Április tizenegyedike pirosbetűs ünnepnek ígérkezik minden törtekre fogékony táncoslábúnak - a Ninjabreakz abszolválja idei Stanton Warriors-partyját az A38-on. Manapság egyértelműen ők a breakből bassmusicra átkeresztelt szcéna legnagyobb neve, fellépéseiken kábé bárhol a világon őrjöngő tömegek várják őket. Nem lesz ez máshogy Budapesten sem, ahova küszöbön álló új albumuk, a Rebel Bass turnéja keretében jönnek. Megvannak a jegynyertesek.

Stantonék a színpadon egy San Fransicó-i Burning Man-partyn

Felmerülhet a kérdés, hogy lehet adott előadó stílusának legkelendőbb árucikke, ha évekig nem ad ki egy albumot se. Érdekes jelenség, de korántsem ritka. Stantonék jó ideje nem jelentettek meg stúdióalbumot, de állandóan jelen vannak a fórumokon, és soha nem álltak le a számok gyártásával. Maxikat és ep-ket is elég megjelentetni, a közösségi médiát pedig folyamatosan etetni meghökkentő, néha polgárpukkasztó videókkal és témákkal.

Ennyi lenne a recept? Természetesen nem. Nem árt, ha azok a számok minőségben és táncolhatóságban megütnek egy mércét (jelen esetben meglehetősen magasat), nem hátrány, ha emellett van egy saját kiadód (Punks, ami már a nevében is tükröz egy hozzáállást), ahol magad köré gyűjtheted a jelen és a jövő nagy reménységeit (Maffia Kiss, Skapes stb.), akik így megoldják a remixeket is (ráadásul ezeket végül te adod ki, így olyan mintha magad remixelnéd).

Rendszeresen készítened kell jó mixet is, hogy az emberek vágják, milyen is az, ha te rakod a lemezeket, és persze ezt mindig hozni is kell élőben. Na, ez sok más előadónak már nem megy. Az sem árt, ha nyitott vagy az újdonságra, nem ragadsz le a bevált sémáknál, stílusoknál, és ezt még megtámogatod egy jó podcast-sorozattal, amiből kellő inspirációt is meríthetsz. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha mindezt tudod hozni, méghozzá a legjobb minőségben. Nos, ők tudják.

A legfrissebb Stanton-mix, hogy tudd, mire számíts szombat este

Már húsz év eltelt azóta, hogy útban a lemezkiadóba felbuktak a srácok a Stanton Ironworks csatornafedelében, de egy Stanton-buli mindig óriási élmény a mai napig. Már jó ideje a szettjeik nagyobb részét a saját számaik teszik ki, ami elképesztő módon működik, hiszen a felvételeik nagy része nincs kiadva, viszont egy-két mixükben már biztos hallhattad.

Nagy szó tehát, hogy most kiadnak végre egy stúdióalbumot, Rebel Bass címen. A srácok, legnagyobb örömünkre, még mindig hisznek a markáns basszusokban, melyeket breakek, garagehouse-ok, twostepek és brokenbeatek sokaságával töltenek föl, a vokálok pedig okosan egészítik ki a számokat. A szettjeik mindig képesek meglepetést okozni, nem csak akkor, ha tényleg meglepetésként lépnek fel a srácok, mint tavaly májusban a Lady Waks után.

És mitől lehet egy basszus rebellis? Ezt mindenki derítse ki magának szombaton! A buli felvezetéséről Zera fog gondoskodni, a levezetésért pedig Krueger és Adam Dolph lesz felelős. A jegyek háromezer forintba kerülnek, de te ingyen jöhetsz, ha van egy Stanton Warriors-tetkód, vagy ha helyesen válaszolsz a következő kérdésre.

Játék nyertesekkel

Milyen keverőt használ manapság A.Skillz? (Segítség a legutóbbi, március közepi Ninjabreakz-bulit felvezető A.Skillz-interjúnkban.)

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu-ra vártuk április 11-én, szombaton délután egyig Stanton tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül egy nyertest választottunk, aki másodmagával ingyen mehet a szombat esti Ninjabreakz: Stanton Warriors - Rebel Bass Tour partyra, az A38-ra: Miklós Barbarát. A nyertes nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük. Őt e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a buliba bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj, és hogy részt vehess a belépő-nyereményjátékainkon!