Újra itt a kilencvenes évek és az ezredforduló tinijeinek korszaka: az idei, november végi Total Dance Festivalon a korszak számos hazai és külföldi slágergyárosa villant meg újra, 2015 tavaszán pedig a TNT indul országos turnéra, hogy végigzúzva a nyarat őszig meg se álljon. Szilveszterkor pedig a Millenáris-Teátrumban egy őrült buli keretében térnek vissza 2005-ös felbomlásuk és 2011-es arénás nagykoncertjük után másodszor. Minderről beszélgettünk a duó frontemberével Dobrády Ákossal. Párosjegyet pedig itt lehetett nyerni a TNT-szilveszterre - megvannak a nyertesek!

Mit szólsz ahhoz, hogy mára ti lettetek a retró?
- Az idő nem áll meg, sőt kicsit gyorsan is szalad. Amikor a korai számainkat próbáljuk, jót mulatunk magunkon, hogy képesek vagyunk közel negyvenéves fejjel újra rappelni.

Nocsak, újra próbál a TNT?
- Bizony, gőzerővel! Már biztos, hogy 2015 tavaszán országos turnéra indulunk.

Úgy gondoljátok, hogy még mindig vevő a közönség rátok?
- Nem gondoljuk, ezt tapasztaljuk. Szerencsések vagyunk, talán az utolsó olyan generációhoz tartozunk, akik dalai, sikerei “konzerválódtak”. Ezt a 2011-es teltházas Aréna-koncertünk is bizonyította. Ma már minden gyorsan átfolyik az embereken, nehezebb gyökeret verni.

Ahhoz a nagykoncerthez hasonló most nem lesz?
- Ezúttal nem. 2011-ben a vidéki rajongóink jöttek el hozzánk Budapestre, most úgy gondoltuk, viszonzásul mi megyünk el hozzájuk. Külön öröm lesz számunkra, hogy a rengeteg munkával járó új műsort, most harminc-negyven alkalommal is bemutathatjuk országszerte.

Merre vezet az utatok? Hol lesznek majd a koncertek?
- Alakulnak a helyszínek. Mindenképpen útba ejtenénk szabadtéri fesztiválokat, sok megkeresés érkezik ebből az irányból is. A turné során a minőségre törekszünk, olyan helyekre megyünk majd, ahol adottak a feltételek egy zenekaros nagykoncerthez.

Tehát nem egy playback-haknival zúznátok végig az országot?
- Ez egy sztereotípia a kilencvenes évek előadóiról, de mi sohasem playbackeltünk. A legrosszabb esetben cédén vittük az alapot, de akkor is mi énekeltünk. Olyan helyszínekre igyekszünk eljutni, ahol elfér a megálmodott méretű színpad, a lámpapark, a show- és díszletelemek, melyek elengedhetetlenek egy jó TNT-bulihoz. Ha mindez egy kis faluban is megteremthető, akkor ott is koncertezünk. Közönségünk szerencsére mindenhol van az országban.

És hogyhogy újra aktiváltátok a formációt?
- Amikor 2005-ben megtartottuk a búcsúkoncertünket a Kisstadionban, úgy terveztük, hogy ötévenként azért megmutatjuk magunkat a közönségnek. Először hat évet kellett várni ránk, most viszont négy év után jövünk. Jó ilyenkor összejönni, jók az energiák, mind a próbateremben, mind a színpadon. Szóval, négy-ötévente jelentkezünk a közönség meg a saját nagy örömünkre.

Valamit változtattok a dalokon?
- A kilencvenes évek retrója miatt most éppen az lesz a poén, hogy a legtöbb dalt eredeti hangszerelésben mutatjuk meg. A próbán újra gyakorolt korai rapbetétes dalokat is eljátsszuk.

És minderre tavaszig kell várni?
- Néhány szerencsésnek azért nem. Szilveszteri bulinkon ünnepélyesen bejelentjük a turnét, és adunk egy koncertet is, a Millenáris-Teátrumban, úgy ezer ember előtt. Az estét dj Dominique retroszettje kerekíti egy fergeteges szilveszteri bulivá, és a Happy Gang is a vendégünk lesz.

Párosjegyet nyertek a TNT-szilveszterre!

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!