2012. február 15-én a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik Chris Rea, olyan nagysikerű toplistás albumok szerzője és előadója, mint az 1989-es The Road To Hell, vagy az 1991-es Auberge.

Chris Rea

A olasz származású Chris Rea a szeptember 5-én megjelenő friss lemezének, a Santo Spiritonak hasonló elnevezésű turnéja kapcsán tűnik föl a Papplaciban. Az album és így február 15-ei arénakoncert repertoárja is gyors tempójú, táncolható dalokból áll, de fogadnánk, hogy a régi slágerek is elhangzanak majd.

Rea 2001-es hasnyálmirigy-gyulladása már a múlté, miután túlélt egy kockázatos műtétet, azóta zenéjében elfordult az aktuális trendektől és visszatért a blueshoz. A 2001 és 2005 között született lemezei már ezt az „ősi” világot idézik, így a 2002-es Dancing Down The Stony Road, a 2003-as Hofner Blue Notes, vagy a 2004-es The Blue Jukebox is. A 2005-ös Blue Guitars pedig egy 11 CD-ből álló csomag 137 bluesos dallal. Ezeket röpke másfél hónap alatt rögzítette Rea.

A 2005-ös gigaprojekt után ismét szünetet tartott emberünk, 2008-as újabb visszatéréséig. Ekkor 38 trackes albummal, a The Return Of The Fabulous Hofner Blue Notes jött ki. Ám Chris Rea nemcsak a zenében éli ki kreativitását, sokoldalúsága a lemezborítóiról is visszaköszön, melyek saját festményei felhasználásával készülnek.  

A február 15-i Rea koncertre jegyek már kaphatók a Ticket Express jegyirodákban és az Eventim hálózatában. A különböző kategóriájú tikettek árai 7500 és 19000 forint között szóródnak.

 

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)