Annak, hogy a kilencvenes években az elektronikus zene egyre népszerűbb lett, óriási szerepe van a néha már viccbe hajló, könnyen emészthető előadóknak is, mint amilyen például a Scooter. Aki kapcsolatba került az általuk játszott zenével (főleg a korai időszakukban), az jó esetben máig az elektronikus zene rabja maradt. Ők lesznek a nyári aréna szombat esti fellépői. Majd az estének a Total Rush ad egy maflást azzal, hogy a Budapest Park-os buli után nemhivatalos Scooter- special afterpartyt tart a GMK-ban. Nyerj jegyet a Parkba, Scooterre!

HP Baxxter a tavalyi Park-koncertjükön - fotó: Pazonyi Dóri , teljes album itt

Mikor lesz, hogy lesz?

Május 27-én, szombaton este 6-kor kezdődik a nosztalgiaugrálás. A warmup a hardcore-t rockkal felöntő Kerozin, míg az este levezetését magyar ős-dj Náksi biztosítja. A nagykoncert szigorúan este tízig tart, ahogy mindig a Parkban.

How Much Is the Fish?

A hidrogénszőke ikon, HP Baxxter és a Scooter frappáns pársorosait mindenki kívülről fújja a mai napig. A fiatalkori nyári táborozások és sulidiszkók elengedhetetlen kelléke volt az összes kazetta, ami beszerezhető volt. A stuttgarti trió megkerülhetetlen volt a maga idejében. Nagyon jól éreztek rá arra, hogyan legyenek markánsan happyhardcore-osak.

Kultuszt teremtettek, és ez kitartott tizennyolc nagylemezen és huszonnégy éven át. Ahogy azt Adam Bleakbass által készített tavalyi tribute-podcastunk is bizonyítja (mely a tavaly ilyentájt tartott parkos Scooter-koncertre készült), zenéjük nem sokat kopott az idők folyamán. Az utóbbi években a Budapest Park rendszeres vendégei, és egészen lenyűgöző, amilyen lendülettel tolják végig a koncerteket és turnékat.

Hol lesz, mennyiért?

A Közvágóhídnál található Budapest Parkba kell menni, melyről pont a héten az a hír kezdett el keringeni, hogy bizonyos politikusok, egyfajta nagykoalícióban (már amennyiben az MSZP és a Fidesz alkalmi szövetségét "nagynak" lehet nevezni egyáltalán), nagy egyetértésben a fiatalság szórakozásait kissé korlátozva inkább beszántaná parkolónak. Aztán másnapra kiderült, sanszosan ebből semmi nem lesz, nyilván, de arra jó volt, hogy... mire is?

Jegyeket elővételesen még korlátozott számban lehet kapni, a küzdőtérre hétezer forintért, helyszínen, a szombati pénztárnyitásra valószínűleg már nem lesz egy sem.

Hype

  • Kora nyári happyhardcore a műfaj máig topon lévő klasszikusától.
  • HP Baxxtert látni és meghalni.
  • Aki még bírja, azt várja a  Baxx to the Hardcore a Gozsduban, vagy maradjon a Park saját afterén.

Játék

Mikor kezdődik Adam Bleakbass Koncertblog Session-ös Scooter-tributemixében a Waiting for the Spring?

Megfejtéseket május 26-án, délelőtt 11-ig várjuk a jatek@koncertblog.hu-ra Scooter3 tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül három nyertest választunk, akik másodmagukkal ingyen mehetnek a szombat esti Scooter-koncertre, a Budapest Parkba. A nyertesek nevét ebben a cikkben, itt közöljük, őket e-mailben értesítjük, egyben tudatjuk velük a koncertre bejutás módját.