CSATLAKOZZ!

BB

BESTOF

Astoria Illegal: ill Fest

2043-ban járunk, fiatalok egy csoportja keverőkkel es elektronikus fegyverekkel felszerelkezve visszafoglalta az Astoriát a Birodalomtól, majd beleégették jelüket a szmogette, savas betonba.
 

Aki ott volt, sosem felejti el.
 

Harcostársak, nézzük a képeket és a remek streamet:

 

 

 

A titkos és természetesen illegál party-t a Wacky Parties szervezte, és Ill Fest néven kereshettek rá, ők ezt írják magukról:

 

"A havonta megrendezendő bulik helyszínei aluljárók, zöld övezetek, és elhagyatott épületek lesznek, ahol DJ-ket és liveacteket hallhattok majd.Természetesen a vizuál sem marad el, a dia, és videó vetítésekről a Teleszubjektív és a Káosz média gondoskodik. Helyet kap a rendezvényeken az utcai és a modern művészet sok más formája is.Az első iLL Fest január 15-én lesz a .... aluljáróban, ahol többek közt fellép James McArdle a Construct DJ-e, és alapítója Manchesterből.( info, és mixek: www.constructindustries.com ) Astoria lineup: - James McArdle (Construct) UK - Captain Knuckles - Dolfy - Boolint b2b Woody - Port De ez még nem minden! Másnap (január 16-án szombaton) folytatódik a party a ...... aluljárójában ahol fellép: - Mango - NVC DJs - Captain Knuckles - Sick asa Dog (LIVE) - Port'

 

És most csak így, egymás alá felcsesszük a képeket, mert hajnali fél öt van. Holnap majd lesz tuti lájtboxos gallery. Jó éjszakát!

 

[caption id="attachment_2611" align="aligncenter" width="600" caption="Menet közben telepítjük az itunes-t, idő hiányában"][/caption]

 

[caption id="attachment_2583" align="aligncenter" width="600" caption="Szerelődik a nagcucc"][/caption]

 

 

 

[caption id="attachment_2613" align="aligncenter" width="600" caption="Egy óra múltán megérkeztek a rendőrök"][/caption]

 

 

 

 

 

Tovább

Csonttörő estély

Hétfőn Magyarországot is eléri az a Bonecrusher néven futó fesztiválsorozat, amelynek keretében olyan zenekarok lépnek fel egész Európában, mint az At The Gates-féle death metalban erős Black Dahlia Murder, és a klasszikus, bőrös-szegecses heavy metalt kirobbanó formában nyomató 3 Inches Of Blood. A turné két főzenekarát még további öt (!!) egészíti ki - konkrétan a Necrophobic, a Carnifex, a The Faceless, az Obscura és az Ingested - szóval maratoni metálkodásra készüljenek azok, akik ellátogatnak a Budapest-népligeti Dieselbe hétfőn: a fesztivál csúcspontjaként pedig valószínűleg mindenki megcsodálhatja Trevor Strnad Black Dahlia Murder-énekes hájhurkáit, éppen úgy, mint ezen a kedves kis koncertfelvételen.

 

Tovább

Nálunk üvölt a Hang

Különleges eseményre készül Tim "Ripper" Owens, a Judas Priest egykori énekese Magyarországon. Március ötödikén, a Crazy Mama Pubban tartandó fellépésén hazai metálzenészekkel - többek közt Szíjártó Zsolt és Jung  Norbert gitárosokkal - ad, exkluzívnak is mondható koncertet. Arról egyelőre nincsen sok információ, hogy pontosan milyen dalokat hallhat a közönség az amerikai-magyar vegyesválogatottól, de a hangsúly valószínűleg az Owens-munkásság legismertebb részén, a Judas Priest dalokon lesz majd.

Owens 1996-ban, 29 évesen, egy Priest-feldolgozásokat játszó bandából került az angol rocklegenda élére, a csapat legendás énekese, Rob Halford átmeneti kiválása után. Ugyan Halford néhány év után visszatért - ekkor a Priest tagjai könnyes búcsút vettek a zenekart a csávából kihúzó amerikai sráctól - az Owensszel készült két Judas Priest lemez, és a közösen lenyomott pár turné világszerte ismertté tette a Ripper művésznéven dolgozó énekest. Később az Iced Earth soraiban tűnt fel, most pedig a hírhedt gitárhős, Yngwie J. Malmsteen zenekarával, illetve a saját nevén futó szólóprodukciójával koncertezik. 

Tovább

Összeáll a System?

 

„Készen álltok a Systemre, srácok?” - kérdezte a minap saját twitteroldalán a System Of A Down basszusgitárosa Shavo Odadijan. Megjegyzése azonnal elindította azt a pletykalavinát, amely szerint az örmény-amerikai rocksztárok a visszatérést tervezik. Mint ismeretes, a zenekar 2006-ban határozatlan időre pihenőre vonult: Serj Tankian énekes szólólemezt jelentetett meg (még a Szigeten is játszott), míg Daron Malakian gitáros-énekes és John Dolmayan dobos Scars On Broadway néven projectezgettek, de igazából egyik project sem érte el a System kirobbanó sikerét. 

Tovább

MSS: Dühösen-kanosan

Megasound System (MSS) már akkor is szókimondó durva szövegekkel kísértett Pécsett, amikor Ganxta Zoleeék még FOS-fejek voltak vagy a Sex Actionben tolták. A Rapülők és Geszti viszont a Tökéletes légelhárítás című szerzeményben már meg is kapja a magáét. Két demóalbumuk az 1992-es Káosz és az 1993-as Új Sportok darabjai az első durván káromkodós magyar nyelvű rap kazetták, amelyek közkézen forogtak. Az egyiket száz, a másikat kétszáz példányban adták ki. Ezeket a kazikat aztán szanaszét másolták és így vált kultbandává az MSS.
"Olyanokkal szeretettük meg a rappet, akik azelőtt ellene voltak. Rapper arcok jöttek Pécsre tízes csoportokban, vagy hívtak meg városukba, mert találkozni szerettek volna velünk. A mai napig találkozom harminc körüli emberekkel, akik közlik velem, hogy a kocsiban most is ezt hallgatják. A múlt héten egy 22 éves fiú azt mondta, hogy élete vágya volt, hogy egyikünket megismerje. A környező országokban is sokan ismerik." - írja a "barbár" Grim Ace 2005-ben, a számos MSS-sel foglalkozó fórumtopic egyikében. Nem primitív zenéjük, hanem szellemesen kutyapicsázós szövegeik miatt érdemes velük foglalkozni még ma is, meg azért, ahogy egy addig lenézett műfajt  a föld alól vezettek be a hazai könnyűzenébe. 

A Mega Soundsystem - Igazi rapperek  című opust tekinhetjük programadó költeménynek is: "igazi rappernek, igazi rap kell, íme pár igazi rapper" vagy "illegális, mert vulgáris" - na és persze nem is éppen korrekt politikailag. Egy másik fantáziadús a szerzeményben a pécsi éjszakát mutatják be úgy, mintha Chicago külsőről beszélnének. Trackjeikben megjelenik az örök téma is. Mézes-mázas szerelmi vallomásokra persze nem kell számítani, inkább technikai oldalról közelítik a témát Dope-T-ék. Például a " Kanos vagyok" című számban, de idevág a "Sokszor áldom az eget, hogy dákóm van" kezdetű szerzemény  is. Szövegeik keresetlensége mellett humorforrást jelentenek szövegelésükben az egyenlőtlen szótagszámok kiegyenlítésére szolgáló nyújtások is. Terjedelmes életművet azonban nem hagytak maguk után, mert amilyen gyorsan kult bandává váltak, olyan gyorsan el is tűntek. Grim Ace ugyan 1999-ben még kiadott egy szóló albumot Üzenet címmel, de ez hatásában már messze elmaradt a jóval kezdetlegesebb MSS mögött.

Tovább