Komoly partyra, sőt fesztiválra készül Eger - a hevesi megyeszékhelyen szinte sosem látott kaliberű elektronikus zenei világsztár, a Pendulum érkezik a helyi sportcsarnokba január 28-án, szombaton. A több helyszínes Jump Up! Fesztivált szombaton tartják a népkerti Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban - kisorsoltuk a párosjegy nyertesét. (Részletek a posztban!)

A nagyon komoly zenei felhozatal (pláne helyi szinten) mellett a sportcsarnok környékén sport- és egyéb programok is várják a fiatalságot. A három helyszín egyikén, a Sportpályán már szombat délben kezdődnek az események, a snowboardosok bemelegítésével, majd egytől építik a driftpályát. Aztán négykor kezdik itt a bemutatójukat a hódeszkások, egyidőben a driftesekkel.

A Park helyszínen is délben indul a buli, az Egerbeats Kru dj-ivel (Boki, Dust, Dot, Moven, Scout, Skizoid, Micu), zenéivel (drum'n'bass, hiphop, dubstep). Egész délután ők nyomják, hatkor pedig érkezik a New Way Dance Team táncos bemutatója; ők egyébként minden este hétkor és nyolckor is adják a műsort, mindig tíz percben. Hat után tíz perccel a lemezjátszók mögé Hütter és Endru kerül, hét után tíz perccel Richmonde váltja, majd nyolc után tíz perccel visszatérnek az egerbeatsesek.

Este tízkor aztán Stream és Ben Miles back-2-backje indítja az éjszakai partyt a Parkban, akiket az ismert egri lemezes, Andy Slate (más néven Dylan) követ tizenegykor. Éjféltől a Park utolsó fellépője, Orszy kezd a pult mögött. Ugyanitt lesz még pálinkaház, forró italok büféje, lovagi étterem, kürtöskalács és kenyérlángos, illetve Simon Péter fotókiállítása, továbbá fotófal és extravizuál.

A két szabadtéri mellett a főhelyszín, a Csarnok természetesen fedett. Itt este hétkor lesz kapunyitás, és az első programpont a nyolc után tízkor esedékes Hasznos holmik extrémsportvideó-vetítés. Nyolc és kilenc között John the Vailant zenél, majd ezután egyből érkezik az Agria Boot Camp bemutatója (a bootcamp egy vadiúj és nagyon menő, amerikai eredetű fitneszirányzat). Őket követik negyed tízkor a Manipulator-dj-k, majd tízkor egy danceshow-bemutató, tizenegykor pedig egy nagyszabású nyereményjáték.

A megint a tízperces zeneszünet után Mnnia pakol, aki után éjfélkor az Art of Breakin' - Popping & Electric Boogie Show jön. Megint tíz perc, és már érkezik is a háromtagú Spinline drum'n'bass-banda, majd egykor a világsztár-formáció, a brit Pendulum mc Verse-zel. A rockkal leöntött stadion-drum'n'basst tökélyre fejlesztő banda egri fellépése kétségtelenül az utóbbi évek legnagyobb zenei durranása a városban.

Az angolok fél háromig játszanak, majd jön Stereo Killaz, végül, fél négykor meg B'Andre és Horvee. Lesznek még csocsóasztalok, ingyenitalok, az egészet pedig Szávoly Richárd irányítja műsorvezetőként. Belépők elővételben is kaphatók még, Eger mellett Budapesten is (két helyen a Nyugatinál), illetve Mezőkövesden, Debrecenben, Miskolcon és Gyöngyösön. Még részletesebb információk az fesztivál Facebook-oldalán.

Aki viszont szeretett volna ingyen menni másodmagával, annak velünk kellett játszania velünk, Kérdésünk ez volt:

Melyik hazai fesztiválon lépett föl legutóbb a Pendulum? (Segítség ebben a korábbi cikkünkben.) A helyes válasz a Fridge Fesztivál volt.

A megfejtéseket a jatek@koncertblog.hu e-mail-címre vártuk pénteken, Jump Up! tárgyú levélben. A helyes megfejtést beküldök között egy párosjegyet sorsoltunk ki a fesztiválra: Zsíros Annának. A nyertes nevét a Facebook-oldalunkon is közöltük, illetve értesítettük őt, egyben közöltük vele a bejutás menetét.


Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!
 

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)