CSATLAKOZZ!

BB

BESTOF

Új dal a Dillingertől

Minden idők egyik legelvetemültebb zenekara, az amerikai Dillinger Escape Plan közzétette a márciusra várható új lemezük, az Option Paralysis egyik dalát. Habár Greg Puciato énekes szerint az Option Paralysis minden eddiginél extrémebb és formabontóbb, ez a Farewell, Mona Lisa címre keresztelt tétel akár az előző Ire Works lemezen is rajta lehetett volna. Ettől függetlenül nem mentek át habos-babos kislányrockba ezek a derék amcsi gyerekek - a dalt végighallgatva mindenki tisztában lesz azzal, hogy Ben Weinman gitáros-főnöknek megint nagyon messzire gurult a gyógyszere - egyedül az ígért megújulás hiányzik, de az nagyon. Talán majd a lemezen.

Tovább

Carl Cox is pakolja őket

Collins és Behnam az utóbbi időben búvópatakként mozgott, nem nagyon halottunk róluk. Ám ezek szerint élnek és virulnak, hiszen szerdán az Instantban állnak pultba, "meglepő" módon egy Ablak a Dubra bulin.

 

 

Két igazi megszállott, zenei fenomén, a dögös groove-ok, mély hangzások, fülbemászó dallamok és táncoltató ritmusok harmóniájának nagymesterei. A csak rájuk jellemző friss és egyedi stílus mára hatalmas rajongótábort gyűjtött köréjük, Londontól Budapestig és Tokióig.

 

A 2005-ös és a 2006-os Mayday himnuszok szülőatyjai számtalanszor vívták ki a közönség és a szakma elismerését. Már megismerkedésük előtt is mindketten szép sikereket értek el, de amióta erejüket egyesítették, tényleg nincs megállás! Collins (Némethy Gábor) és Behnam (Lofti Behnam) első találkozása 2003-ban fordulópontot hozott életükbe. Közös budapesti stúdiót alapítottak, ami azóta igazi slágergyárrá avanzsált. Még meg sem száradt a festék a falon, máris elkészült első közös munkájuk (2004 március), amire azonnal lecsapott a Flash Brothers.

 

 

A világsztár izraeli duóval azóta is nagy spanban vannak a srácok. A Tribalz Return című felvételüket pedig Carl Cox hurcolta magával hónapokig, lemeztáskájában. Az akkoriban megjelenő Technoise 2 válogatáson (dj Newl) szereplő Full Contact pedig idehaza kavart nagy port.

 

Az osztrák Felipével is ekkoriban botlottak egymásba, pontosabban, a bécsi Titanium Records feje a magyar páros egyik demójába. Mindjárt lehetőséget is adott nekik az akkor induló Supreme Entertainment égisze alatt - szakmai kapcsolatuk azóta is gyümölcsöző.

 

Az igazi bombasiker azonban még csak ezután következett: megjelent a Rotationnél a Solid Beatz EP, a rajta szereplő három track pedig olyat ütött, hogy attól az egész szakmának és közönségnek hetekig csengett a füle - persze jó értelemben. A nagy visszhangot kiváltó kislemez után sorban jöttek-jönnek a remixfelkérések, a kiadók ráadásul saját zenéik iránt is érdeklődnek (Intec, Analytic Trail, Rotation, Relatives, Titanium, Supreme-Entertainment, Pitch, Egotraxx)

 

Bootlegjeik folyamatosan, "C&B Project" néven látnak napvilágot, a brit KIR Recordsnál. A duó turnénaptára jelenleg is telített, s közben gőzerővel készülnek az újabb húzós darabok a stúdióban is. Az estét a házigazdaként ténykedő Naga, Beta páros súlyosbítja tovább.

 

Tovább

Aranykobra Bizkitéktől

Fred Durst és bűntársai, vagyis az újra Wes Borland gitárossal felálló Limp Bizkit zenekar bejelentette az év elején várható új lemeze címét, amely a nyilatkozat szerint a kicsit James Bond-os hangzású Gold Cobra lesz. A nagyszájú Fred szerint természetesen ez lesz a legjobb, legbrutálisabb anyag, amit a zenekar valaha készített. Azt ugyan nem fűzte hozzá, hogy a kemény részek még keményebbek, a dallamosabbak pedig még dallamosabbak lesznek, mert ezt minden Metal Hammeren szocializálódott olvasó tudja - csakúgy mint azt, hogy a csapaton belül sose volt még ekkora egyetértés, illetve hogy Fred minden fájdalmát és frusztrációját kiírta magából ezúttal - a Youtube-ra viszont feltettek egy kedves kis videót, amin Fred éppen igazságot oszt a stúdió felvételi helységében.

Tovább

Soundgarden: mégse?

A tervezett Soundgarden-újáalakulás megszellőztetése 2010 első nagy hírbombája volt, amiről a Koncertblog is beszámolt. Most viszont úgy tűnik, mégsem lesz az egészből semmi. A pletyka egy félreértett Chris Cornell-mondatból indult ki, de azóta több, zenekarhoz közel álló forrás - köztük Krist Novoselic, a Nirvana egykori basszusgitárosa - is cáfolta az újáalakulás hírét. A reunion ellen szól az a tény is, hogy Matt Cameron, a Soundgarden egykori dobosa ma a Pearl Jam tagja, ők pedig gyakorlatilag végigturnézzák az egész nyarat, így az ütősnek szinte biztosan nem férne bele az idejébe, hogy a Soundgardennel is tegyen egy körutat. 

Tovább

Ozora-flashback

A közösségi profilok tulajdonosai néhány napja passzolgatják egymás közt a 2009-es Ozora hivatalos videóját. A film készítője, a Pumpui a legjobbkor dobta be a latyakos télbe – és végre normális minőségben – az 56 perces nyáridézést, hiszen félidőnél járunk a tavalyi és a 2010-es dimenziócsúszás között. A film huszonegy tracken keresztül kísér végig a fesztiválon interjúkkal, napfényes éjjelekkel, kifeszített csakrákkal, 26:07-től pultban csápoló gyerekkel, 34:02-nél meg a partytörténelem legállatabb ugrásával felütve a cuccot.

 

Idén már a Sziget előtti hétre kell lefoglalni a lokálok átmeneti panzióit: augusztus 3-tól 8-ig újra hív a dádpusztai edzőtábor.

  

 

Tracklist:
Aes Dana - Leylines (Ultimae Rec. 2009)
Hang-drum live opening session performed by Norbert Pável and Christian Amin Varkonyi   
Juno Reactor - Mona Lisa Overdrive v2 (Metropolis Rec. 2004)
Solar Fields - Good Times (Ultimae Rec. 2005)
Echotek - Don't Be (Yoyo Rec. 2006)
Andromeda - Waterworld (Soul Surfer remix) (Yellow Sunshine Explosion Rec. 2005)
Liquid Soul - Prophecy (Yellow Sunshine Explosion Rec. 2008)
Vibrasphere - In control (Tribal Vision Rec. 2007)
Shpongle - The Stamen of the Shamen (Twisted Rec. 2005)
Electric Universe - Silence in Action (Electric Universe Rec. 2008)
Hyper Frequencies - Twisted Latitude (Syncronize Rec. 2007)
Pleadians - Vimana Pt 2 (Harmonia Rec. 2006)
Logic Bomb - Sonic Algebra (Solstice Rec. 2007)
Tristan - Terrordactyl (Nano Rec. 2007)
Man With No Name - Teleport (original mix) (Dragonfly Rec. 2000)
Hallucinogen - Deranger (Twisted Rec. 1996)
Entheogenic - Aranyanyara (Chillcode Rec. 2005)
Carbon Based Lifeforms - Photosynthesis (Ultimae Rec. 2006)
Allaby - Aurorae (Neurobiotic Rec. 2006)
Even11 - All night long (Unreleased)
Atmos - Twin Reaction (Iboga Rec, 2009)
Vibrasphere - Breathing Space (Tribal Vision Rec. 2008)
 

Tovább