CSATLAKOZZ!

BB

BESTOF

Rázd a segged Bori után!

Január 15-én péteken az A38-on, az aktuális "mindenkiszeretiőt" fényben pompázó Péterfy Bori után nyit ki néhány órára Budapest egyetlen transzglobál-party lelőhelye, a Ghetto Bazaar.

 

Nem mellészervezésről van szó, hiszen a Borit kisérő Love Band dobosa, Laska Viktor dj SuperStereo néven maga is távoli világrészek aktuális tánczenéit játssza, balkáni elhajlással.

 


Előkészület? (képünk illusztráció)

 

Nem maradnak el a szokásos bazári lemezlovasok sem: blnd!, Fonetik és Popbitch global ghetto-tánczenei szelekciójukkal. A szervezők terve: megdolgoztatni a honi fenekeket csúcsmagas risza-faktorú global ghetto-tánczenei szelekciójukkal. Sovinizmusom mondatja: legyen! A zene egyébként ilyen lesz!

Tovább

Insane a Dürerben

A budapesti, modern rockot játszó Insane javában hegeszti a dalokat új lemezéhez, ami a 2008-as, Our Island Our Empire anyagot lesz majd hivatott követni, A gárda, mivel viszonylag régen játszott utoljára Budapesten, most ingyenes koncerttel kárpótolja rajongóit. Január tizenhatodikán, szombaton a Dürer Kert nagytermében lépnek fel.Mellettük ott lesz a negyedik szülinapját ünneplő Turn Of Mind, a Reflected és a Velvet Stab is. Kedvcsinálónak íme az Our Island Our Empire második klipje, a 33, amit a férfiak a balti országokban abszolvált, legutóbbi turnéjukon forgattak.
 

Tovább

Este élőben a Tűzraktérből!

Ma este élő közvetítés a Tűzraktér kiskávézójából.

Jazz Jam Session - Házigazda: Koós-Hutás Áron Quartet.

Kapcsolódj be!

Tovább

Testi zene a Trafóban

LIVE! Élőben a Trafóból, a Nitzer Ebb-koncertről

 

 

Igen, a hír igaz, a januártól a Depeche Mode előzenekaraként is turnézó Nitzer Ebb egymás után kétszer megtisztel minket. Ráadásul a Koncertblog élőben közvetíti a koncertet.

 

Több zenei fórumon is olvasható volt, hogy az ebm-legenda hazai hívei szívesen megnéznének egy önálló Nitzer Ebb-koncertet is, és erre most lehetőségük nyílik. Intim hangulatú, limitált férőhelyű helyszínen, a budapesti Mappa Clubban (ex-Trafó) az új év második keddjén, 12-én.

 

A programot a magyar Dertanz kezdi. A kortárs electropopban utazó !Nylon Me 2 tagjának feszes, keményebb hangzású, de mégis táncolható side-projektje remek felvezetésnek ígérzkezik.

 

 

Őket követi az est fő attrakciója, az új albummal turnézó Nitzer Ebb. A rajongók és a kritika által is lelkesen fogadott Industrial Complex dalai mellett természetesen felcsendülnek a régi nagy Nitzer Ebb-klasszikusok is.


Az est zárásaként pedig igazi szögelős-menetelős indusztriálelektro-party következik dj Liquid és a 101-es Klubból ismert Andone Géza jóvoltából.

 

A szervezők a terem befogadóképessége miatt háromszáz főben limitálták a nézőszámot. Aki nem akar lemaradni az a program@mappaclub.com e-mail-címre a nevét elküldve foglalhat jegyet, a foglalással a koncert napján este fél kilencig lehet bejönni. A Nitzer Ebb aztán kilenckor órakor lép színpadra.

Teljes-pontos program:
Kapunyitás: 19:30
20:10-0:40: Dertanz
21:00-22:30: Nitzer Ebb
22:30-? dj Liquid & Andone Géza

(forrás: Mymusic)

Tovább

Teljes körű kielégülés a Blahán

A két éve szögesdrótba fűzött szuperhősfigurákkal nyitó, kisüveges sörökkel operáló Corvintető csütörtökön minőségi, háztáji partysorozatok képviselőivel ünnepli születésnapját. Sokszínű buli lesz, csajozni biztos lehet.

 

''Azta, ez durva lesz!'' - mondtuk két éve, amikor megtudtuk, hogy az akkor nyitó Corvintetőn majd a város felett fogunk szórakozni. Gyorsan túltettük magunkat azon, hogy nem lehet helikopterrel leszállni, és azt is kibírtuk, hogy a tetőről nem láthatjuk a buszmegállóban playbackelő indiánokat - csak a magasabb épületeket -, de később adott még néhány olyat a két szint, ami miatt mára kevés ismerősöm jön exztázisba, ha egy kedvence pörget, penget, üt, fúj, üvölt, dalol, beatboxol a Blaha partyk koncertekben bővelkedő tornyában.

 Allnightbreaks-kaszálás a Szigeten a Kiégő Izzókkal

 

A hely méretéhez képest a betáncolható terület kicsi, olykor a hang is furcsán terjed, az itt csapolt sör nem tesz jót a bélflórának, üvegesből meg csak kicsi van, a liftes srácok meg általában szomorúak. Hasonló számtalan helyen előfordul, de nekem van még szálka: azok a - kizárólag szex reményében érkező - törzsvendégek, akik szinte minden itteni bulin tömegével vannak jelen, zenétől teljesen függetlenül. Így megesik, hogy a tánctéren tartózkodók nyolcvan százaléka csak azt nézi, kivel párosulhat a vécésnéni füle hallatára. Persze ez is izgalmas dolog, de egy partyt nagyon meg tud törni, ha a pózolni érkezők csak sokadlagosnak tartják a zenét. Négyötödös többségük esetén pedig szinte biztos, hogy meg is fogják törni.

 


 

Attól függetlenül, hogy a boros ajkú, sálas költőlányok, a betűrt inges mérnökfiúk, a nonfiguratív ''fiatal vállalkozók" és a cannabisos csuklószorítóban vodkanarancsozó középiskolások néha megnehezítik a pulthoz férkőzést, a Corvintetőn azért egy csomó jó dolog is van.

 

A szülinapi felhozatalból is látszik, sok nívós fellépő és partysorozat térül-fordul a helyen, nyáron finoman át lehet csúszni a kora esti, tetőn beütő bódulatból a belső szinten zajló süvítésbe, érkező- és távozó-tüskét is kapni a felvonóban és a város egyik legjobb lángosát az épület aljában árulják (sőt, a gyros-hús is csak néha emlékeztet triceratops bőrére). A szórakozóhely nyitva tartása alatt látogatható a fiatal tervezők ruháit és kiegésztőit árusító Égbolt, illetve a ruhacserélős turkáló, a Tetőcsere is kiváló kezdeményezés.

 

 

A csütörtöki zsúr zeneileg igen színes lesz, ezért én is előítélet-mentesen megyek. House, techno, breakbeat, drum'n'bass, electró, hiphop, ragga, indie járja át a negyedik szintet a Breakbeat Massive, a Hairy Night, a LavaLava, a Rewind, az Allnightbreaks, a Budapest Bootleg, az Irie Maffia Soundsystem, a Tesco Disco és a Gumipop dj-inek köszönhetően. Ilyen felhozatal mellett mindenkinek könnyebb lesz kielégülni.

 

Szombaton meg Herbaliser-dj-szett ugyanitt.

Tovább