Az Erzsébet téri Gödör bezárása után sokan azt hitték, véget értek a város (és az ország) szívében rendezett, azóta már legendává nemesedett bulik, de az Akvárium az elmúlt egy évben bebizonyította, hogy mégiscsak szeretünk felújított, igényes környezetben, elsőrangú hangtechnika mellett bulizni, nem csak romkocsmákban és egyéb lepattant helyeken. Az egyéves szülinapot háromtermes, stílusokon átívelő minifesztivállal kell megünnepelni - párosbérlet-nyerési esély a cikk végén, a nyertessel.
 

Nagyhall: Random Trip, Richard Dorfmeister-dj-szett

A Random Trip bizonysága szerint egy állandóan változó világban a zenének is folyamatosan változnia kell. Teret kell adni az improvizációnak, és lehetőséget kell biztosítani tehetséges előadóknak, majd folyamatosan kevergetni a lapokat. Kábé ez lehetett a recept, hiszen a hat év alatt egyetlen kiadott szám, vagy album, sőt szigorúan vett koncepció nélkül sikerült elérni, hogy ma már keddenként fix program a hajóra ruccanni, és elmerülni a folyamatosan megújuló koncertekben.

A hatodik születésnapra is speciális lineuppal sikerült felállni: jön az Amy Winehouse Bandből már ismerős Zalon, a többi vokálért a manapság DJ Vadimmal együttműködő iriemaffiozó Sena és mc Kemon, a Hősök egyik géppuskanyelvű reppere, Eckü, illetve a Kéknyúlból ismert Andrew Hefler felel, Fábián Julival kiegészülve. Meghívást kapott az egyik legjobb magyar gitáros Tátrai Tibor, a basszusgitár-bűvölő Bata István és Vígh Arnold. A billentyűkről Milosevits Mirkó fog gondoskodni Sárik Péterrel, az egyéb hangszerekért (szaxofon, fuvola, dobok, lemezjátszó stb.) pedig Jász András, dj Q-Cee és Delov Jávor lesz felelős. Sőt még egy meglepetésvendég is lesz!

A két felvonásos koncert után pedig Richard Dorfmeister dj-szettje teszi majd föl az i-re a pontot. A downtempo és dubok varázslója a Kruder&Dorfmeister duóval futott be, DJ Kicks-lemezeik a mai napig referenciapontok az elektró bármilyen válfajában ténykedőknek.

Kishall: Pantha Du Prince az NVC-től és Akvárium Digitaltól

A nagysikerű rone-osJohn Talabot-os, "érző minimáltechnós" buli után ismét az agyas elektronika fogja a főszerepet játszani a Kishallban. A kozmikus minimál atyjaként aposztrofált német Pantha Du Prince fogja főműsoridőben finoman kényeztetni a hallójáratainkat liveshow-jával, nyilván sok szám szólal majd meg legutóbbi, teljes egészében igazi hangszerekkel felvett albumáról ((közreműködő zenekar: The Bell Laboratory). Felvezetésként a nemzetközileg is elismert, Lobster Theremin kiadós Imre Kiss fogja nosztalgikus, érzelmekkel bőven megfűszerezett négynegyedekkel eltelíteni a korán érkezőket. Az estét pedig az NVC-s Subotage, valamint Bergi szettjei fogják kerekké varázsolni.

A jegyek

Partybelépő (érvényes a Kishallba és a Volt Barba): elővételben kétezer-kilencszáz forint, a helyszínen egy ötszázassal több. Míg a mindenhova érvényes bérlet három-kilencszázba és négyezer-kilencszázba kerül. Aki viszont csak a Volt Music Barba menne, annak elég egy ötszázast félreraknia a jegyre. Te viszont ingyen jöhetsz a pároddal vagy egy barátoddal:

Játék, nyertes

Mi indította el John Talabot karrierjét? (Segítség korábbi ajánlónkban, a helyes válasz: egy lemezbolti fejhallgatóhiba.)  

A megfejtéseket március 28-án, szombaton délig vártuk a jatek@koncertblog.hu-ra Akvárium1 tárggyal. A helyes megfejtést küldők közül egy nyertest választottunk: Frank Juditot, aki másodmagával ingyen mehet az aznap esti egyéves Akvárium-szülinapi minifesztiválra. Őt e-mailben értesítettük, egyben tudattuk vele a partyra bejutás módját.

Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!