HTML

FÉNYJÉZUS

HTML

Csillagközi maraton egyhelyben

Különös élményben lesz részük hétfőn reggel a Király utcán munkába indulóknak, mert a Kuplung akkor eregeti majd ki harminckét órás pszichedelik-partyjának maradványait a publikus térbe.

A Csillagközi Charter maratoni kiadása szombat este hétkor kezdődik, a 2008-as Ozora-videóval, fél kilenctől pedig a tavalyi dádpusztai összejövetel filmje pörög. A rögzített felvezető után hétfőig tartó nonstop ingerorkán látja el a partyzókat ingerekkel. Goa-psy-től a chillig; tucatnyi live act, projektorok, diavetítők és Ozora-shop is szórakoztatja majd az érzékszerveket. A víziókért a Lotusfusion Visual Team is felel.

 A vasárnap afterezni érkezőket reggel nyolctól kedvezményes italárak és live-ok várják.

A Kuplung azért lesz  tökéletes helyszíne a partynak, mert akár a vasárnapi ebéd után is beugorhatsz egy kávéra vagy öt másra. Nehéz elképzelni ennél sokszínűbb, több lehetőséget tartogató téli hónapfordító bulit, ráadásul ingyen.

 

Kábé ütemezés:

22.00-00.00 Oleg
00.00-01.30 Aurafood - live
01.30-03.30 Dolphin
03.30-05.00 Y-East - live
05.00-07.00 Snag "the Sunsheperd" live
07.00-08.30 Scoofy - live
08.30-10.00 Pretonika - live
10.00-11.00 Adult Only - live
11.00-12.00 Twang - live
12.00-14.00 3e
14.00-16.00 BB303
16.00-18.00 Myosin
18.00-19.00 Czellux
19.00-20.30 Anarchion - live
20.30-22.00 J.i.S. - live
22.00-23.00 Ekologic - live
23.00-00.00 Lucid Sound - live
00.00-01.30 Skarma - live
01.30-03.30 Pálmester
03.30-05.00 Toge
 

Tovább

Tibi bácsi mehet a Gelkába

Negyedszer osztotta ki díjait a Dj Szövetség - Magyar Lemezlovas Egyesület csütörtök este a Moulin Rouge-ban. Dévényi "Háromkívánság" Tibi és B. Tóth "poptarisznya" László közül az előbbi életműdíjat kapott, utóbbi pedig az egyesület újonnan létrehozott, retro-nosztalgia szakosztályának vezetését vehette át. Az év dj-je a Dj Szövetség tagjainak szavazatai alapján ismét Bárány Attila lett. Díját a Mahasz és a Dj Szövetség elnöke, Jeszenszky Zsolt adta át. Bárány mielőtt átvette volna a díjat, maga is kiosztott egyet az év felfedezettjének, azaz a Revolution duónak. Az év producere a Stereo Palma név alatt tevékenykedő Náksi és Brunner lett. Miközben szövetségi dj-ink egymást ünnepelték és díjazták, a hiphopban és downtempoban utazó, Gelka producer-duó komoly nemzetközi közönségsikert aratott. A srácok a német ős-reggae-s, Lee Everton So Proud of You című számát mixelték újra. Sikerüket jelzi, hogy az egyik legnépszerűbb online lemezbolt, a Soulseduction tavalyi Top100-as listáján a tizenötödik helyre kúszott alkotásuk. A remix egyébként a Stereo Delux kiadó főnöke, Nightmares on Wax Coming Home című dancehall, hiphop  válogatásán tűnt föl. A válogatást az említett listán a harmadik helyre sorolták.
Tovább

Elsüllyed az A38?

Szombaton (sem) fukarkodik programokkal a hajó. Egyrészt súlyos partyt ígérnek a Kollektíva és a Monkey 6 jóvoltából, a nagyteremben pedig importált punk lányok zúznak. De hogyan jön ez össze?

 

Szerencsére jó tíz évvel túl vagyunk már azon, hogy egy punk súlyos veréssel fenyegessen egy partyrajárót, vagy fordítva. Akkoriban örök büntetésre lett volna ítélve az A38 a szombati lineupért, hiszen az egyik helyszínen Kollektíva és Monkey 6 lesz, míg a másikon importált punkos csajzenekarok, az olasz  Betty Poison és a belga Pandora.

 

 

A Kollektívás csapat sosem fukarkodott a hőfokkal, hiszen mindig ház (jelen esetben hajó) oldalkirúgást helyeznek kilátásba.  Az Elektró Gyomor helyszínen: TMX / Fullstereo / Popbitch (Kollektiva)és a  Bergi / Svindler duó (Monkey6 )aprít, a Minimál Motorbárban: Mira (Mirajoo.com), Soulrise (Mustbeat) és Max Factor (Monkey6) ringatja a nyugodtabbakat.


 

Tovább

Triphop és indie rázva, nem keverve

Új hullámok, indie-zenekarok közé keveredik az Esclin Syndo néhány órára a Merlinben a New Waves Of The Horizon pénteki estjén. A szintén fellépő Hangmás menedzsmentje, a Trash City Club és az Esclin Fortymainje közösen pakolták össze a két olasz és egy szlovák vendégzenekart is kínáló programot, magyar dj-k részvételével.

Papír szerint Berger Dalmáék valamikor éjfél után kezdenek, előttük a tavasszal Katonák voltunk című számukból klipet forgató Hangmás játszik. Az olasz indie középmezőnyéből érkező, egyaránt tíz éve működő Low-Fi és Nouer közé ékelődik az északi barátainktól érkező Lavagance. Ők már voltak a Depeche Mode és a Duran Duran előzenekara is. Az előtérben hatvanas, hetvenes évek hangulat várható a gumipopos Jehovától és Tonyótól, a nagyteremben a koncertek után a Kunk dj-i, Brandon és Cigi pörget, főleg electrót. Egyelőre kicsit nehéz összeraknom, hogy ebbe az eklektikába miképpen illeszkedik az Esclin Syndo, de végül is tök mindegy. Lényeg, hogy van ilyen is. 

Az ES szőkéje, a Realistic Crew-hoz nemrég visszatérő Berger Dalma Nanushka után újabb kalandok elé néz a divat világában, pénteken már a NUBU hivatalos arcaként lép fel. A kapcsolt promó keretein belül a helyszínen vásárolt Esclin Syndo és Hangmás lemezekhez a divatcég vásárlási kedvezményt biztosít.
 

Tovább

Tízmillió embert vár az ASOT

Örömükben bizonyára maguk alá piszkítanak azok a trance-rajongók, akik a vokálokkal telepumpált előadások hallatán is képesek molekulákká bomlani, az ASOT 450 európai helyszíneinek megismerése után. Armin van Buuren A State Of Trance című rádiműsora április elején ér 450. adásához, és ezt - a tavalyi 400. adáshoz hasonlóan - az Atlanti-óceánt átszelő, többnapos partyval és élő audió- és videó-közvetítéssel ünnepli. A torontói és New York-i bulik után (április 1-3.) kilencedikén Pozsonyt (Incheba Expo), majd másnap Wroclawot (Centennial Hall) is megmozgatja a huszonhat ország negyven rádióállomása által sugárzott ASOT.


 

Az esemény nálunk nem csak azért került fókuszba, mert a Dj Mag szavazásán van Buuren letaszíthatatlanul feszít a Top 100 Dj trónján. Sokkal fontosabb, hogy az ASOT 450 öt napját bárki élő hanggal és képpel élvezheti, és ez az elektronikus tánczenei színtéren egyelőre még ritkaság.

A rádióműsor közel tízmillió hallgatója között jócskán vannak olyan magyarok, akik már most gyúrnak a tavaszi csicsergésre. Életben maradási esélyüket növelendő, 4200 forintért partybuszok indulnak Győrből és Budapestről a pozsonyi partyra. Eddig 61 ember jelentkezett, az első busz majdnem tele. Partyjegyek itt.

Tovább