HTML

FÉNYJÉZUS

HTML

Netről is pénzt szedne az Artisjus

A hírek szerint, az Artisjus rámenne az online zenékre is, ami nem baj, mert dől majd a pénz a szerzőkhöz (vagy nem, hiszen azt mondják nem annyit kapnak mint kellene, már, ha érkezik egyáltalán utalás). Én viszont utálok pénzért zenét hallgatni.

 

Sajátos helyzetben vagyok, úgyhogy gyorsan körbeküldtem a haveroknak az infót, és megosztottam velük örömömet és bánatomat. Az egyik koncertblogos kolléga, rögtön válaszolt is. (Ezt olvashatjátok dőlt betűvel)


1.    Imádnám, ha a Youtube fizetne a zenekaraim számai után!

- Előbb-utóbb kénytelen lesz. 

2. Utálnám, ha pénzért használhatnám a Youtube-ot arra, hogy zenét hallgassak.

- Erre nem sok esély van, hiszen rádiót sem pénzért tudsz hallgatni. A jogdíjfizetés mindig a szellemi termék közzétevőjét terheli.

 

3. Utálnám, ha a cikkekbe berakott videók után a lapnak fizetnie kellene, főként,  ha videóriportot csinálok és abba húzok be zenét, hogy jobb legyen az anyag.

- Ezért külön nem kellene fizetni senkinek. Azt hiszem, egy általányt kell fizetni most a tévéknek is. Tehát ha beraknak egy Clayderman számrészletet lélekemelés okán egy Napló riport alá, akkor azért nem kell külön fizetnie a TV2-nek. Csak akkor kell külön fizetni egy ilyen felhasználásnál, ha reklámban van a zene.
 

Meggyőzve nem lettem, persze bármi előfordulhat.

Tovább

Astoria Illegal: ill Fest

2043-ban járunk, fiatalok egy csoportja keverőkkel es elektronikus fegyverekkel felszerelkezve visszafoglalta az Astoriát a Birodalomtól, majd beleégették jelüket a szmogette, savas betonba.
 

Aki ott volt, sosem felejti el.
 

Harcostársak, nézzük a képeket és a remek streamet:

 

 

 

A titkos és természetesen illegál party-t a Wacky Parties szervezte, és Ill Fest néven kereshettek rá, ők ezt írják magukról:

 

"A havonta megrendezendő bulik helyszínei aluljárók, zöld övezetek, és elhagyatott épületek lesznek, ahol DJ-ket és liveacteket hallhattok majd.Természetesen a vizuál sem marad el, a dia, és videó vetítésekről a Teleszubjektív és a Káosz média gondoskodik. Helyet kap a rendezvényeken az utcai és a modern művészet sok más formája is.Az első iLL Fest január 15-én lesz a .... aluljáróban, ahol többek közt fellép James McArdle a Construct DJ-e, és alapítója Manchesterből.( info, és mixek: www.constructindustries.com ) Astoria lineup: - James McArdle (Construct) UK - Captain Knuckles - Dolfy - Boolint b2b Woody - Port De ez még nem minden! Másnap (január 16-án szombaton) folytatódik a party a ...... aluljárójában ahol fellép: - Mango - NVC DJs - Captain Knuckles - Sick asa Dog (LIVE) - Port'

 

És most csak így, egymás alá felcsesszük a képeket, mert hajnali fél öt van. Holnap majd lesz tuti lájtboxos gallery. Jó éjszakát!

 

[caption id="attachment_2611" align="aligncenter" width="600" caption="Menet közben telepítjük az itunes-t, idő hiányában"][/caption]

 

[caption id="attachment_2583" align="aligncenter" width="600" caption="Szerelődik a nagcucc"][/caption]

 

 

 

[caption id="attachment_2613" align="aligncenter" width="600" caption="Egy óra múltán megérkeztek a rendőrök"][/caption]

 

 

 

 

 

Tovább

Csonttörő estély

Hétfőn Magyarországot is eléri az a Bonecrusher néven futó fesztiválsorozat, amelynek keretében olyan zenekarok lépnek fel egész Európában, mint az At The Gates-féle death metalban erős Black Dahlia Murder, és a klasszikus, bőrös-szegecses heavy metalt kirobbanó formában nyomató 3 Inches Of Blood. A turné két főzenekarát még további öt (!!) egészíti ki - konkrétan a Necrophobic, a Carnifex, a The Faceless, az Obscura és az Ingested - szóval maratoni metálkodásra készüljenek azok, akik ellátogatnak a Budapest-népligeti Dieselbe hétfőn: a fesztivál csúcspontjaként pedig valószínűleg mindenki megcsodálhatja Trevor Strnad Black Dahlia Murder-énekes hájhurkáit, éppen úgy, mint ezen a kedves kis koncertfelvételen.

 

Tovább

Nálunk üvölt a Hang

Különleges eseményre készül Tim "Ripper" Owens, a Judas Priest egykori énekese Magyarországon. Március ötödikén, a Crazy Mama Pubban tartandó fellépésén hazai metálzenészekkel - többek közt Szíjártó Zsolt és Jung  Norbert gitárosokkal - ad, exkluzívnak is mondható koncertet. Arról egyelőre nincsen sok információ, hogy pontosan milyen dalokat hallhat a közönség az amerikai-magyar vegyesválogatottól, de a hangsúly valószínűleg az Owens-munkásság legismertebb részén, a Judas Priest dalokon lesz majd.

Owens 1996-ban, 29 évesen, egy Priest-feldolgozásokat játszó bandából került az angol rocklegenda élére, a csapat legendás énekese, Rob Halford átmeneti kiválása után. Ugyan Halford néhány év után visszatért - ekkor a Priest tagjai könnyes búcsút vettek a zenekart a csávából kihúzó amerikai sráctól - az Owensszel készült két Judas Priest lemez, és a közösen lenyomott pár turné világszerte ismertté tette a Ripper művésznéven dolgozó énekest. Később az Iced Earth soraiban tűnt fel, most pedig a hírhedt gitárhős, Yngwie J. Malmsteen zenekarával, illetve a saját nevén futó szólóprodukciójával koncertezik. 

Tovább

Összeáll a System?

 

„Készen álltok a Systemre, srácok?” - kérdezte a minap saját twitteroldalán a System Of A Down basszusgitárosa Shavo Odadijan. Megjegyzése azonnal elindította azt a pletykalavinát, amely szerint az örmény-amerikai rocksztárok a visszatérést tervezik. Mint ismeretes, a zenekar 2006-ban határozatlan időre pihenőre vonult: Serj Tankian énekes szólólemezt jelentetett meg (még a Szigeten is játszott), míg Daron Malakian gitáros-énekes és John Dolmayan dobos Scars On Broadway néven projectezgettek, de igazából egyik project sem érte el a System kirobbanó sikerét. 

Tovább