Tizállomásos turnét tesz februárban és márciusban a Csík Zenekar Észak-Amerikában. Február 17-én nevadai Las Vegasban indul a koncertsorozat, és március 5-én a kanadai Torontóban ér véget.

A Csík Zenekar

Februárban és márciusban az Egyesült Államokban és Kanadában turnézik a Csík Zenekar. A koncertek február 17-én Las Vegasban, 18-án San Diegóban, 19-én Los Angelesben, 20-án San Franciscóban, 22-én Berkeleyben, 25-én New Yorkban, március 1-jén Clevelandben, 2-án Chicagóban, 4-én Detroitban, 5-én Torontoban lesznek.

A huszonhárom éve működő folkegyüttest csak az utóbbi években találta meg az igazi népszerűség, amikor népszerű rockdalok feldolgozásába kezdett - a Quimby Most múlik pontosan című darabja például a Csík-féle népzenei verzióban lett nagy sláger.

Először a Kispál és a Borz koncertjein tűnt fel a Csík 2006 környékén, majd a 2008-as MTV Iconon és a szigeti Magyar Dal Napján. Csíkék népzenészként is rengeteg elismerést kaptak, de az utolsó pár évben már nemcsak szakmai kitüntetések jutottak nekik. 2009-ben a Magyar Örökség díjat kapták meg, 2010-ben pedig a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét vehette át Csík János zenekarvezető, sőt a Prima Primissima-díjra is jelölték az együttest.

Külföldön sem először szerepel a Csík: 2000-ben a banda is tagja volt a sidney-i olimpiára utazó magyar kulturális delegációnak, 2001-ben Olaszországban, 2002-ben pedig az Egyesült Államokban is koncertezett.

Még mielőtt elindulnának Amerikába, Magyarországon is játszanak egy utolsót. Február 11-én, azaz most pénteken, a kaposvári Dorottya Hotelben búcsúznak a hazai közönségtől bő egy hónapra, hogy aztán március 17-én már Sopronban koncertezzenek Lovasi Andrással. Március végén és április elején pedig belecsapnak Ferenczi Györggyel és a Rackajammal közös, a Népzenétől a Rock and Roll forradalomig című előadássorozatukba.

 

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)