Devendra Banhart

Mindenki kedvenc szakállas óvodása nemrég új lemezt jelentetett meg és decemberben európai turnéra is készül. Egyelőre nincs lekötött bulija a közelben, de remélhetőleg, ha egy lelkes naiva itthon nem is fog ilyen projektbe, egy bécsi, vagy prágai koncertszervező azért nemsokára igen. A hippi mozgalmat sajátosan újjáélesztő Devendra, a Cripple Crow sikerét és színvonalát megközelítő albumot pakolt össze, 'What Will We Be' címmel.

 

 

A 2007-es nagylemez se volt rossz, de az új szerencsére jobban köthető, a sikert hozó és szerethetőbb, 2005-ös Cripple Crow világához. Mondjuk klip szinten nem csak a Devendra életmű, hanem kábé az egész 2007-es év csúcspontját jelentette a Carmensita című számhoz készült videó. Ez a szám meg pont a kicsit gyengébbre sikerült 2007-es 'Smokey Rolls Down Thunder Canyon' lemezen volt. Mindegy. Ez a klip nem csak az ötlet miatt jó, hanem Natalie Portman, az énekes akkor még aktuális barátnőjének alakítása és csinos pofija miatt is.

 

 

A szám meg tulajdonképpen annyira fülbemászó, hogy hiába van egy általam teljesen ismeretlen nyelven(spanyol), mégis halandzsázva sokszor szoktam a tükör előtt énekelgetni. Ez talán utoljára a Ketchup Song-gal fordult elő.

 

Devendra nem csak zenéje miatt szimpatikus, hanem nyilatkozatai miatt is. Íme egy példa, amiben sok minden kiderül az énekes hatásairól és a venezuelai állatok plasztikázásáról is:

 

 

.