények talán? Nem tudni, de belehajóznak a naplementébe, itthagyva maguk után a bizonytalanságot, amitől mindig megszépül az arcunk.


A Moderatot a vasárnapi, március harmincadikai koncerten Alex Banks dj/producer vezeti föl, aki a Monkeytown Records legújabb üdvöskéje, és aki mostanság főleg Bonobo The Keeper-ének remixéről híres. Tavalyelőtt a Ninja Tunes-nak készített Solid Steel mixe elnyerte az év mixe közönségdíját. Azóta stúdioalbumán dolgozott, ez most tavasszal jelenik meg. Produkciójában mély, ugyanakkor szívmelengető basszusok, törékeny női vokálok adják az ívet a nyers analóg szintik hangzása alá. Az elején és a végén hazai producer-dj-k zenélnek, 9b0, illetve a szervező NVC-től Seres és Subotage.


Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!