Magyarországon zabálják az ír szteppet, nem is győzzük összeszámolni, hányszor járt már országunkban Lord of the Dance produkciójával Michael Flatley brigádja. Ha a nagy mágus 1998 óta nem is nagyon lép színpadra, show-műsorát az ő hiányában is nyalja a nép. Túlvagyunk már egy teltházas szegedi (november 11.) és egy szombathelyi produkción (november 12.), hogy november 15-én a Papp László Budapest Sportarénában villantsanak az ír táncosok. A kedden este 8-kor kezdődő előadásra jegyek még kaphatók, például a Tex.hu hálózatában.

Sztep magassarkúban (Fotó: Karnok Csaba, Delmagyar.hu)

Karcsúsított és kiforrottabb produkció

A november 15-én a Papp László Budapest Sportarénában nem először látható Lord of the Dance produkciót mindössze nyolc hét alatt találta ki Michael Flatley. Ő állította színpadra, rendezte meg és koreografálta az előadást, ráadásul a főszerepet is maga táncolta 1998-ig, összesen mintegy négyszázszor.

A Lord of the Dance története az ír mondavilágon nyugvó, klasszikus mese a jó és a gonosz örök harcáról. A történet szerint a Kis Lélek az időn átutazva a Tánc Urának segítségére siet, hogy az meg tudja védeni az embereket az őket kísértő, gonosz Don Dorchától. Amikor a Sötét Nagyúr gonosz ereje a hőst magát is megkísérti, az utazás folytatódik, elragadva a nézőt a szerelem, veszély és vágy mítikus univerzumába.

A show-t nemcsak a közönség kajálja, de a nagy világlapok kritikusai is elragadtottan írtak róla. A Dél-Magyarország szegedi és a Vas Népe szombathelyi tudósítása alapján szintén igencsak húzós élményre számíthat az Aréna közönsége is.

Ahogy a Délmagyar is írja, az 1996-os eredeti előadást karcsúsították azóta, több tucat helyett ma már csak huszonöt pár tánccipő kopog a színpadon egy-egy előadás alatt. A mű viszont összeségében jobban kiforrott. Nemcsak a művészek cserélődtek az előadásban azóta, de a karakterek is módosultak valamelyest.

Kattints az jegyekért!

Korlátozott számban még kaphatók jegyek a keddi Lord of the Dance bemutatóra. Az árak 5 900 és 16 900 forint között szóródnak, és a Tex.hu oldalára kattintva máris elérhetők.

Lájkold Facebook-oldalunkat, hogy időben értesülj koncertközvetítéseinkről, és hogy részt vehess a koncertbelépő-nyereményjátékainkon!

Koncertblog-videoarchívum - válogass koncert- és partyvideóinkból!


Nézd meg az iTime.hu-t több koncertért, eseményért, buliért!

A Koncertblog koncertközvetítéseihez Magyarország leggyorsabb 3G-hálózatára van szükség, melyet a Vodafone biztosít számunkra (x)