Vasárnap a Petőfi Csarnokban DMX az első sztárja a Stayhigh és BP Shop közös bulisorozatának, melynek célja, hogy elhozza Magyarországra azokat az amerikai rap és hiphopelőadókat, akik eddig soha, vagy csak ritkán jutottak el kis országunkba. A Koncertblogon mindjárt az elsőre, DMX-re párosjegyet lehet nyerni.

 

DMX aka Earl Simmons még a nyolcvanas évek végén kezdett zenével foglalkozni, és mivel többnyire az utcán lógott eleinte a beatboxolással próbálkozott, majd idővel elkezdett szövegeket írni. A kilencvenes évek elején sikerült leszerződnie a Ruffhouse kiadóval, de a sikerre egészen ’98-ig kellett várnia, mikor a Def Jam kiadónál megjelent Get at Me Dog kislemezére úgy rábuktak a fogyasztók, mint gyöngytyúk a langyostakonyra.

Ezt követően az első nagylemeze, az It’s Dark and Hell Is Not rögtön az első helyen nyitott a Billboardon, sőt még ’98-ban kidobta másik nagylemezét, a Flesh of My Flesh, Blood of My Bloodot, ami szintén első helyen nyitott, és három hétig vezette is a nagylemez-eladási listát. Ezzel ő lett a második rapper, akinek egy éven belül két albuma is az első helyen nyitott - Tupac után.

Itt már nem volt visszaút, és mivel nagyon produktív időszakát élte, egy évre rá megjelentette harmadik … And There Was X nagylemezét, mindössze egy évvel az előző után. Olyan slágerekkel, mint a What’s My Name? és a What These Bitches Want, ez lett legsikeresebb anyaga ötszörös platinával!

Ezután is minden albuma első vagy második helyen nyitott a Billboard-slágerlistán, egyedül a 2012-es Undisputed kezdett a tizenkilencedik helyen. Kollaborált több nagyagyúval is az évek folyamán, mint például Busta Rhymes-szal, Jay-Z-vel, Ja Rule-lal, LL Cool J-vel, MGK-vel és a The Loxszal.

A zene mellett számos filmszerepe is volt, játszott a Könnyű Pénzben Nas oldalán, Jet Li és Aaliyah mellett az Öld meg Rómeót! című akciódrámában, de a kritikusok szerint a Drogkirályban nyújtott alakítása volt a legjelentősebb, ahol a főszerepet osztották rá. 2002-ben megjelent a EARL: The Autobiography of DMX című életrajzi könyve, amit - ha elhisszük, ha nem - saját maga írt.

Sajátos stílusával számtalan rajongót szerzett az évek során, szövegei kemények, szókimondóak, az alapjai pedig feszesek, stílusa a hardcorehiphop. Most a Return of the X turné keretében lép majd föl vasárnap a Pecsában. Rajta kívül olyan hazai kiválóságok kerülnek színpadra, mint az Akkezdet Phiai, NKS és Siska Finuccsi, a súlyos beatek pedig az amerikai dj Nonstop továbbá Koolkasko és Nara kezei alól bújnak majd elő. A jegy egy százas híján nyolcezer, de te ingyen jöhetsz, ha megválaszolod a következő kérdést:

A játék nem játék

Milyen jól ismert témát pörget Xzibit második albumán, melyet a fiának írt? (Segítség korábbi ajánlónkban, a helyes válasz: egyszer fent, egyszer lent.)

A megfejtéseket a koncertblog1@gmail.com-ra vártuk DMX tárggyal szeptember 28-án, vasárnap délelőtt tízig. A helyes megfejtést beküldők között két nyertest választottunk, akik másodmagukkal ingyen mehetnek az aznap esti Stayhigh & BP Shop: DMX – Return of the X World Tour koncertre: Balassa Pétert és Novák Pétert. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!