Szokásos heti buliajánlataink közül kiemelkedik a péntek, amikor a Stereo MC's koncertje, majd utána Lady Waks partyja következik a hajón, illetve ugyanekkor a Skindred is fellép az Akváriumban. Vasárnap pedig először jön Magyarországra a videojáték-zenéket szimfonikusokkal előadó a Video Games Live. Utóbbi kettőre jegyeket is nyerhettek a Koncertblogon, itt és itt.

Rob B a Stereo MC'sből

Skindred (UK), előzenekar: Anti­-Clone (UK), Akvárium, november 14., péntek

A Volt Fesztivál-os nagykoncert után november 14-én, pénteken az Akvárium Klubban szedi szét magyar közönségét a wales-i Skindred. Hiába nagyszerű idei lemezük, a Kill the Power, egyedi zenei kombójuk, a ragga-metál mégis koncertszínpadon működik a legjobban. A várhatóan fergeteges koncertre ingyen is bejuthat, aki velünk játszik.

Belépő: elővételben 3900, helyszínen 4500 Ft – vagy a Koncertbloggal ingyen.



Stereo MC's: Full Connected Show & Collected Tour, A38, november 14., péntek

A szintén zenész és brit Stereo MC’s is megjárt már hazai fesztiválokat, idén pedig éppen a válogatásalbumukat turnéztatva ér az A38­-ra. A kulturált mc­-ket bemutatni sem kell annak, aki nem aludta át az elmúlt tizenöt évet. Viszont aki a múlt hetet szunyálta át, az lemarad a pénteki koncertjükről, mert elkelt az összes jegy.

Belépő: 7500 Ft volt, míg volt, de itt még akadhat

Signal/Ninjabreakz: Lady Waks, A38, november 14., péntek

Stereo MC's koncertje után a Stanton Warriors által a break királynőjeként emlegetett Lady Waks (In Beats We Turst) ismét az A38-ra látogat, és aki a májusban is ott volt, tudja, mire számíthat: ütős nehéz szubbasszusokkal megtűzdelt pörgésre, a dubsteptől a trapig, a funkon át a kemény hiphopalapokig mindenre. A Signal (a Future Music-os és signalos Dublic ikrek) és a Ninjabreakz rezidensei (Krueger), illetve Ludmilla (Ayra/Perfecto) gondoskodnak majd a megfelelő ráhangolódásról és levezetésről, azaz 

Belépő: 2000 Ft


Kugler Music/Psychedelic Crew: Vibe Tribe, Manmachine, R33, november 14-16., péntek-vasárnap

A vágóhídi partyhelyet megint goások veszik birtokba, ráadásul egész hétvégére. A péntek estétől vasárnap ki­tudja­meddig tartó bulin a műfaj fő terepéről, Izraelből érkezik az egyik headliner a Vibe Tribe személyében, aki pénteki (vagyis az már szombati éjszaka) élőprodukciója előtt közvetlenül retro­dj­szettet is tol. A másik fő fellépő a szerb Manmachine, aki pedig szombat-vasárnap éjszaka adja a partyzók alá a lovat. A péntekből szombatba hajló időszak a Kugler Music hatodik, a szombatból vasárnapba tartóé pedig a Psychedelic Crew második születésnapja.

Belépő: egész hétvégére 4000, egy napra 2500 Ft


Trafó Electrify Series 6: Colin Stetson, Mika Vainio, Trafó, november 15., szombat

Az Electrify a Trafó hiánypótló kortárs elektronikus zenei sorozata, sokszínű és haladó szellemű programmal, aktuális nemzetközi és tehetséges hazai művészekkel, kiemelt szerepben az izgalmas felfedezésekkel és a koncertszerű zenehallgatási élménnyel. A hatodik alkalom is különlegesnek ígérkezik: a mágikus szaxofonista, Colin Stetson először lép föl Magyarországon, az őstechnó legendás zajművésze, Mika Vainio pedig a januárban betegség miatt meghiúsult koncertjét pótolja. Az előadások után hivatalos aftershow-ként a Technologie und das Unheimliche kiadó és összművészeti mozgalom mutatkozik be a pincében, vagyis a Kontra Klubban. A T+U a Budapest–Berlin-tengelyen vizsgálja a "conditio humana" és a technológia konfrontációs vonalait, az este során ezúttal a technokultúra és kortárs művészet összefüggéseit kutatva.

Belépő: elővételben 1900, helyszínen 2400 Ft

Coo/8: Lewis Fautzi, Kalden Bess, Corvin­tető, november 15., szombat

A hétvégi betevő technóról most a Coo/8 szervezőcsapat gondoskodik azzal, hogy meghívta a portugál Lewis Fautzit és a kanadai Kalden Besst, akik mindketten a keményvonalas technó képviselői, bár szettjeik mégis kifejezetten változatosak.

Belépő: fél 12­ig 1500, utána 2000 Ft



Lavalava: Dave Aju, Lärm, november 15., szombat

A maga nyugodt, de csöppet sem kiszámítható módján fogja sokkolni a Lärmbe látogató műértőket az amerikai Dave Aju szombaton, akinek a repertoárja igen széles skálán mozog: dzsessz, elektró, hiphop, és mindezt nagy szaktudással képes igazán west­coastosra gyúrni.

Belépő: 1500 Ft

Video Games Live, Syma Csarnok, november 16., vasárnap

Végre Budapestre, pontosan a Syma Csarnokba érkezik egy tizenhároméves projekt, a Video Games Live (VGL). A show­ban szimfonikus zenekar szólaltat meghíres videojáték ­zenéket, mialatt a nagy kivetítőn az adott zenéhez tartozó játék demója fut

Belépő: 4990–16 990 Ft – vagy ingyen


Lájkold Facebook-oldalunkat!, hogy részt vehess a party- és koncertbelépő-, illetve egyéb nyereményjátékainkon!