HTML

FÉNYJÉZUS

HTML

Angertea vs. Neil Kernon

A Myspace-nek köszönhetően nemrég újabb magyar-amerikai együttműködés született. A háromlemezes, hazai experimentál-grunge zenekarra, az Angerteára nem más figyelt fel, mint a londoni születésű, manapság már Chichagóban dolgozó csúcsproducer Neil Kernon. Ő többek közt olyan legendás lemezek születésénél bábáskodott, mint a Nevermore Politics Of Extasy-ja, vagy a legutolsó Nile lemez. A tervek szerint Kernon háromszámos kislemezt kever össze a magyaroknak, ami még idén megjelenik. Az Angertea közben megszervezte a tavaszi turnéját: a dátumok itt olvashatóak. 

Tovább

Búcsúzik a germán rocklegenda

Negyvenöt év, több, mint húsz nagylemez és többezer koncert után a német rocklegenda Scorpions úgy döntött, befejezi. Idén esedékes Sting In The Tail lemezüket egy világkörüli turné keretében még bemutatják ugyan, de az 1965-ben alakult germán rockbandának ez lesz a hattyúdala: a koncertsorozat befejeztével szögre akasztják a patinás Scorpions nevet. Rudolf Schenker, a zenekar alapító-gitárosa annyit közölt a német Bild am Sonntag lappal, hogy a döntés hátterében nincs semmilyen zenekaron belüli dráma, egyszerűen úgy érzik, hogy kezdenek kiöregedni a rock'n roll-ból és ahelyett, hogy aggastyánként is a színpadon blamálnák magukat, inkább a csúcson fejezik be. A búcsúturné dátumai még nem ismertek.

Tovább

Gödörből a mennybe menni

Ez a Gödör  szombati felhozatala: The Hated Tomorrow, Juhász Kata: Café de la Dance (tánc), Heaven Street Seven, The Carbonfools, Vida Tóni Tordas Rádió Party.

 

A The Hated Tomorrow nevét egyre több helyen látom, de élőben még nem volt hozzájuk szerencsém. Annyit tudok, hogy nagyon fiatalok és egyre többen kapják fel a fejüket, ha meghallják őket.  A koncertfolyamot megszakító táncprodukció nem csak azért nem érdekel, mert nem érdekel, hanem mert másokat sem érdekel. Mellette szólhat viszont, hogy ilyenkor nehéz odaférni a pulthoz, hiszen mindenki ott van.

 

Viszont mindezek után jön a  Heaven Street Seven, akik idén tizenöt évesek, tehát bőven lehet olyan koncertre járó, aki az első fellépések utáni bulin születtek. Ezen szerintem Szűcs Krisztiánék is elgondolkoztak már, de semmi gond: lendületes slágeres adjál neki.

 

 

 

Az este zenekaros műsorát a The Carbonfools zárja, ők most tízévesek. Tehát az első koncertjük idején született gyereknek akkorra már rég az ágyban lesz a helye. Megjelent viszont az általuk homemade official-nak nevezett klip, Cash című számukhoz, sőt lassan érkezik egy ugyancsak "konyhabarkács" koncertvideó is.


 
 

Lehet, hogy a klip egy lassú számhoz készült, de a többi, a Furilla, vagy a Pony, azért már jócskán bizonyította, hogy bárkit meg lehet táncoltatni, ha akarja, ha nem.


 

A koncertek után Vida Tóni Tordas Rádió Partyján lehet pörögni, zárásig. Ráadásul, ha minden igaz, a Koncertbloggal élő stream-et csinálunk az egész estéről.

Tovább

Újra nyit a Mono

Tavaly nyári bezárása után február ötödikén újra nyit az Ó utcai Mono. A hely mostantól csak pénteken és szombaton lesz látogatható!

 

A zajszintmérések után az önkormányzat most adott működési engedélyt a helynek. A fél éves zárvatartás oka az elhúzódó tulajdonosváltás volt, de az sem könnyítette meg a működést, hogy nyáron valaki ellopta a klub hangrendszerét, amit végül egy modernebb berendezéssel sikerült pótolni.

 

A hangtechnikán és a tulajon kívül minden más változatlan maradt a Monóban, a személyzet, a kidobók, az árak, a csocsóasztal és a föllépőknek sem kell bemutatni a dj-pultot. A nyitó program február ötödikén, pénteken a No Vidra Crew Casino Bagkok című minimal estje lesz.

A februári programban szembeötlik a Lick the Click brigád partyja, a Hairy House 2 House bulija, illetve a Breakbeat Massive szettje is. Monóék nyitnának az itt korábban ismeretlen elektronikus műfajok felé, mint a drum 'n' bass és a goa-psy. Emellett a nyárral, vagyis a szabadtéri helyek szezonjával is dacolni szeretnének, így abban az időszakban is  kínálnának programokat. 

Tovább

Nine Inch Escape Plan

Az új Dillinger Escape Plan lemezre várva, - jobbak már fejből tudják, hogy március 23. a jeles dátum, a lemez címe pedig Option Paralysis lesz - a legjobbak már a Koncertblogon is végigélvezhették az új dalt; az alábbi videó kiváló csemege. Egyrészt, mert a rajtuk a Dillingerrel együtt szereplő Nine Inch Nails tavaly jó időre elbúcsúzott a koncertezéstől, ezért nemhogy ilyen akciót, de egyelőre semmilyet nem lehet látni Trent Reznor brigádjáról. Másrészt a Dillinger Escape Plan tagjaival előadott Wish a Nine Inch Nails legnagyobb slágere - amit a DEP is feldolgozott a Plagiarism című kislemezén, többek közt az Aphex Twin Come To Daddy-je mellett. Közösen előadott verziójuk pedig a rocktörténet egyik legtökösebb kollaborációja. Reznor dobba ugrása a végén pedig hab a tortán.

Tovább