Péntektől vasárnapig tart a Millenárison az Édes Napok Csokoládé- és Édességünnep, melyen a tömérdek nyalánkság mellett jelentős zenei program lesz, például péntek este Péterfy Bori-koncert, Snétberger-tanítványok, óriás-gyerekkórus, és a legizgalmasabban hangzó alpesikürt-bemutató minden nap. La dolcevita, ketten párosjegyet nyertek az Édes Napokra!

Az idei budapesti fesztiválnak (ugyanis volt már 2013-ban, májusban Győrött) Svájc a díszvendége, ezért az egészet Jean-Francois Paroz svájci nagykövet nyitja meg péntek délben. A mindenféle csokis bemutatók után az első zenei program a délután háromkor kezdődő Snétberger Zenei Tehetségközpont növendékeinek bemutatója. Majd fél hatkor kürtölnek először a svájci (vagy ahogy Vitray Tamás mondja, "svejci" - illetve egyesek szerint eleve Svájcnak írjuk, de Svejcnek mondjuk) kürtök.

Fél hétkor aztán visszatérnek a snétbergeresek, utánuk két órával, fél kilenckor pedig színpadra lép a csokihétvége fő zenei produkciója, a Péterfy Bori & Love Band a Port.hu-nagyszínpadon. Szombat délelőtt tizenegytől ismét a Snétberger Központ ad zenei korai zenei aláfestést, de egész nap számíthatunk a svájci kürtök gerillaszerű felbődüléseire a kiállítók standjainál.

Aztán négytől megint Snétbergerék, majd a másik zenei főattrakciónak nevezhető program este hat és nyolc között a Hangold újra! óriáskoncert egy háromszáz fős gyerekkórussal, amibe már belegondolni is hátborzongató. Ezután már szinte csak levezetés a The Bluesberry Band fél kilences, illetve a snétbergeresek fél tízes fellépése a Port-nagy- és kisszínpadon.

Vasárnap napközben újra bármikor és bárhol föltűnhetnek a kürtök, délelőtt tizenegykor pedig a Mesegyár zenekar ad gyerekkoncertet a Port-nagyszínpadon. Utána Snétberger-növendékek délután egykor (és amúgy este hatkor is), kettő és öt között hangszersimogató a Hangold újra! zenészeivel, majd a zárást stílusosan a Bonbon együttes koncert adja hétkor. Mindezek mellett minden délután tart a szomszédos Marczibányi Téri Művelődési Központ zenés-táncos foglalkozást, táncházat és kézművesműhelyt is.

A zenei programok mellett kihagyhatatlannak tűnik a minden napos csokiképfestés a Mesélő Ízek standjánál, a pucérbonbon-kóstolás ("Nyalakodás Zangio-módra" - jelentsen mindez bármit), a csokimasszázs... Vasárnap délután háromnegyed hatkor itt tartják a Magyarország Nagy Édességtesztjének eredményhirdetését; a tesztet egyébként péntek éjfélig bárki kitöltheti a szavazás Facebook-appjában.

Felvonul egy sereg neves és még kevésbé ismert gasztroblogger mindenféle előadással és bemutatóval, a legnépszerűbbek (Mautner Zsófia, Chilli és Vanília; Jókuti András, Világevő; Fűszeres Eszter, Fűszer és Lélek - neki vajon tényleg az igazi neve a Fűszeres?) együtt, színpadon kóstolják meg a Magyarország Cukormentes Tortája verseny idei győztesét, a ribizlihabos-almás rétegest. Lesz még tortadizájn-workshop, sütikészítő-verseny, előadás a tradicionális óvilági forrócsokikról, sőt még maga Zacher Gábor sztár-szenvedélyszakértő is beszél nyilvánosan vasárnap ötkor a csokoládéfüggőségről.

Párosjegyet nyertek

Mi a régi neve az egri Gödör Klubnak, ahol Péterfy Bori adott lemezbemutató koncertet januárban? (Segítség korábbi ajánlónkban volt, a helyes válasz a Kazamaták.)

A megfejtéseket szombat délig vártuk a jatek@koncertblog.hu címre Édes tárggyal. A helyes megfejtést beküldők között két nyertest választottunk ki, akik másodmagukkal ingyen mehetnek az Édes Napok Csokoládé- és Édességünnepre (tehát párosjegyet nyertek): Gál Krisztinát és Lázár Krisztiánt.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!