Egyetlen idei budapesti koncertjét adja a kilencvenes évek legendás párosa, az idén visszatért TNT. A várhatóan teltházas szombati Budapest Park-koncert ajánlására magát a frontembert, Dobrády Ákost kértük föl, majd a végén számos belépőt osztunk ki az olvasóink között - megvannak a játék nyertesei. 

 

Milyen korosztályok fogják képviseltetni magukat a szombati koncerten? Mi úgy képzeljük, az alsó korhatár mondjuk harminc, de inkább harmincöt év, felső határ pedig nem nagyon van. Mivel csábítanád a tiniket?
- Nem kell csábítani a tiniket, jönnek ők maguktól is. Sokan nőttek fel úgy, hogy a szülők miatt hallgatták a dalainkat, és megszerették. Elég széles korosztály képviselteti magát a koncertjeinken, az unokáktól a nagyszülőkig. Ez mindig is így volt. Van egy kép az egyik Kisstadion-koncertünkről, ahol egy hároméves kislány ül az apukája nyakában, testvére a papa nyakában, mellettük pedig az anyuka és a nagymama. De úgy gondolom, a harminc-pluszosokból lesznek a legtöbben.

Év elején elkezdtétek nyakatokba venni az országot, mik a tapasztalatok, milyen a fogadtatás?
- Lassan két hónapja indult a turné. Felemelő érzés látni, hogy mindenhol tömegek várnak minket. Sokszor az az érzése az embernek, hogy már nem tud újat nyújtani ezekkel a dalokkal, annyit és annyiszor hallották. De a bulik mindig rácáfolnak erre. Egy emberként énekelik a slágereinket, úgy tűnik, nem tudják megunni. Ez azt is jelenti, hogy időtállóvá váltak ezek a dalok, és ezt baromira jó kimondani. A turné is azt bizonyítja, hogy húsz év után sem csökken irántunk az érdeklődés, a jegyfogyásból már érezhető, hogy Park is tele lesz szombaton. Ennyi idő után elmondhatjuk, hogy egy TNT-koncert nem egyszeri eseménynek számít, amin divat ott lenni, annál több. Egy generáció meghatározó együttese lettünk a dalainkkal ebben a műfajban.

Hogy alakul a koncert programja, mire számítson a közönség?
- A koncertműsorba most olyan dalok is bekerültek - például az első albumról -, amelyeket már a kétezres években sem játszottunk. Ráadásul ezekben a dalokban rapelünk is. Gondoltuk, ha már nosztalgia, kilencvenes évek, akkor pirítsunk oda. Nem beszélve arról, hogy a dancefloor újra trendi. Sírva röhögünk a próbákon, ahogy a nyelvünk beletörik a sorokba, de legalább nagyon vidáman telnek a próbák. A közönség is örömmel hallgatja újra ezeket a dalokat a bulikon, még ha egyik-másik új köntösben is szólal meg.

A 2011-es epizódszerű visszatérésetekkor a Budapest Arénában adtatok nagykoncertet, idén is lesz ilyen?
- Az Arénát szerettük, egészen más hangulata van, mint a szabadtéri koncerteknek. Szeretnék még ott is színpadra állni valamikor, de idén a Park koncertünk lesz az egyetlen budapesti bulink.

Írsz kifejezetten a TNT-nek új dalokat, lesz új lemez?
- Nem tervezünk új TNT-lemezt és -dalokat. Az idei turné a retró és a nosztalgia jegyében zajlik. Vannak megkeresések dj-k és elektronikus zenét játszó zenekaroktól is, szívesen hozzányúlnának a dalainkhoz. Nem elképzelhetetlen a jövőben ilyen együttműködés, de konkrétumokkal még nem szolgálhatunk. És nagyon szeretnék új Dobrády-szólódalt, -dalokat az őszre. Dolgozom is ezen, és egy koncert is szerepel a terveim között.

Szombaton tehát az egyetlen 2015-ös budapesti fellépésére készül a TNT Dobrády Ákos vezetésével. A Budapest Park kapuit este hétkor nyitják a Budapest Parkban, maga a koncert pedig nyolcra van kiírva. A Vissza a jövőbe turné ezen koncertje is szinte kizárólag a TNT-ről szól, nincsen előzenekar, hanem a felvezetésről dj Dominique gondoskodik. Jegyek július elsejéig 2499 forintba kerülnek, másodikától és a helyszínen pedig egy ötszázassal többe. Van vipjegy is, ez elsejéig 4499 forint, és utána szintén egy ötszázassal több. Az igazán rajoknak a százezres Heineken Lounge-jegy dukál viszont, amihez tizenöt fő saját vipterasz, meg egy harmincliteres hordó sör jár.

Párosjegyet nyertek

Hány főnek adott exkluzív koncertet szilveszterkor a TNT? (Segítség Dobrády Ákossal akkor készített interjúnkban, a helyes válasz: ezer főnek.)

A megfejtéseket július harmadikán, pénteken délelőtt tizenegyig vártuk TNT tárggyal a jatek@koncertblog.hu-ra. A helyes megfejtést küldők közül öt nyertest választottunk: Honti Nikolettet, Joó Tímeát, Kerepeszki Mihályt, Sebestyén Gábort és Szabó Biankát, akik másodmagukkal ingyen mehetnek a szombat esti TNT - Vissza a jövőbe koncertre, a Budapest Parkba. A nyertesek nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, őket e-mailben értesítettük, egyben tudattuk velük a koncertre bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party-, koncert- és fesztiválbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!