A három napon keresztül, szeptember 30-tól október 2-ig nyúlik a hétvégi Jazzy Fesztivál a Millenárison, a 90,9 Jazzy Radio és a Pocket Coffee támogatásával.  A pénteki nulladik napon a Fogadóban jeles dzsesszisták örömzenélnek a Star Jam Sessionben. Szombaton, a fesztivál alkalmával sokadszor is Magyarországra érkező izlandi Mezzoforte zenél a Teátrumban este 9-től, míg vasárnap ugyanakkor és ugyanott a 80-as évek népszerű brigádja a Matt Bianco játszik. A fesztiválra tikettek még kaphatók a jegy.hu oldalon.

Matt Bianco (Marc és Mark)

A Jazzy Fesztivál első napjának (október 1) főzenekara, az izlandi Mezzoforte tagjai már 1977-től alakítgatták melodikus harmóniákra és feszes funkra épülő stílusukat. Az áttörést az 1983-as év és a Graden Party című sláger hozta az izlandi srácoknak, akik csakhamar Angliába költöztek. A szűk 30 év óta töretlenül sikeres brigád nem egészen két éve 2009 novemberében már játszott a Millenáris Teátrumban, de megfordultak az A38 hajó színpadán is. Az este 9-kor kezdődő koncertet a Garami Funky Staff vezeti föl 8-tól.

A vasárnapi headliner Matt Biancoról valószínűleg a Yeah, Yeah című ordas sláger jut eszébe először a legtöbb harminc fölöttinek, de az akkori elterjedt tévképzettel ellentétben a híres kémtől kölcsönzött név nem egy előadót, hanem egy duót jelent, korábban egy triót jelentett. Az említett sláger sem az eredeti bandától származik, mert az az 1984-es első, de roppant sikeres album, a Whose Side Are You On album után föloszlott. Aztán Marc Reilly énekes és Mark Fisher billentyűs további hét albumot adott aktuális bandájával Matt Bianco néven a 90-es évekig.

Az eredeti csapat húsz év szünet után 2004-ben állt össze ismét  és azóta,  2006-ban már koncerteztek Budapesten. 2009-ben aztán Marc és Mark duója éledt újra, a Bossanova Hi-Fi című lemezzel. A Millenárisra ezúttal a duó jön (súlyos zenekarral kiegészülve persze, koncertjük este 9-kor kezdődik a Teátrumban.  A 8-tól játszó Group ’n Swing a 30-as évek Amerikáját idéző zenéjével vezeti föl a brit kettőst.

 A napi jegyekhez járó bónusz a Jazzy Fesztivál pénteki nulladik nap. Szeptember 30-án, pénteken este 8-kor jóízű örömzenélés kezdődik a Millenáris Fogadóban. A Bársony Bálint és Némó vezette Star Jam Sessionban többek között Nagy Laci Gitano vagy a Back II Blackből ismert énekes, Bebe is közreműködik.

A napi jegyek 6 900 és 14 900 forint között szóródnak és korlátozott számban még kaphatók a jegy.hu oldalon keresztül, de vasárnapi Matt Bianco koncertre már csak a legmagasabb árkategóriás kiemelt ülőhelyre szóló jegyek maradtak.

 

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon! 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


Nézd meg az iTime.hu-t több koncertért, eseményért, buliért!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)