Két hét múlva itt a tavasz, így lassan a nyár felé is pislanthatunk. Alakulnak az Európa-szerte futó nyári fesztiválok programjai. Mi most a júniusi eleji nürburgringi Rock am Ringgel, az augusztusi közepi angliai V Festivallal és az augusztus végi Reading Festivallal foglalkozunk. Az amerikai System of a Down például visszatérése után június 5-én a Nürburgringen mutatja meg először magát Európában.

Két hét múlva itt a tavasz, lassan a nyár felé is pislanthatunk. Alakulnak az Európa-szerte futó nyári fesztiválok programjai. Mi most a júniusi eleji nürburgringi Rock am Ringgel, az augusztusi közepi angliai V Festivallal és az augusztus végi Reading Festivallal foglalkoznánk. Az öt év után visszatérő amerikai System of a Down június 5-én a Nürburgringen mutatja meg először magát.
A Nürburgring neve nemcsak a Forma 1, de a rockzene fanjainak is ismerős,  hiszen már több, mint huszonöt éve 1985 óta rendezik ott a Rock am Ringet és 1991 óta mindenévben megtartják a háromnapos fesztit.
Ahogy nézzük, nem apró pénzért játszanak ott a sztárfellépők. A szervezők rendszeresen olyan zenekarokat hívnak meg, melyekről mi csak álmodunk a Szigeten. Tavaly például a Cypress Hill és a Rage Against the Machine zenélt, idén pedig az öt év után visszatérő amerikai nu metal kultbanda, a System of a Down játszik a június 3-tól 5-ig tartó feszt zárónapján.
A háromnapos fesztivál első napjának főfellépője a Kings of Leon lesz, de rajtuk kívül a Mando Diao, a Social Distortion, az Interpol, a Gaslight Anthem, a Wolfmother, a White Lies, Madsen, Selig, a We Are Sciencist és az August Burns Red is zenél a nagyszínpadon.
A feszt második napján a Coldplay adja a legnagyobb koncertet, és a Schöne Mannheims, a Kooks, a Korn, a Disturbed, a Hurts, az In Flames, Bring me The Horizon, Hollywood Undead, The Naked + Famous kerekítik egésszé a napi műsort. A zárónap föllépői a Beatsteaks, a Volbeat, a 3 Doors Down, az Avanged Sevenfold, a Bosshoss, a Simple Plan és az Alter Bridge és végül a már említett SOAD játszik.
Legtöbben nem Angliába tervezik a szabadságukat, de egy jól megválasztott augusztusi időpontban akár két rangos fesztiválra is eljuthat a turista. Az augusztus 20-ára és 21-ére eső hétvégén rendezik például az 1996 óta futó V Festivalt két helyszínen, a chlemsfordi Hyland Parkban és a steffordshire-i Weston Parkban. Az idei feszt programját olyan zenekarok és előadók húzzák, mint az Arctic Monkeys, a Beady Eye, a Coldplay, Eminem, Paolo Nutini, az R.E.M., Rihanna és a  Libertines.Két hét múlva itt a tavasz, lassan a nyár felé is pislanthatunk. Alakulnak az Európa-szerte futó nyári fesztiválok programjai. Mi most a júniusi eleji nürburgringi Rock am Ringgel, az augusztusi közepi angliai V Festivallal és az augusztus végi Reading Festivallal foglalkoznánk. Az amerikai System of a Down visszatérése után például június 5-én a Nürburgringen mutatja meg először magát Európában.

System Of a Down a Nürburgringen

A Nürburgring neve nemcsak a Formula-1, de a rockzene fanjainak is ismerős, hiszen már több mint huszonöt éve, 1985 óta rendezik ott a Rock am Ringet, és 1991 óta minden évben megtartják a háromnapos fesztit.

A szervezők rendszeresen olyan zenekarokat hívnak meg, melyekről mi csak álmodunk a Szigeten. Tavaly például a Cypress Hill és a Rage Against the Machine zenélt, idén pedig az öt év után visszatérő amerikai numetal-kultbanda, a System of a Down játszik a június 3-tól 5-ig tartó feszt zárónapján.

A háromnapos fesztivál első napjának fő fellépője a Kings of Leon lesz, de rajta kívül a Mando Diao, a Social Distortion, az Interpol, a Gaslight Anthem, a Wolfmother, a White Lies, Madsen, Selig, a We Are Sciencist és az August Burns Red is zenél a nagyszínpadon.

A második napon a Coldplay adja a legnagyobb koncertet, és a Schöne Mannheims, a Kooks, a Korn, a Disturbed, a Hurts, az In Flames, a Bring me The Horizon, a Hollywood Undead, a The Naked + Famous kerekítik egésszé a napi műsort. A zárónap föllépői: Beatsteaks, Volbeat, 3 Doors Down, Avanged Sevenfold, Bosshoss, Simple Plan, Alter Bridge és a már említett SOAD.

A legtöbben nem Angliába tervezik a szabadságukat, de egy jól megválasztott augusztusi időpontban akár két rangos fesztiválra is eljuthat a turista. Az augusztus 20-ára és 21-ére eső hétvégén rendezik például az 1996 óta futó V Festivalt két helyszínen, a chlemsfordi Hyland Parkban és a staffordshire-i Weston Parkban. Az idei programot olyan zenekarok és előadók húzzák, mint az Arctic Monkeys, a Beady Eye, a Coldplay, Eminem, Paolo Nutini, az R.E.M., Rihanna és a Libertines.

Először 1972-ben vették be a rockerek Readinget egy nyári hétvégére, és 1991 óta minden évben megrendezik a Reading Festivalt. Már most biztos, hogy az idei programban szerepel többek között a Kasabian, a Muse, a Foo Fighters, a Florance and the Machine, a My Chemical Romance, a Strokes, a Slipkhot, a Feder és az Interpol.